Veliko Glorijino istraživanje

Mada Peršić: Svoje seksualne želje i maštanja najviše dijelim sa svojim partnerom, ali i s prijateljima

Glumica zagrebačkog kazališta ‘Gavella‘ koja ima i diplomu Medicinskog fakulteta, jedna je od poznatih osoba koja se pridružila velikom Glorijinom istraživanju u suradnji s Filozofskim fakultetom te je svojim razmišljanjima opovrgnula ustaljenu predodžbu da su priče o seksu i seksualnim fantazijama isključivo rezervirane za - muškarce.

Je li u tvojoj okolini seks i tema seksualnih fantazija tabu ili otvoreno o tome razgovarate?

Dosta otvoreno razgovaramo o seksu. Bude jako zabavno i oslobađajuće . Ali, nekako, ipak, određene stvarno intimne stvari ostaju između partnera i mene. Za mene je seks dio šire intimnosti.

S kime dijeliš svoje fantazije?

Najviše s partnerom. Ponekad i s prijateljicama i prijateljima.

Drage čitateljice, ako već niste, ispunite anonimni upitnik i sudjelujte u velikom Glorijinom istraživanju o seksualnim fantazijama koje provodimo u suradnji s Filozofskim fakultetom.

Kako reagiraju sugovornici kad se dotaknete te teme?

Moji su jako otvoreni i reagiraju jako znatiželjno. Vole podijeliti i svoja iskustva. Razmjenjujemo doživljaje, ali i želje.

Misliš li da je otvoreni razgovor o seksu, kao što je razgovor o seksualnim fantazijama, još uvijek tabu u našem društvu?

Ne znam. Okružena sam ljudima koji vole govoriti o seksu. Nama je to zaista jedna od svakodnevnih tema. Možda ne govorimo toliko o fantazijama koliko o tome ima li seksa ili nema, i kakav je. Kažem, ne gledam na seks kao na samo fizičku aktivnost, nego kao na duševnu, spiritualnu, tjelesnu, srčanu i umnu aktivnost – sve zajedno. Pali me nečija energija, pali me da titramo na istoj frekvenciji… To je moja fantazija. Onda su i dodiri jako uzbudljivi i nekako puniji. Pali me to da se s nekim osjećam doma, da možemo otvoreno pričati i za vrijeme seksa, zezati se i smijati, biti nježni i strastveni.

O čemu tvoje prijateljice najčešće pričaju kad pričate o seksu?

Kakav je tko ljubavnik i ljubavnica. A bude priče i o klitorisu te o muškoj i ženskoj G točki. To je vrlo važno u odnosu.

Linker
20. travanj 2024 08:10