Dobar posao u Americi

Kamiondžija s gitarom! Dvornik trbuhom za kruhom otišao u Chicago: ‘Bio sam i kemičar i taksist‘

U rujnu je Dean Dvornik otišao u Chicago, gdje se zaposlio kao vozač kamiona. Vlasnik tvrtke u kojoj radi ima bosanskohercegovačke korijene pa je Dvorniku većina kolega s područja bivše države.

Splitski glazbenik Dean Dvornik (57), otkrio je za magazin Gloria, ima novu karijeru. Od rujna živi u Chicagu, gdje za život zarađuje kao - vozač kamiona.

"Tvrtka za koju radim jedna je od najvećih prijevozničkih kompanija u Chicagu, Midwest Freight Express INC, a njezin vlasnik je Beghrudin Livadić iz Bosne, tako da je većina mojih kolega iz zemalja bivše države", kaže Dean, kojega je na ovaj korak natjerala kriza u njegovoj profesiji zbog korone.

image
Dean Dvornik preselio je u Chicago i zaposlio se kao kamiondžija.
Privatni album

Kaže da sjedeći za volanom lijepo zarađuje pa razmišlja o tome da se za stalno preseli u Chicago, u kojem je kao mladić proveo sedam godina.

"I tada sam radio obične poslove, među ostalim bio sam keramičar i taksist. Za Chicago sam neraskidivo vezan jer ondje žive moja kći Arijana i sin Boris iz drugog braka. Moja najstarija kći, Dea, živi u Berlinu, kći Andrea je u Zadru, a u Splitu je ostala supruga Ivania, profesorica engleskog jezika, i naš sedmogodišnji sin Marvin", dodaje Dean Dvornik, koji ipak nije potpuno odustao od svirke pa je ovih dana na internetskim platformama objavio album znakovita naslova "Let’s move on".

Čitajte i:

Mirna Zidarić ležala je bolesna, a tada je uskočio Dino Merlin: ‘Gurnula sam glavu u jastuk i tiho jecala‘

U istom je danu ostao bez djevojke, posla i stana, a onda je preselio u Pariz i postigao svjetski uspjeh

Linker
15. travanj 2024 01:49