Gore ne može

Ludi čopor zamijenio ju je za uljeza! Američka milijunašica oplakuje gubitak ljubimice

Proslavljena američka TV voditeljica Martha Stewart, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na više stotina milijuna dolara, objavila je kako je njezinoj perzijskoj mački Princess Peony zabunom presudio njezin pseći čopor.

Što se točno dogodilo te noći i kako je došlo do napada psećeg čopora u kojem je život izgubila perzijska mačka Princess Peony, ljubimica proslavljene američke televizijske voditeljice Marthe Stewart vjerojatno nikada nećemo saznati. No, neutješna američka milijunašica, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 400 milijuna dolara, sada se mora suočiti s posljedicama tragičnog gubitka, isplakati dušu za svojom princezom i ostaviti si vremena da preboli njezin odlazak.

Koliko je bila vezana za svoju ljubimicu pokazuju i recentne objave Marthe Stewart na društvenim mrežama na kojima je i opisala sve što je dosad doznala o dramatičnom događaju na svom imanju.

"Moja četiri psa su Peony iz meni nepoznatog razloga identificirali kao uljeza, ona im se vjerojatno suprotstavila kad su je okružili i nakon toga više nije imala šanse", objavila je voditeljica koja je svojim pratiteljima na društvenim mrežama pokazala i posljednje počivalište svoje princeze.

image

Na naslovnici časopisa LIving sa svojim ljubimcima

SCREENSHOT

Pokopala ju je u dvorištu s porukom "Počivala u miru, ljepotice", a njezina objava rastužila je i njezine prijatelje, među kojima joj je posebno blizak američki reper Snoop Dogg, koji Marthu Stewart smatra "starijom sestrom koju nije imao, pa si ju je sam odabrao", kako je mnogo puta ponavljao.

Čvrsta vezanost Marthe Stewart za njezine brojne ljubimce ne čudi niti jednog vlasnika mačke ili psa. Jer male beštije koliko god se tome opirali na prvi vam se pogled uvuku pod kožu i zapravo je pitanje tko je kome u tom odnosu - gospodar.

image

O njezinom je životu snimljen film 'Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart' sa Cybill Shepherd u naslovnoj ulozi

ITV/SHUTTERSTOCK

Perzijska mačka inače je jedna od najstarijih pasmina na svijetu, a prepoznatljiva je po svom raskošnom krznu i dugoj dlaci. Dolazi u mnogo različitih boja, ali se svaka ponaša kao kraljica, svjesna svoje magnetske privlačnosti. Voli kad je se uređuje i vlasniku rado sjeda u krilo, te spava u njegovu krevetu. Općoj definiciji apsolutno je odgovarao i karakter Princess Peony, koju je Martha Stewart nabavila prije dvanaest godina.

"Moja princeza želi kraljevski tretman i uvijek ga dobije. Zašto? Jer ga jednostavno apsolutno zaslužuje", svojedobno je izjavila popularna voditeljica koja je svoje imanje u Bedfordu, u američkoj saveznoj državi New York, nakrcala kućnim ljubimcima.

image

Neki obožavatelji poželjeli su je vidjeti u Ovalnom uredu u Bijeloj kući i nagovarali su je da se kandidira za predsjednicu

SHUTTERSTOCK

Za utjehu joj ostaju Empress Tang, perzijska mačka iz istog legla kao i Princess Peony, te mačor Blackie, a žive u dosad mirnom suživotu s četvoricom pripadnika čopora koji je presudio njezinoj perzijskoj princezi.

Riječ je o dva francuska buldoga Creme Brulée i Bete Noir, te čivavama Emperor Han i Empress Qin, čijim će se ponašanjem i discipliniranjem morati pozabaviti. Ili barem mnogo bolje pripaziti na njihove kontakte s mačkama na otvorenom prostoru. Jer dovoljno je da samo jedan pas "prepozna" uljeza da mu se svi ostali iz čopora pridruže u njegovu izbacivanju s terena koji smatraju svojim.

Taj karakterni atavizam psima je instinktivno urođen i nemoguće ga je obuzdati ako nisu uz vlasnika na povodcu. Pogotovo kad susretnu svoje prirodne suparnike mačke s kojima ih veže trajno neprijateljstvo, pa otuda i ona narodna uzrečica da se neki vole kao pas i mačka. To dobro znaju mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, a sada je to na najbolniji mogući način naučila i Martha Stewart.

Jer očekivani životni vijek njezine ljubimice bio je sedamnaest godina, a rastale su mnogo ranije.

Linker
25. travanj 2024 14:47