ISTINSKA HEROINA!

Mirna je u poplavama prije godinu dana muškarcu spasila život, prisjetila se svega: ‘To je pozitivna priča, bez obzira na stres‘

Sjećate se prošlogodišnjih kobnih poplava u Zagrebu? Od toga je prošlo godinu dana, a s Mirnom Mrčelom, ženom koja je u bujici muškarcu spasila život, prisjetili smo se događaja koji joj je oplemenio život.

- Prisjetili smo se zagrebačke poplave koja se dogodila prije točno godinu dana, moja majka i ja. Strah se ne vrati, on je bio tada prisutan, a meni je to iskustvo ostalo u pamćenju kao pozitivna i dobra priča, bez obzira na sav stres, rekla je Mirna Mrčela.

Prije točno godinu dana, kada je u Zagrebu zbog jake kiše nastala dosad neviđena poplava, u ledenoj bujici u Miramarskom podvožnjaku osobi s invaliditetom Josipu Šimiću doslovce je spasila život. U tom je trenutku šetala svoja tri psa, a onda je, vidjevši scenu, bez razmišljanja potrčala učiniti hvalevrijedan čin.

image
Mirna Mrčela na snimanju za magazin Gloria.
IVANA NOBILO/CROPIX CROPIX

Dva su muškarca pored nje govorila kako mu nema spasa, no ona, nasreću, nije slušala. Na kraju ga je, uz pomoć vatrogasaca, izvukla iz automobila. Mirnina majka na Facebooku je sutradan napisala objavu o herojskom činu svoje kćeri, a nakon toga diplomiranoj pravnici nije prestajao zvoniti mobitel. Nije bilo medija u Hrvatskoj koji nije prenio njezinu priču...

"I nakon svih priznanja, pohvala, intervuja, fotkanja za novine - ostala je ista i znam da bi opet uletjela u bilo koju frku da pomogne", napisala je na Facebooku njezina majka, točno godinu dana od poplava.

U međuvremenu je Mirna promijenila posao, preslatki psi su i dalje s njom, a ostalo je, kaže, ostalo isto.

Čitajte i: Superheroina iz Miramarske! Buduća odvjetnica dugo i u tišini brine za ugrožene: 'Osjetila sam strah, ali...'

Čitajte i: Predstavljamo Gloria junakinje 2020.: Hrabre žene za novo doba

"U početku mi je bilo teško prolaziti tom ulicom, trznula bih se, pogotovo kad sam tamo prolazila prvi put nakon poplava. No kako tu živim, milijardu puta prođem tom ulicom, s vremenom mi je sve izblijedilo. Miramarsku doživljavam kao svaku drugu ulicu u gradu", rekla nam je Mirna. Ovih dana se nije čula s Josipom, no u kontaktu je s njegovom ženom koja je više puta ponovila kako joj je njihovo poznanstvo jedina draga stvar koja se izrodila iz potresne situacije.

image
Mirna Mrčela sa svojim psima.
IVANA NOBILO/CROPIX CROPIX

Mirna je bila i jedna od dvanaest žena koje je Gloria izabrala za junakinje 2020. godine. U muci se poznaju junaci, a to je svakako dokazala i skromna pravnica. Zbog toga smo nju i ostale heroine, koje su obilježile jednu od najtežih godina, stavili na naslovnicu novogodišnjeg izdanja magazina Gloria.

Linker
25. travanj 2024 16:29