VERBALNA PALJBA

Joan Collins bez dlake na jeziku: ‘Svijetom vlada epidemija antimuževnosti‘

Legendarna britanska glumica proslavila se ulogom Alexis Carrington u ‘Dinastiji‘ osamdesetih, a danas je užasnuta društvenom paradigmom koja muškarcima ne dopušta da budu ono što jesu.

Legendarna britanska glumica Joan Collins nije poznata samo po svojim ulogama od kojih je za širu javnost bez premca ona zlice Alexis Colby Carrington u televizijskom serijalu Dinastija, nego i po svom pomicanju granica, baš kao i činjenici da je svoje stavove uvijek jasno i otvoreno zastupala bez dlake na jeziku.

image

Joan Collins danas je u petom braku s 31 godinu mlađim partnerom

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dama Britanskog carstva u svibnju će proslaviti 89. rođendan, a trenutačno su joj u fokusu nova pravila društvene, rodne i političke korektnosti zahvaljujući kojima granice između spolova postaju sve fluidnije.

Čitajte i: Holivudska diva, Hitchcockova muza i modna ikona koja živi u kući s lavovima i tigrovima slavi 92. rođendan

"Što je loše u riječi glumica? Što je loše s majkama? Ženama? Djevojkama?", zapitala se legendarna glumica u razgovoru za američki dnevnik The New York Times i dodala da sebe smatra feministicom.

image

Sa suprugom Percyjem Gibsonom na oskarovskom partyju Vanity Faira ove godine

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Pomicala sam granice kad se drugi to nisu usudili, otvoreno sam govorila o svojim vezama i brakovima i zbog toga u nekim krugovima došla na zao glas kao promiskuitetna osoba. No, baš me bilo briga, živjela sam svoj život punim plućima, dok su drugi svoje tajne skrivali kao zmija noge. Predvodila sam pokret za oslobođenje žena, a danas me optužuju što se šminkam i nosim grudnjak, jer to osvještene žene više ne rade. Pa, nije li to smiješno", izjavila je Joan Collins i dodala kako vjeruje da su žene ravnopravne muškarcima u svim aspektima - osim u tjelesnoj snagi. Progovorila je i o promjeni odnosa među spolovima koju sve više primjećuje.

image

Glavni glumci TV serijala 'Dinastija': John Forsythe, Linda Evans i Joan Collins

AARON SPELLING PRODS COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

"Sve češće se u javnosti spominje tzv. toksični maskulinitet, posebice u kontekstu uspona pokreta za ženska prava kao što je #MeeToo. Po meni je to žalosno i besmisleno, jer se mladi muškarci danas srame biti ono što po svojoj prirodi jesu i što bi trebali biti. Svijetom zbog toga danas vlada epidemija antimuževnosti", kaže glumica, čiji su privatni život obilježili brakovi s irskim glumcem Maxwellom Reedom, pjevačima Anthonyjem Newleyem i Peterom Holmom, te biznismenom Ronom Kassom, a njezin peti suprug Percy Gibson s kojim se vjenčala 2002. u Londonu od nje je mlađi 31 godinu.

image

Joan Collins vjeruje u ideal prirodne ljepote

THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Čitajte i: Goran Višnjić u Ljubljani se susreo s karizmatičnim indijskim duhovnim guruom

Progovorila je i standardima ljepote koje filmska industrija na čelu s holivudskim studijima nameće ženama, prisiljavajući ih pod nož i na estetske operacije.

"Prava ljepota je prirodna, to je jedina i konačna istina. Jednom sam pristala na injektiranje botoksa i zažalila. Ne ponovilo se", zaključila je Joan Collins.

Linker
18. travanj 2024 03:36