VOLJELA BIH DA TE NE VOLIM

Ljubav je slijepa! Kronologija top pet toksičnih ljubavnih priča koje potvrđuju zlatno pravilo

Pjevačice Mariah Carey, Tina Turner, Jennifer Lopez, Britney Spears i glumica Anne Hathaway svoje su srce poklonile - zlostavljačima.

Psiholozi tvrde da se zaljubljenost može definirati kao svojevrsna zaluđenost u kojoj ponašanje i postupke svog partnera - predmet svoje želje, promatramo isključivo kroz ružičaste naočale, zbog čega smo mu spremni oprostiti i ono što drugima ne bismo. U narodu se to lijepo i sažeto kaže da je ljubav slijepa, a potaknuti primjerom Kim Kardashian i Kanyea Westa, najnovijeg para koji potvrđuje to pravilo (reper svoju bivšu partnericu, naime, ne ostavlja na miru niti nakon što odavno ne žive zajedno), istražili smo top pet priča u kojima su se slavne žene vezale uz svoje zlostavljače.

image

Pop ikona Mariah Carey je svoj brak s Tommyjem Mottolom usporedila za životom u zatvoru Sing Sing

PHOTOLINK/EVERETT/PROFIMEDIA

POP IKONA I ZATVORSKI NADZORNIK: MARIAH CAREY I TOMMY MOTTOLA

Proslavljena američka pjevačica Mariah Carey može se pohvaliti jednim od najljepših glasova u povijesti glazbe - njezin raspon doseže nevjerojatnih pet oktava, brojnim uspjesima i nagradama, ali ne i srećom u ljubavnom životom. Definitivno najgori izbor američke pop ikone bio je prvi suprug Tommy Mottola, danas 72-godišnji glazbeni producent, kojeg je upoznala na božićnom domjenku diskografske kuće Columbia Records 1988. Njemu je, naime, donijela svoje demo snimke, koje je Mottola preslušao u svojoj limuzini na povratku kući i odmah naredio vozaču da ga odveze natrag na zabavu. No, Mariah je već bila otišla i Mottola je iduća dva tjedana proveo u potrazi za njom. Na promociju njezin debitantskog albuma Mariah Carey Columbia je utrošila famoznih milijun dolara, a to ulaganje im se itekako isplatilo.

Čitajte i: Njezin život je tužna priča, a za ‘golu istinu‘ u prvom licu čekaju je milijuni!

Istodobno s poslovnom razvijala se i njihova ljubavna veza, a Carey i Mottola su se vjenčali 1993. u New Yorku. Njihov bračni život na imanju u Bedfordu pjevačica je opisala kao zatvor, a luksuzno imanje u kasnijim je intervjuima prozvala Sing Singom, po jednom od najpoznatijih američkih zatvora. Mottola je, naime, bio sitničavi control freak, koji je inzistirao na tome da ima apsolutni nadzor nad supruginim profesionalnim i privatnim životom, što je njoj s vremenom postalo - nepodnošljivo. Doduše trebale su joj godine da shvati za koga se udala: rastali su se 30. svibnja 1997., pa pjevačica otada posljednji dan svibnja slavi kao svoj Dan oslobođenja, a brakorazvodnu parnicu okončali tek dvije i pol godine kasnije.

image

Osuđeni prevarant Raffaello Follieri četiri je godine bio partner holivudske glumice Anne Hathaway

STEPHEN J. BOITANO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

LJEPOTICA I PREVARANT: ANNE HATHAWAY I RAFFAELLO FOLLIERI

Američka glumica i oskarovka Anne Hathaway mnogo je bolje birala uloge na velikom platnu nego ljubavne partnere. U holivudskoj povijesti posebno je ostala upamćena njezina četverogodišnja veza s nekretninskim poduzetnikom Raffaellom Follierijem, koji je 2008. u takozvanom Vati-Con skandalu pronevjerio pedeset milijuna dolara investitorima među kojima su bili i bivši američki predsjednik Bill Clinton, te milijarder Ronald Burkle. Njima se predstavio kao predstavnik Vatikana, a veza sa slavnom glumicom poslužila mu je kao odličan paravan za vlastite laži. U FBI-jevoj pretrazi stana kriminalistički inspektori zaplijenili su i glumičine privatne stvari, ali je Hathaway na kraju oslobođena svake sumnje u sudioništvo u prevari. A njen bivši dragi je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i pol godine.

image

Konobar kubanskog podrijetla Ojani Noa u braku s Jennifer Lopez pokazao se kao - lovac na zlato

KAY BLAKE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA I LOVAC NA ZLATO: JENNIFER LOPEZ I OJANI NOA

Konobar kubanskog podrijetla Ojani Noa prvi je suprug američke latino pjevačice, glumice i producentice Jennifer Lopez. Jenny from the Block, jedna od najpoznatijih američkih djevojaka iz susjedstva na čemu je izgradila imidž na početku karijere, Ojanija je upoznala potkraj devedesetih, nakon prekida desetogodišnje veze s Davidom Cruzom, svojom mladenačkom ljubavi. U braku su proveli jedanaest mjeseci od veljače 1997. do siječnja 1998., a Noa je svoje pravo lice pokazao već na medenom mjesecu nakon kojeg je želio licitirati s njihovom privatnim snimkama. Lovca na zlato u tom je naumu spriječio njezin odvjetnički tim, baš kao i u pisanju knjige o njihovoj vezi i braku. Doduše, prijetnje nisu bile dovoljne, nego mu je tim povodom isplaćen i javnosti nepoznat novčani iznos.

