SCREENSHOT/YOUTUBE
INSPIRATIVNA PRIČA

Kiley Dean: Od svijetla reflektora i nastupa uz Britney Spears do mukotrpne borbe s rakom

Bivša pomoćna pjevačica Britney Spears nije ni slutila da će joj se život promijeniti preko noći nakon što je otkrila da boluje od raka. Nakon silnih kemoterapija, njeno tijelo je počelo odbijati lijekove. Nedugo nakon toga, našla se u teškom anafilaktičkom šoku poslije ‘druge runde‘ kemoterapija.

Pjevačica Kiley Dean dugo je živjela svoj život na rubu svjetla reflektora, dok joj se život nije okrenuo naopačke nakon dijagnoze zloćudne bolesti. Dugogodišnja pomoćna pjevačica koja je surađivala s velikim svjetskim umjetnicima poput Demi Lovato i Britney Spears, doživjela je šok nakon što je otkrila svoju dijagnozu.

Njen život je izgledao kao 'mala slatka idila', budući da je još od 2015. godine bila je u braku s kolegom glazbenikom Masonom McSpaddenom te se veselila selidbi u Nashville. Nakon više od 20 godina putovanja po američkim turnejama Dean je poželjela otići na zasluženi odmor. Sve je počelo kada je dojila svoju kćerkicu Sully 2019. godine, te počela osjećati nešto čudno u dojkama.

"Opipala sam kvržicu, dojila sam dvije godine. Osim toga, vjerovala sam da majke koje dugo doje djecu, imaju manju mogućnost da obole od raka. Također, nitko u mojoj obitelji nikada nije imao nikakvu vrstu raka. Jednostavno sam mislila da moja dijagnoza nikako ne može biti rak, ali bio je'', priznala je Dean u intervjuu za časopis People.

''Kad su mi rekli da bolujem od raka, doslovno sam imala osjećaj da sam izgubila sluh. Nisam ništa mogla čuti barem jednu minutu. Jednostavno sam potpuno oglušila. Baš kada sam napunila 37 godina i planirala se vratiti na posao, sve se promijenilo", dodala je Dean.

Operacija je ubrzo zakazana, a bivša pjevačica je donijela odluku da se podvrgne potpunoj mastektomiji kako bi liječila rak u fazi 2B na njezinoj lijevoj dojci. Ubrzo je saznala i da je u drugom stanju pa je morala izabrati između svog zdravlja i djeteta.

"Tada sam definitivno odlučila napraviti jedinstvenu mastektomiju . Sjećam se da su me moji roditelji posjetili u nedjelju, i tog dana sam morala pobaciti dijete. Nisam samo izgubila dio tijela, već i djelić srca, ali nisam imala vremena tugovati. Jednostavno sam morala izbaciti rak iz svog tijela.", nastavila je Dean koja je na kraju saznala da je njezin rak zapravo u stadiju 1A.

Čitajte i: Britney Spears na društvenim mrežama izazvala veliku strku: Ipak će pričekati s vjenčanjem, evo i zašto

Godinu dana kasnije, Dean je primila jednu od nebrojenih kemoterapija, međutim njezino tijelo je počelo odbijati ekspander koji su liječnici ugradili u njezinu lijevu dojku. Također se našla u teškom anafilaktičkom šoku nakon druge runde kemoterapija.

"Onesvijestila sam se i odjednom počela dobivati napadaje, a liječnici me nisu mogli probuditi niti mi pronaći puls. Probudila sam se na hitnoj i jedino sam se mogla sjetiti imena svoje kćerkice. Sjećam se i o čemu se razmišljala dok sam padala u nesvijest'', prisjetila se bivša pjevačica.

''Samo sam pomislila da ne smijem umrijeti danas jer moja kćer sutra puni tri godine'', dodala je Dean, koja je kasnije otkrila da je bila alergična na jedan od lijekova koji su joj davali. Na koncu se počela oporavljati od roka, a nije imala ni vremena tugovati za drugom trudnoćom. Kako je s vremenom počela iscjeljivati, poželjela se vratiti na glazbenu scenu, što je na kraju i napravila.

"Glazba je lijek za sušu i tijelo. Kada je to vaš poziv i ono što volite, morate vjerovati da Bog to želi sačuvati u vašem životu i da ste upravo zbog toga na Zemlji. Ponekad i kroz svoju glazbu prenosim drugima svoje iskustvo s rakom", zaključila je bivša pjevačica koja je danas izliječena te redovito ide na kontrole.

Linker
03. srpanj 2022 15:06