Djevojčica je odrasla

Mia Negovetić otkrila kako će izgledati na Dori: ‘Nisam više tako mala, bit će to pravi show!‘

Prošle je godine na Dori bila druga, a brojne je kritike izazvao njen styling. Ovoga puta, riječka pjevačica vraća se na pozornicu u Opatiji - recept švedskih autora pjesama je isti, ali modna kombinacija, šminka i frizura su pravo iznenađenje.

Prošle godine, pjevačici Miji Negovetić (18) pobjeda nad Damirom Kedžom na Dori izmakla je za dlaku. Tada je izvela pjesmu ‘When It Comes to You‘, a na sceni se pojavila s dioptrijskim naočalama, u kožnim hlačama visokog struka, majici, jakni i tenisicama.

Odabir stylinga podijelio je modne kritičare - dok su jedni smatrali kako je stilizirana upravo kako i priliči jednoj 17-godišnjakinji, drugi su tvrdili da je styling odrađen neprofesionalno i prejednostavno za jedan takav glamurozan događaj.

Ove godine mlada Riječanka vraća se na opatijsku pozornicu, izvest će nešto bržu pjesmu naziva "She’s Like a Dream" i kako otkriva - odjevnoj kombinaciji posvećeno je puno više pažnje. Za kreaciju je zadužen poznati dizajner Juraj Zigman, a Mia ovoga puta na licu neće imati naočale.

image
Za nastup na ovogodišnjoj Dori Mia će u potpunosti promijeniti look.
MATIJA ĐANJEŠIĆ/CROPIX

Čitajte i: Ella Orešković pravo je iznenađenje na Dori! Tata je njezin najveći fan, a talent je naslijedila od majke

U objavi na Instagramu pokazala je kako će izgledati njen make-up. Šminka ovoga puta nije toliko prirodna, naglasak je stavljen na oči, a mnogi su Mijini pratioci primijetili da tako tušem istaknutim očima i bob frizurom podsjeća na Andreu Šušnjaru, pjevačicu Magazina.

"Scenografija i outfit bit će znatno drukčiji nego prošle godine, u skladu s novom, bržom pjesmom pripremamo puno veći show. Više nisam baš tako mala kao kad sam prvi put pjevala pred publikom. Starija sam godinu dana, postala sam punoljetna, a imidž djevojčice s naočalama se na neki način odbacuje sam od sebe, što ne znači da ponekad neću opet staviti naočale. Za mene je glazba sloboda i u tom smislu ne želim biti u bilo kakvim "okovima" da moram nositi nešto jer tako netko kaže ili pjevati nešto jer mi to ‘leži‘", poručila je Mia.

Svoj bi stil, kaže, opisala kao casual, uz neke sitne detalje koji odskaču. "Volim nositi ono u čemu se osjećam ugodno. Meni je i prošlogodišnji outfit bio OK jer ga inače ne bih nosila, kao i naočale. Baš sam se dobro osjećala na bini i to mi je najvažnije. Naravno, to se nije svima svidjelo, niti se možemo uvijek svima svidjeti, ali barem možemo biti svoji, pa što bude", rekla je ova maturantica Prve riječke hrvatske gimnazije, čije se odrastanje doslovno i događalo pred publikom.

Posebno se pamti njena pobjeda u showu Zvjezdice 2015. i izvedba himne povodom 25. obljetnice operacije Oluja, za što je dobila i Zahvalnicu Predsjednice RH. Samo godinu kasnije u rasprodanoj dvorani Lisinski održala je prvi samostalni koncert i time postala najmlađa pjevačica u Hrvatskoj kojoj je to pošlo za rukom. Njena je obitelj također usko povezana s glazbom: otac Igor svira gitaru, majka Kristina je nekoć nastupala po gažama s bendom, mlađa sestra Lana pokazuje zanimanje za bubnjeve i klavijature, a pradjed je pjevao više od pola stoljeća i jedan je od osnivača zbora u Zajednici Talijana.

"Osim pjevanja volim i glumu i ples, a sviram i klavir te malo gitaru. Pjesma za Doru je mainstream pop, stil koji volim i koji je sada najpopularniji. Nova prijava se dogodila planski, a pjesma ‘She’s Like a Dream‘ dogodila se spontano u riječkom Studiju Maraton, prilikom dolaska producenta Denniza Jamma iz Švedske. Autorica pjesme Linnea Deb nam se ovog puta pridružila putem Skypea. Tematika pjesme je javni i privatni život osobe, koji zajedno funkcioniraju, rastu, ponekad se i sukobljavaju, ali zajedno izgrađuju osobu. Kako god moja karijera na koncu ispala, velika ili mala, prvenstveno želim biti sretna i zdrava", zaključuje Mia Negovetić.

IZ ARHIVE:

Linker
19. travanj 2024 18:23