Što je žena bez traperica?

Kao nijedne druge: Zagrebačka dizajnerica radi traperice po mjeri koje oduševljavaju

Uz jakne, haljine, sakoe i suknje, zagrebačka dizajnerica Lana Puljić odnedavno šiva i jeans hlače s elastinom koje laskaju figuri...

Kreacije Lane Puljić, vlasnice modnog brenda Lokomotiva, počivaju na njezinoj viziji lijepog odijevanja, stoga 33-godišnja Zagrepčanka i sama rado nosi vlastiti dizajn. Upravo se to pokazalo kao ključ uspjeha jer kao žena vrlo dobro zna koji su joj komadi za sljedeću sezonu važni. A u svoju aktualnu kolekciju, uz kapute, bomber jaknu, haljine i odijela, unijela je i jednu novost - traperice šivane po mjeri. Ideja je došla iz osobne potrebe jer ni sama godinama nije uspijevala naći odgovarajući model.

image
Lana Puljić u slim fit modelu traperica...
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Ili bi me žuljale, ili bi se odmah izvjesile i raširile, ili bi mi bile predugačke... Zato sam ih prestala nositi, a zamijenila ih haljinama i suknjama - govori Lana, dodajući da ako se odijela mogu izrađivati po mjeri, zašto isti “tretman” ne bi dobile i traperice, koje gotovo svakodnevno nosimo. Prvi model, i to za sebe, napravila je prije dvije godine i od tada "testira" njegovu kvalitetu i izdržljivost. Kako je prototip opravdao sva očekivanja, ove godine predstavlja još dvije varijacije: traperice trapez kroja i model "na crtu" ravnih nogavica koje se prema dolje lagano šire. Šiva ih od pamučnog trapera s elastinom, koji se prilagođava tijelu, nije pregrub, a otporan je na trenje. Zbog zahtjevne i dugotrajne izrade traperice su obično u asortimanu velikih brendova s razvijenom industrijom i vrhunskim strojevima, i stoga je Lanin potez vrlo odvažan.

image
Dizajnerica Lana Puljić u trendi trapericama u trapez...
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Sve radim u malim serijama pa je logično da podjednak trud ulažem u izradu haljina, odijela kao i traperica. Riječ je o komadu koji će vam u potpunosti odgovarati, koji se neće izlizati nakon nekoliko pranja i u kojem ćete se dobro osjećati, a to je i najvažnije - zaključuje dizajnerica.

image
Vlasnica brenda Lokomotiva radi po dogovoru u svom showroomu u centru Zagreba...
VEDRAN PETEH/CROPIX

Za svaku se klijenticu izrađuje njezin kroj traperica, a na posljednjoj probi provjeravaju se detalji i obavljaju sitne korekcije kako bi joj pristajale kao salivene...

image
Lana Puljić šije traperice po želji i obliku tijela....
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i:

Točkica na i! Jedinstveni prostor u centru Zagreba nudi na jednom mjestu sve što vam treba za sreću

Ta divna keramika: Svojim unikatno izrađenim šalicama, lampama i nakitom osvojit će vas na prvu

Ljubav na prvi pogled: Domaća kreativka 'kupila' nas je svojim kreacijama i unikatnim pristupom modi

Linker
11. travanj 2024 16:34