dugovječna ljubav

Kava i shopping s voljenim suprugom! Martina i Niko Dalić ne odriču se omiljene tradicije

Prva žena Podravke u braku je sa svojim suprugom Nikom dugi niz godina. Martina Dalić radni tjedan odnedavno provodi u Koprivnici, no vikend je i dalje rezerviran za Zagreb i njezine najmilije.

Predsjednica uprave Podravke slobodno vrijeme provodi uz obitelj - supruga Niku i njihovo dvoje djece. Martina i Niko Dalić imaju dugogodišnju tradiciju ispijanja kave na zagrebačkoj špici pa ne čudi što su tijekom vikenda prošetali centrom grada i uzeli vremena samo za njih dvoje. Nakon što su popili kavu, Martina i njezin suprug otišli su u kratki shopping. Prošetali su Ilicom, a tijekom šetnje bivša ministrica gospodarstva obavila je i kupovinu.

image
Prema vlastitom priznanju, Martina Dalić ne voli gužve shopping centara.
MAJA JUROVIC/CROPIX

Shopping kao relaksacija

"Kupnja me relaksira, kao i mnoge žene, i žao mi je što nemam više vremena za lutanje po dućanima. Volim vidjeti što ima novo, ali ne po shopping centrima, jer me zbog zvukova i suhog zraka zaboli glava pa uglavnom kupujem u dućanima po Ilici. Najbolje je kada se neplanski naleti na nešto dobro, no to lunjanje može rezultirati i kupnjom nepotrebnih stvari", ispričala nam je Martina Dalić kada je 2018. godine dala ekskluzivni intervju za magazin Gloria.

Čitajte i: Privatni život intrigantne bivše ministrice: Malo spava, puno radi, rijetko kuha, ali je zato ‘slaba‘ na krpice

image
Sa suprugom je, nakon kave na špici, obilazila dućane u Ilici.
MAJA JUROVIC/CROPIX

Dalić nam je tada otkrila i da upravo vikendom nadoknađuje sve što tijekom radnog tjedna propušta.

Tada provodi vrijeme s obitelji, ali i u iščitavaju stručnih znanstvenih članaka. Svakog vikenda Niko i Martina Dalić odlaze na tržnicu Dolac, a potom svježe nabavljene namirnice bivša ministrica gospodarstva spravlja za pravi domaći, kuhani ručak. Takav tempo par živi već dugo, još otkako su njezini sinovi bili tek dječaci.

image
Niko i Martina Dalić u braku su skoro 30 godina.
MAJA JUROVIC/CROPIX

Danas su sinovi odrasli mladi ljudi pa je Marini Dalić još lakše posvetiti se poslovnim obavezama, koje je odnedavno vode u Koprivnicu, gdje provodi radni tjedan. Vikend je rezerviran za Zagreb i obitelj.

U gradnji velike karijere, priznala je prva žena Podravke tada u intervjuu, imala podršku obitelji i supruga. Braku su iznimno posvećeni i sklopili su ga, kaže, da bi trajali. "Nema tu nikakve tajne. Brak se sklapa da traje. Ni u jednoj sekundi ni suprug ni ja nismo pomislili da naš dogovor ne bi potrajao. Inače se jako dobro slažemo i razumijemo", govorila je u spomenutom intervjuu Martina Dalić. I zaista je to mislila, nakon niza godina - ovaj par i dalje vikendom šeće Ilicom, nakon zajedničke kave.

image
Tijekom niza sretnih godina, dobili su dva sina te izgradili velike karijere.
MAJA JUROVIC/CROPIX
Linker
17. travanj 2024 00:09