image

Britney Spears je u braku s uhodom Jasonom Alexanderom provela 55 sati

SPLASH NEWS/SPLASH/PROFIMEDIA

POP PRINCEZA I UHODA: BRITNEY SPEARS I JASON ALEXANDER

Život američke pop princeze Britney Spears kronologija je privatnih nesreća, katastrofalnih odabira i općenito nesnalaženja u svijetu novca i slave. A među njima su i mnogi loši ljubavni izbori, među kojima je i njezin prvi brak s Jasonom Alexanderom, dečkom iz susjedstva iz Louisiane, grada u kojem je odrasla. Spojili su se 2004. na vrhuncu njezine slave, nakon propasti Britneyjine trogodišnje veze s Justinom Timberlakeom. Jason Alexander svoje je pravo lice pokazao već par sati nakon vjenčanja u Las Vegasu, pa je njihov brak u anale ušao kao jedan od najkraćih - potrajao je svega 55 sati. Svoj manijakalno opsesivni karakter Jason Alexander nije uspio suzbiti niti kasnije, pa je početkom ove godine osuđen zbog uhođenja. Na suđenju Tennesseeju pred porotom se izjasnio - krivim.

image

Ike Turner je izmislio Tinu Turner i umalo je - uništio

COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

LUDA OD LJUBAVI PREMA ZLOSTAVLJAČU: TINA TURNER I IKE TURNER

"Da nisam upoznala Ikea, bila bih potpuno izgubljena. Mogla sam nastaviti raditi u bolnici, a taj posao me uopće nije zanimao, dok sam uz Ikea otkrila pozornicu i pjevanje. To je bilo jedino što me zanimalo", tim je riječima neuništiva rock'n'roll baka Tina Turner opisala svoj glazbeni početak, koji je ujedno označio i početak njezine katastrofalne ljubavne veze s budućim suprugom Ikeom Turnerom.

Upoznali su se 1957., na nastupu Ikeovog benda Kings of Rhythm (Kraljevi ritma) u klubu Manhattan u St. Louisu, nakon kojeg mu je ona prišla i zamolila ga da je pozove na probu - što se nikad nije dogodilo. No, imala je sreću, jer joj je bubnjar benda Eugene Washington, s kojim je hodala njezina starija sestra Alline, u stanci drugog nastupa posudio mikrofon da otpjeva baladu “You Know I Love You” B. B. Kinga. Ike se oduševio i tako je postala prateća pjevačica u bendu. Ubrzo je prohodala sa saksofonistom Raymondom Hillom, s kojim je ostala trudna. No, nisu zajedno dočekali rođenje sina Craiga u kolovozu 1958. jer je Raymond za vrijeme hrvačkog meča slomio zglob i vratio se u svoj rodni grad Clarksdale.

Tina je ubrzo prohodala sa svojim šefom, a nakon što je prvi put htjela prekinuti s njim Ike ju je izudarao drvenim uloškom za cipele. Bilo je to baš nakon snimanja njezinog prvog hit-singla A Fool in Love 1960., koji je Turner napisao za pjevača Arta Lassitera. Kako se ovaj nije pojavio na plaćenom terminu u studiju, pjesmu je otpjevala Tina i oduševila sve svojom izvedbom. Singl je objavljen 1960. pod njezinim umjetničkim pseudonimom Tina Turner, a nakon uspjeha pjesme Ike je svoj bend preimenovao u Ike & Tina Turner Revue. Kritičari su ih opisivali kao jedan od najvrućih, najspektakularnijih i najeksplozivnijih R&B izvođača - uz Jamesa Browna i njegov bend - a najveće uspjehe postigli su kad je proslavljeni producent Phil Spector za njih izmislio efekt tzv. zvučnog zida (Wall of Sound) na snimanju pjesme River Deep - Mountain High. Zahvaljujući fenomenalnom uspjehu u Europi i Americi Tina Turner je postala prva Afroamerikanka na naslovnici časopisa Rolling Stone.

Čitajte i: Top sedam financijskih domina: Tko su moćne žene o čijem novcu ovise njihovi partneri

S Ikeom Turnerom je u listopadu 1960. dobila sina Ronnieja, a vjenčali su se dvije godine kasnije u Tijuani u Meksiku. U kući na obroncima Windsor Hillsa u Los Angelesu živjeli su s četvero djece: sinom Ronniejem, Tininim sinom Craigom te njegovim sinovima Ikeom Jr. i Michaelom iz prethodnog braka. "Mnogo sam naučila uz Ikea i jako sam ga voljela, ali mi je uz njega postalo nepodnošljivo: bio je apsolutno nepredvidiv, izrazito promiskuitetan i nasilan, pogotovo otkako se navukao na kokain", izjavila je Tina Turner, koja je u trenucima najcrnjeg očaja pomišljala i na samoubojstvo. Svakodnevno je gutala tablete za smirenje, a nakon svađe i tučnjave u autu u Dallasu 1. srpnja 1976. Ikea je zauvijek napustila. Iz hotelske sobe izjurila je samo s osobnim dokumentima, kreditnom karticom i 36 centa u novčaniku: od njega joj je ostalo samo prezime i umjetničko ime koje joj je on odabrao.

Linker
19. travanj 2024 13:21