Pop art na dalmatinski

Monika Sablić i Jadran Lazić udružili su snage, rezultat su urnebesne i nostalgične majice

Modna dizajnerica i fotograf poznatih i slavnih odlučili su jasno i glasno reći tko su za njih prave zvijezde - projektom bFamous by Monika&Jadran. Izlazi kolekcija limitiranih majica s fotografijama domaćih i svjetskih zvijezda.

Što se dobije kad se spoji tri umjetnosti - ona fotografska, nogometna i dizajnerska? U slučaju Monike Sablić, Jadrana Lazića i Hajduka rezultat je kampanja koja je oduševila brojne ljubitelje splitske scene.

Dizajnerica iz Splita na svoje majice kratkih rukava odlučila je printati legendarne fotografije koje je snimio Jadran Lazić, a glavni modeli su ikone Hajduka, Dražen Mužinić Frfa i Vilson Džoni, koje je ovaj svjetski poznati fotograf snimio u zanimljivim pozama. Tako je u svijet puštena limitirana serija majica kolekcije bFamous by Monika&Jadran.

image

Monika Sablić sa Draženom Mužinićem Frfom i Vilsonom Džonijem

MAJA PRGOMET

"Cijela ideja ove kampanje je bila da se mi zabavimo i da pokažemo odlične Jadranove fotografije. Mi smo jako dobri prijatelji i kako Jadran jako voli moju kuhinju, krajem prošle godine kad je došao u Split, imali smo jedno lijepo druženje uz domaću hranu i njemu omiljene sarme. Spontano sam došla na ideju da njegove fotografije poznatih, a ima ih dosta, stavimo na majice i on je odmah pristao. U svakom slučaju, ovo je ispalo i bolje nego što smo očekivali. Bilo je teško izabrati među brojnim legendama samo šest domaćih i 20 stranih, ali reakcije su odlične", ispričala je Monika Sablić za Gloria.hr

Čitajte i: Sjećate se ručno rađenog uzorka tkanine koji smo zvali šlinga? Konačno se opet vratio u modu!

Ovo nije kraj suradnje

Ova pop art suradnja u maniri velikog Andyja Warhola i zvijezda njegova doba, jako se svidjela publici, a posebne simpatije javnosti privukla je fotografija Frfa i Džonija, legendarnih hajdukovaca.

image

Legendarni Hajdukovci oduševljeni su majicama sa svojim likom.

MAJA PRGOMET

Nogometne legende i danas ne mogu pogledati tu sliku, a da 'ne umru od smija'. No jedva su dočekali pozirati u majicama s printom fotografije koja je zabilježila njihov poljubac u mladim danima. Dizajnerici Moniki drago je da majice, kao i Jadranove fotografije, na ovaj način dođu do što većeg broja ljudi i da ih nasmiju. Sve ove fotografije inače, objavljene su u knjizi Jadran Lazić 50 godina fotografije.

"Meni je ipak draža Lady Di i to će biti moja omiljena majica", kazala nam je Monika te je otkrila da ova art-suradnja ima još mnogo iznenađenja tako će se mnogi sasvim sigurno razveseliti što će nam kolekcija bFamous by Monika&Jadran donijeti majice s motivima Borisa Dvornika, Olivera Dragojevića, Miše Kovača, Tome Bebića. Tko će biti modeli koji će nositi njihove majice, tek ćemo vidjeti.

image

Princeza Diana

FOTOGRAFIJE: JADRAN LAZIć
image

Elizabeth Taylor

FOTOGRAFIJE: JADRAN LAZIć
image

David Bowie

FOTOGRAFIJE: JADRAN LAZIć
image

Cher

FOTOGRAFIJE: JADRAN LAZIć
image

Oliver Dragojević

FOTOGRAFIJE: JADRAN LAZIć
image

Mate Mišo Kovač

FOTOGRAFIJE: JADRAN LAZIć
Linker
18. travanj 2024 11:59