/ Privatna fotografija
OSTVARENJE SNA

Još jedan uspjeh zagrebačke plesačice: Petra Hajduk u novom spotu britanske pop pjevačice Due Lipe

Zagrebačka plesačica u svoj je životopis dodala još jedan uspjeh: možemo je gledati u novom spotu britanske pjevačice koja je prošle godine osvojila top liste hitom 'New Rules'.

Dua Lipa, britanska pjevačica porijeklom s Kosova, izbacila je spot za novu pjesmu "IDGAF" koja će nesumnjivo biti hit jer je u manje od pola dana video pregledan gotovo pola milijuna puta. U videu, koji je režirao Henry Scholfield, se 22-godišnjakinja "bori" sa svojim alter egom i to kroz ples. U tome su joj, naravno, pomogle plesačice među kojima je i Petra Hajduk, Zagrepčanka s londonskom adresom.

Za Petru koja pleše od vrtića ovo nije prvi veliki angažman: radila je s Cheryl Cole, Robbiejem Williamsom, Ellie Goulding i Adamom Lambertom, s grupom Franz Ferdinand, mogli smo je vidjeti u službenom plesnom spotu "Dusk Till Dawn" Zayna i Sie, a imala je i manje uloge u filmu Rickyja Gervaisa "David Brent: Life on the Road" te seriji "Episodes" Matta LeBlanca. Kako izgledaju audicije i snimanje jednog takvog spota i kakvi su dojmovi nakon svega, kratko nam je ispričala Petra.

Instagram

- Za ulazak u uži krug smo morali naučiti dvije koreografije kroz dan nakon čega je francuska koreografkinja Marion Motin odabrala pet plesačica s kojima je testirala različite plesne ideje, ali još uvijek nismo znali tko će biti u spotu, a tko će biti dvojnik. Naime, zbog komplicirane ideje svaki plesač je imao svojeg dvojnika - otkrila je Petra i dodala da joj je upravo zbog toga to snimanje bilo jedno od napornijih jer se "svaki pokret morao pogoditi u milimetar kako bi sve imalo smisla". Probe su trajale od sedam ujutro do kasno navečer, a spot, koji je već osvojio publiku, je snimljen u poznatom londonskom studiju Black Island Studios.

- Na setu smo proveli 22 sata, što je najduže snimanje na kojem sam bila. Ne znam ni sama kako smo to uspjeli, ali spot smo morali snimiti u samo jednom danu zbog Duinog napornog rasporeda - kazala nam je Petra koju se osobito dojmilo to što je i Dua bila uključena u proces biranja plesača te im se, nakon što je spot objavljen, i zahvalila na svojem Twitteru.

- Potpuno je prirodna. Imala sam osjećaj kao da je jedna od plesačica, a ne poznata pjevačica. Trudila se naučiti pokrete i cijelo vrijeme se zezala s nama. obožavam njezin stil i pjesme pa sam neizmjerno sretna što sam dobila priliku surađivati s njom, a voljela bih to i ponoviti - otkrila nam je zagrebačka plesačica koja zbog snimanja spota nije uspjela otići na audiciju za njene live nastupe koja se održavala isti dan. Ipak, uživala je na snimanju spota jer joj se ideja, izvedena pod palicom redatelja Henryja Scholfielda koji je s Duom već radio na videu za hit "New Rules", o dvije suprotne strane Due Lipe nakon prekida - one emocionalne i one snažnije - jako svidjela. Osobito jer se na kraju ujedine i kažu - "I Don't Give a Fuck".

Linker
19. travanj 2024 22:22