Zbogom, kilogrami

Kristina Ercegović otkriva kako joj je uspjelo u pet mjeseci smršaviti čak 24 kilograma

Poduzetnica otkriva tajnu vitke linije koju je vratila zahvaljujući radikalnoj reorganizaciji svakodnevice te u 2022. ušla znatno lakša i puna samopouzdanja.

Zagrebačka poduzetnica Kristina Ercegović za Gloriju je ispričala kako je u pet mjeseci smršavila čak 24 kilograma. Iako su je na to natjerali brojni zdravstveni problemi, priznaje kako je osim zdravlja njezina glavna motivacija bio sin Luka.

"Moj sin Luka poželio je za 13. rođendan da ponovno izgledam kao na njegov treći, kad sam imala 30 kilograma manje. No, nikako se nisam mogla pokrenuti i motivirati. Sve dok me ovoga ljeta na to nije prisilio napadaj žučnog kamenca. Bio je dovoljno blag da ne završim na operaciji, a dovoljno jak da me odmah “otrijezni”, da naglo napravim rez i promijenim prehranu. Isprva je izgledalo kao patnja, no zahvaljujući novom stilu života u pet mjeseci sam izgubila 24 kilograma. Jesenas je uslijedio novi izazov - problemi sa štitnjačom i krvnim tlakom - pa sam prehranu i tome dodatno prilagodila. Najteže je bilo snaći se u šumi informacija, nabaviti namirnice, uvesti reda u kuhinju i sebe svaki dan privesti uz štednjak, zatim pripremati svježe obroke, isprobavati nove recepte. Kao poduzetnica bez fiksnog radnog vremena nikada o svemu tome nisam razmišljala. Moja prehrana bila je bez ikakvog reda i smisla", priča Kristina.

image

Kristina se godinama borila s kilogramima

MATEJ DOKIĆ

Čitajte i: Ispovijest Kristine Ercegović: Majka mi je nakon smrti ostavila dugove od kojih se i danas oporavljam

Trpala bi u sebe sve usput misleći da je to sloboda i hedonizam, a zapravo je, objašnjava nam, zanemarila tijelo, nije ga slušala i uzimala ga je zdravo za gotovo. To ju je dovelo do 110 kilograma. Kada su krenuli zdravstveni problemi, isprva je izbacila sve masno, prženo, suhomesnato, alkohol, kavu, dobar dio mliječnih proizvoda. Redom je micala sve što šteti žuči, štitnjači pa visokom tlaku. Uz konzultacije s liječnicima, napravila je poželjan popis namirnica koji se smanjivao pa rastao i napokon ustabilio.

"Sada ujutro popijem vruću vodu s limunom, zatim sok od aronije pa smoothie od povrća i bobičastog voća ili posni svježi sir s kruhom - to ovisi o krvnom tlaku kojem prilagođavam doručak. Ručak se bazira na juhi, posebno onoj od kosti, varivu, rižotu ili kvinoji s povrćem. Dva puta tjedno na meniju je riba - orada ili brancin s maslinovim uljem - te dva puta tjedno piletina ili puretina. Pečem kruh od pirovog brašna, unosim dosta sjemenki, žitarica bez glutena, zdrave masti", priča poduzetnica.

image

Kristina je smršavila 24 kilograma i ne planira stati

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Kristina Ercegović o razvodu, ljubavi i kilogramima: 'Zbog stresa sam se udebljala 30 kila'

Ponekad popije kupinovo vino i ono od aronije, oba su odlična za željezo, ali veseli se uskoro kojoj čaši omiljenog dalmatinskog crnog vina. Zahvaljujući tome sada ima 86 kilograma na visinu od 181 cm, a cilj joj je skinuti još sedam.

Iako, smiješno joj je kad vidi slike sa 79 kila jer je tada mislila da je pretila.

"Zato je važno osvijestiti sliku o sebi i emocijama koje liječimo hranom. Ovo je moja treća runda mršavljenja u životu, no ovoga puta ne bih to nazvala trajnom dijetom, već novim stilom života koji sam prihvatila. Čak i kad imam apstinencijsku krizu, sjetim se sebe ljetos u vozilu hitne pomoći kako primam infuziju i tableta za smirivanje žuči. Uživam u rezultatima, kupnji nove odjeće i pogledu u ogledalo. Donirala sam šest vreća odjeće konfekcijskog broja 48, a kako planiram još smršavjeti, kupila sam samo ono osnovno u broju 40 ili 42. Ne brojim kalorije ni korake, svakodnevno hodam koliko mogu, a partner me povremeno iznenadi duljim šetnjama u prirodi, uglavnom na mjestima na kojima nisam nikad bila. Smanjila sam stres i broj radnih sati, a više se odmaram", govori Kristina Ercegović.

U svom se tijelu danas osjeća odlično i, što je najvažnije, prisutno. Smršavjela je brzo, uz tri velika zdravstvena izazova, a sinov 13. rođendan dočekala je - 24 kilograma lakša.

Linker
15. travanj 2024 11:43