Četvrti razlaz

Mučna bitka je gotova! Glumica se uspjela razvesti bez da 15 godina mlađem suprugu isplati i jedan novčić svog bogatstva

Prema njezinom mišljenju, nikad nisu bili legalno vjenčani. Pripremajući se za obred održan 2001.u Hamptonsima, zaboravili su zatražiti dozvolu za brak u matičnom uredu, platiti taksu i pričekati da taj dokument poslije 24 sata stupi na snagu. Ti su detalji njezinog bivšeg skupo stajali, kao i brakorazvodna parnica koja je trajala tri godine.

Još jedan holivudski razvod pokazao je kako se 'vrag krije u detaljima'. Ovaj put je dobro znanu izreku primijenila glumica Geena Davis (65) pokušavajući, uz što manju isplatu i uz što manje nerviranja, okončati svoj četvrti brak s plastičnim kirurgom Rezom Jarrahyjem (50).

Zvijezda kultnog filma "Thelma i Louise" prvi cilj je ostvarila 19. listopada, kada je upisom presude o njihovom razvodu u sudski registar u Los Angelesu on postao pravomoćan. Ali nije uspjela ostvariti drugi: izgubila je i previše živaca pokušavajući se izvući iz 17-godišnje bračne zajednice s liječnikom iranskog podrijetla u kojoj su dobili kćer Alizeh Keshvu (19) i 17- godišnje blizance Kaiisa Stevena i Kiana Williama.

image
Geena Davis i Reza Jarrahy.
GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Prema jednoj verziji, ludo su se zaljubili 1998. na jednoj holivudskoj zabavi. Prema drugoj verziji upoznali su ih zajednički znanci. Kako god bilo, spetljali su se kad je glumica, poznata po ulozi kirurginje Nicole Herman u seriji "Uvod u anatomiju", napunila 42 a on tek 27 godina.

Desetljeće i pol godina razlike im nije smetalo. Naprotiv, glumica se posvuda hvalila kako uživa s mlađahnim doktorom i pritom razbija holivudske stereotipe o ljubavnim vezama u kojima je obično muškarac onaj stariji, poznatiji i imućniji.

Čitajte i: Oscar za strastvenu borbu: 'Tek nakon filma 'Thelma & Louise' sam shvatila kako malo prilika dajemo ženama'

Zaboravljena dozvola

Markantan liječnik zaprosio ju je poslije dvije godine veze dijamantnim prstenom od četiri karata iz zbirke dijamanata američkog draguljara Harryja Winstona, a bračne zavjete izmijenili su 1. rujna 2001. u Hamptonsima. Koliko je poznato, nisu potpisali predbračni ugovor.

image
Susan Sarandon i Geena Davis u filmu "Thelma & Louise" 1991.
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON/PROFIMEDIA

Elegantan obred vodio je mladoženjin otac, no dok su pripremali ceremoniju, zaboravili su zatražiti dozvolu za brak u nadležnom matičnom uredu - što je mnogo godina kasnije, kad su pregovarali pod kojim će uvjetima on zauvijek otići iz njezinog života - postao ključan detalj kojim je glumica osigurala svoje bogatstvo od 40 milijuna dolara i dobila puno skrbništvo nad djecom.

Naime, prema nedavno sklopljenoj brakorazvodnoj nagodbi doktor nije dobio ni novčića. Skrbništvo nad djecom također pripada njoj. Kako joj je to uspjelo?

Prema shvaćanju Geene Davis njih dvoje nisu bili vjenčani kako valja. Razmjena zavjeta u Hamptonsima za nju je bila "ceremonija nalik braku" koju je vodio njegov otac prema islamskom običaju, ali ne i legalan brak s pripadajućim pravima i obavezama. Stvar je u tome da su prema zakonu države New York, gdje se nalaze Hamptonsi, morali zatražiti dozvolu za vjenčanje, platiti taksu i pričekati 24 sata da dozvola stupi na snagu. Budući da to nisu učinili, njezini odvjetnici su tvrdili da se nisu legalno vjenčali.

Čitajte i: Mislio da je pronašao pravu, a sada se rastaje: Supruga Seana Penna podnjela zahtjev za razvod nakon godinu dana braka

Borba na sudu

Otkako je glumica sad već bivšeg supruga u ljeto 2017. izbacila iz njihove vile s pet spavaćih soba u Pacific Palisadesu u Califu zbog samo njima znanog razloga, Reza Jarrahy pokušavao ju je nagovoriti da se bez trzavica dogovore o skrbništvu nad djecom i podijele imovinu. Podnio je u rujnu 2018. zahtjev za razvod zbog nepomirljivih razlika, a od tada do listopada 2021., kad su napokon se razveli, pokušavao je dokazati da su ipak bili u legalnom braku.

Pravna bitka skupo ga je stajala: umalo je bankrotirao. Morao je spavati kod prijatelja, pa i u vlastitom automobilu ne bi li podmirio troškove odvjetnika.

image
Geena Davis i Reza Jarrahy bili su u braku 17 godina.
NIKKI NELSON/WENN/PROFIMEDIA

- Nije mogao viđati svoju djecu dok je živio tako neuredno, što mu je slomilo srce. Geena je u ostala u njihovoj vili s djecom. Njezin način života nije se nimalo promijenio – rekao je izvor za Page Six. Vilu je u međuvremenu prodala za 5,6 milijuna dolara odbivši podijeliti novac s bivšim tvrdeći da je zdanje njezino i da nisu bili legalno vjenčani.

Čitajte i: Bogatija od kraljice! Bivša misica razvodom od švicarskog tajkuna mogla bi postati najbogatija britanska razvedenica

Thelma je pobijedila

Doduše, njegovi odvjetnici uspjeli su od glumice dobiti priznanje da je lagala u intervjuu koji je 2006. dala Oprah Winfrey: pričala joj je o svom braku s Rezom a ne o njihovoj alternativnoj zajednici - čime su htjeli pobiti njezinu tvrdnju o nelegalnom braku.

image
Geena Davis 1992.
SUPPLIED BY LMKMEDIA/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Otkrili su kako je Geena Davis uoči ceremonije u Hamptonsima unajmila organizatora vjenčanja, catering i katoličkog svećenika koji je sudjelovao na obredu, čime su također pokušali dokazati da je s liječnikom bila u legalnom braku. No glumica koja iza sebe ima brakove s holivudskim glumcem Jeffom Goldblumom, redateljem Rennyjem Harlinom i voditeljem restorana Richardom Emmolom, nije se dala smesti. Sve je potvrdila.

Kazala je da se potrudila oko organizacije obreda s Rezom Jarrahyjem, ali svejedno nije legalan. Njemu je dojadilo natezati se na sudu: popustio je i pristao na njezine uvjete. Thelma je, za razliku od filma, ovaj put pobijedila.

Linker
19. travanj 2024 03:18