dosad neviđene fotografije

Mate i Katarina Rimac otkrili nam detalje svoje ljubavi i svadbe: ‘Bilo je baš po našem guštu‘

Nakon sedam godina veze i 17 godina poznanstva poduzetnik Mate Rimac i njegova Katarina uplovili su u bračnu luku - uz samo tridesetak uzvanika koji su, zbog mladoženjina gastronomskog stava, ostali uskraćeni za janjetinu i pršut.

Svaki poslovni projekt Mate Rimca (33) izazove “wow efekt”, a nedavno je snažno odjeknula i jedna vijest iz njegova privatnog života - da se tajno vjenčao s dugogodišnjom djevojkom Katarinom Lovrić (30). Svadba je organizirana 6. svibnja u Vili Dalmacija, skrivenoj na južnim padinama Marjana, no mladenci su ekskluzivno za Gloriju ipak odlučili pokazati fotografije i ispričati kako je izgledao njihov dan u najglamuroznijoj splitskoj oazi za svadbe. U njihovom je slučaju, međutim, sve bilo nepretenciozno, a svjetski poznati inovator, poduzetnik te osnivač tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, gdje se proizvode električna vozila i bicikli, i kao mladoženja je bio u jurnjavi.

- Marija Kelčec-Pester i njezin tim bili su zaduženi za organizaciju i mi se doista ni oko čega nismo morali brinuti. Jer, teško je uz dinamičan posao posvetiti se organizaciji fešte i postići da sve bude na svome mjestu. Datum smo odredili prije nekoliko mjeseci, a Mate je dva dana prije samog obreda trčao po odjeću. Kad smo pak potpisivali zapisnik kod matičara, cijelo je vrijeme bio na liniji sa suradnicima. Mislim da još ne zna ni koje sam prezime uzela - smije se Katarina, čije je pandemijsko vjenčanje unatoč brzini bilo nezaboravno i po mnogočemu netipično. Umjesto u subotu, “da” su rekli u četvrtak, čime su proslavili sedmu godišnjicu veze, a kako je Mate Rimac vegetarijanac, takav je bio i svadbeni meni za tridesetak uzvanika.

image
Mladenci su organizaciju vjenčanja prepustili profesionalcima, ali ipak je sve bio nepretenciozno: Mate u tenisicama, a Katarina u kombinezonu.
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

- Neki će reći: “Zamisli, svadba bez janjetine i pršuta!”. No, mi smo imali izvrstan vegetarijanski jelovnik za koji se pobrinuo Ivica Bućan. Guštali smo uz domaću i stranu glazbu, a prvog plesa i bacanja buketa od crvenih ruža, za koji sam se odlučila još u osnovnoj školi popunjavajući leksikon, nije bilo. Bila je to mala fešta s nama dragim ljudima, u krugu najuže familije i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Najteže nam je bilo to što smo sa zabavom morali završiti već u 22 sata - govori Katarina, koja za svoj najsretniji dan nije imala klasičnu vjenčanicu, nego bijeli kombinezon domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy room.

Čitajte i: Ekskluzivno za Gloriju! Mate Rimac i Katarina Lovrić otkrivaju sve detalje o njihovom vjenčanju iz snova

Njihove kreacije obožava jer najviše odgovaraju njezinom stilu. A mladoženja, koji se odijeva sportski ležerno, odabrao je plave hlače, košulju bez kravate i bijele “starke”. Kumovi su im bili dugogodišnji prijatelji Gordana i Marko te, kako kažu, njihova ljubimica Nala, kujica japanske pasmine akita inu. Vjenčano prstenje nisu imali, ali zasigurno hoće na crkvenom vjenčanju koje će, kako se pisalo, vjerojatno biti u srpnju u Livnu, odakle su oboje rodom.

image
Nala zajedno s uzvanicima uživa u dalmatinskoj glazbi.
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

'Otići ćemo na bračno putovanje, samo ne znamo ni gdje ni kad. Dosad smo zajedno putovali samo - poslovno'.

Katarina Lovrić je odrastala u Solinu pa je jako vezana za taj grad, kao i za Split, u kojem je često boravila s Matom. Zato nije mnogo razmišljala o tome gdje će organizirati svadbeni obred. Tim više što im je Vila Dalmacija, sagrađena 1914. između šume i mora, čiji su gosti bili i mnogi svjetski državnici, poput Indire Gandhi i Winstona Churchilla, omogućavala da svoje “da” izreknu u potpunoj privatnosti. Zaručili su se lanjskog srpnja, a znaju se već sedamnaest godina.

