sudbina je umiješala prste

Ljubavna priča pobjednice Dore: ‘Poznajemo se od treće godine, kasnije su nam se putevi razdvojili...‘

Splitska pjevačica Albina Grčić, nakon uspjeha na Dori s pjesmom "Tick-Tock" otkriva zašto već dvije godine ljubi nogometaša - kojeg poznaje odmalena - te po kome je dobila neobično ime.

Kad je Splićanka Albina Grčić (22) sa šest godina pobijedila na prvom pjevačkom natjecanju i u tadašnjem klubu na Gripama osvojila prvu nagradu žirija, njenoj je mami Rini i tati Kići bilo jasno da u njoj čuči ogroman talent i snovi o velikim svjetskim pozornicama. Na jednoj takvoj nastupit će u svibnju u Rotterdamu, gdje će s pjesmom "Tick-Tock" predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Na Dori sam proživljavala pravi vrtlog emocija. Na kraju dana ja sam samo obična djevojka koja čita komentare na društvenim mrežama i forumima i ima se potrebu dokazati publici.

- Ponosna sam sama na sebe nakon pobjede, ali i na cijeli tim, jer vjerujem da je trijumfu pridonijelo i to što smo bili kao jedna velika obitelj - smatra Albina, iza koje stoji diskografska kuća Universal Music. Glazbu za pobjedničku pjesmu napisao je Branimir Mihaljević, a tekst Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon. Široj je javnosti postala poznata lani, kao sudionica glazbenog showa The Voice, a prijavila se jer je smatrala da je to idealna prilika za predstavljanje publici. Ali ni nakraj pameti nije joj bilo da će uz pomoć mentorice Vanne dogurati do finala, u kojem je pobijedio Vinko Ćemeraš.

image
Albina se glazbom bavi od ranog djetinjstva, pjevala je u crkvenom zboru i pohađala glazbenu školu.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i: Prve fotografije sa snimanja! Albina Grčić osvaja YouTube i priprema atraktivan spot za pobjedničku pjesmu

Tada je postala poznata i izvan Splita, a posebno su je veselili komentari njenih sugrađana na društvenim mrežama koji su pisali: "Ovu malu znam iz crkve". Albina, naime, voli višeglasno pjevanje pa je od srednje škole članica zbora u konkatedrali sv. Petra u Splitu. Od malih nogu sanjala je o tome da bude članica nekog ženskog benda, no čini se da će ipak graditi samostalnu karijeru. Čak je sama snimala prateće vokale za svoje pjesme, a među njima su i singl "Imuna na strah" te pjesma "Tick-Tock", kojoj mnogi predviđaju uspjeh na top-ljestvicama, ali i na Eurosongu.

Mnogi njeni obožavatelji na društvenim mrežama komentiraju kako i njezino ime zvuči svjetski.

- Neobično ime dobila sam od pokojnog djeda Albina, koji je kao i ja bio svijetle puti. Pjevački talent naslijedila sam pak od obitelji s očeve strane. Tata je s braćom nekad imao klapu Decima u svom rodnom Dicmu, a otkad znam za sebe, pjevalo se po feštama i obiteljskim druženjima. Uvijek sam tražila priliku da pokažem talent, pustim glas... Ako ništa drugo, pjevala bih po kući, a nastavak od usisivača bio mi je mikrofon. Na školskim sam priredbama vodila program, nastupala u folkloru, izvodila himnu, a završila sam i osnovnu glazbenu školu za klavir - govori Albina Grčić, čiji roditelji nisu krenuli glazbenim putem.

image
Mikrofon joj je u djetinjstvu bio najdraža igračka.
Privatni album

Čitajte i: Upoznajte pobjednicu Dore! Obožava biti sa svojom bakom, studira povijest i engleski jezik, a voli nogometaša

Tata je tehničar u telekomunikacijskoj tvrtki, a mama Rina prodavačica u trgovini sportskom opremom. Ima i starijeg brata, nekadašnjeg nogometaša Hajduka i Dinama Marka Grčića, a velika joj je potpora i pjevačica Doris Dragović. Estradna diva, koja je na Euroviziji nastupala s hitovima "Željo moja" 1986. i "Marija Magdalena" 1999., dugogodišnja je prijateljica obitelji Grčić, a u Albini je još u djetinjstvu prepoznala talent.

Posljednje dvije godine uz nju je i dečko Ivan Ćalušić (21), donedavno obrambeni igrač druge momčadi Hajduka, a sada nogometaš Solina.

Zbog obaveza u klubu najvjerojatnije neće pratiti Albinu na nastup u Rotterdamu, a pratnja će vjerojatno biti ograničena i zbog epidemioloških mjera. - Poznajemo se od treće godine jer su nam starija braća bili nogometaši Hajduka, pa smo se Ivan i ja na njihovim utakmicama uvijek lovili i igrali po tribinama. Putevi su nam se u međuvremenu razdvojili, braća su prestala igrati nogomet, a njegova se obitelj iz Splita preselila u Solin. Prije dvije godine sreli smo se tijekom izlaska i tada sam se iznenadila u kakvog je muškarca izrastao. Iako je mlađi od mene sedam mjeseci, zreo je za svoje godine i ludo sam u njega zaljubljena. I sama sam nogometno potkovana, obožavam pratiti našu reprezentaciju i ići na Ivanove utakmice - otkrila nam je Albina, koja će sada biti usredotočena na nastup u Nizozemskoj.

Čitajte i: Doris Dragović imala je pravi instinkt! Albina Grčić pobjedila na Dori, predstavljat će nas na Eurosongu

Najavila je da će promijeniti cijeli koncept nastupa i koreografije, a i kostimi će biti iznenađenje. Uz to će se pokušati posvetiti studiju četvrte godine povijesti i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu. - Imam osjećaj da vodim dva života - kao Miley Cyrus u filmu "Hannah Montana", gdje balansiram između običnog života i onog pop-zvijezde. Privatno sam ranjiva, osjetljiva, jako se vežem za ljude, situacije, komentare... Na pozornici se transformiram u samouvjereniju verziju sebe, nešto što privatno uopće nisam, i uzimam najbolje od oba svijeta. To je ujedno rečenica iz spomenutog filma, a ja je sada živim - zaključuje Albina Grčić.

Linker
19. travanj 2024 17:02