Privatna i poslovna ljubav

- Upoznao nas je moj najbolji prijatelj i Matin bratić Ante u Livnu. Točnije, ispred dućana koji smo zvali Ljubina zadruga i ispred kojeg me dida čekao nedjeljom poslije mise da mi nakupuje slatkiša - prisjeća se Katarina, koja je mnogo godina kasnije na privatnoj poslovnoj školi u Zagrebu diplomirala komunikacije i marketing, a posljednjih sedam radi u Rimac Automobilima. Počela je kao studentica kada je u tvrtki radilo jedva trideset ljudi, a sada je u odjelu koji se bavi razvojem autonomne vožnje, na poziciji Data & Test Team Lead pa dosta vremena provodi na trkaćim stazama gdje se obavljaju testiranja.

image
Splitska Vila Dalmacija, koja se nalazi na skrovitom mjestu podno Marjana, omogućila je mladencima i njihovim gostima potpunu privatnost.
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

- Kad me netko pita kakav je osjećaj voziti se više od 200 kilometara na sat, sram me je odgovoriti da mi je to normalno i da nemam straha. Oduvijek sam voljela adrenalin. Ali voziti se, primjerice, u Zagrebu pored tramvaja - to nikako. Tvrtka naglo raste, sad nas je više od tisuću, a Mate i ja dosta dobro podnosimo taj koloplet privatnog i poslovnog odnosa. Ja imam svoj odjel i odgovaram svom šefu, a to nije Mate. Moj ured je u Zagrebu, njegov u Svetoj Nedelji, a preko tjedna se skoro i ne vidimo. No, naravno da živimo za tvrtku i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo doma. Ne bih mogla zamisliti da radim negdje drugdje, govori Katarina, dodajući kako kompanija ima brojne planove za budućnost, a jedan je najavljen prije mjesec dana.

'Ja imam svoj odjel i svog šefa, a to nije Mate, kaže Katarina, koja također radi u Rimac automobilima'.

Čitajte i: Mate Rimac skromno i u tajnosti u Splitu oženio dugogodišnju djevojku Katarinu, crkveno vjenčanje zakazano za srpanj

Tvrtka Rimac Automobili, koju je Mate osnovao 2009. doslovno u garaži, da bi dvije godine kasnije lansiranjem električnog automobila Concept_One započeo svoj streloviti uspon, za najviše tri godine planira završiti izgradnju proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa blizu dvorca Kerestinec. Prostirat će se na 200 tisuća četvornih metara, trećina zemljišta će biti pokrivena vegetacijom, a broj zaposlenika mogao bi dosegnuti dvije i pol tisuće. “Elon Musk s Balkana”, kako mnogi nazivaju Matu Rimca, ono malo slobodnog vremena s Katarinom najradije provodi u društvu prijatelja i obitelji te na malim izletima u prirodi. U planu im je i bračno putovanje.

image
Najdraža uzvanica - japanska akita Nala, njihova umiljata kujica.
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

- Otići ćemo na medeni mjesec, ali ne znam ni kad ni gdje. Samo da nekamo odemo. Naša zajednička putovanja su uvijek poslovna pa ću imati dobru izliku da medeni mjesec bude prvo putovanje koje neće imati veze s poslom - nada se Katarina, dodajući kako nikad nije bila netko tko u životu mnogo planira, pogotovo ne privatne stvari. No, jednog dana bi voljela otići na Madagaskar. Ističe i kako su ona i suprug u svemu različiti, šaleći se da je to dobro jer bi si inače brzo dosadili, ali oko svog vjenčanja lako su postigli konsenzus.

- Postavljam si pitanje mogu li to uopće nazvati svadbom? Bez prvog plesa, prstenja, bacanja buketa, hlače umjesto haljine, obred u četvrtak, bez janjetine... Šalim se. Bilo je baš po našem guštu, kako smo i zamislili - zaključuje Katarina, čija je ljubav najdraže “pogonsko gorivo” u životu Mate Rimca.

image
Netipično vjenčanje - nije bilo u subotu, nego u četvrtak, a fešta je bila gotova već u 10 navečer.
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES
Linker
23. travanj 2024 18:06