Svestrani Splićanin

Jedno od najsimpatičnijih lica iz Dobro jutro Hrvatska je i dizajner: ‘Najotkačeniji komad dizajnirao sam za Tončija Huljića‘

Kad nije ispred kamera splitski novinar Šime Kovačević kreira odjeću za muškarce i žene. Za ovo ljeto pripremio je mini kolekciju kupaćih kostima koje je prvi put pokazao za naš web, a otvorio nam je i vrata njegovog momačkog doma.

Uz voditelje showa Dobro jutro Hrvatska, jedno od zaštitnih lica ove jutarnje perjanice HRT-a svakako je Splićanin Šime Kovačević. Dio popularne ekipe je od prvog dana njegove televizijske karijere, a simpatije gledatelja osvojio je veselim i zabavnim prilozima.

Iako ove godine obilježava dvadeset godina rada, s ovim iskusnim novinarom pričali smo o njegovoj drugoj velikoj ljubavi - modi.

Šime, naime, već četiri godine ozbiljno brodi modnim vodama, a ova 2022. mu je jedna od najizazovnijih.

image

Prvu kolekciju za muškarce i žene Šime je kreirao 2018.

SASA BURIC

Uz kupaće kostime koje je prvi put dizajnirao prošlo ljeto, povjerio nam je i da priprema veliku reviju. Planira je organizirati na jesen, a na njoj će predstaviti kolekciju recikliranu od njegovih najboljih modela. Uglavnom je riječ o muškim odijelima te večernjim haljinama za žene.

image

Ovo je druga kolekcija kupaćih kostima poznatog novinara.

Privatni album

"Iza mene su četiri pret - a - porter kolekcije za muškarce i žene koje ću redizajnirati i to na način da ću od već korištenog materijala napraviti nove kreacije. U svijetu je to već neko vrijeme veliki trend, a smatram da je ta održiva moda budućnost", najavljuje Šime, čije kreacije obožavaju pjevačica Maja Bajamić, bivša misica Biljana Mančić te njegova kolegica Mirta Šurjak.

image

Šime za jesen priprema veliki modni spektakl.

privatni album

Šime kaže da bi rado za jesensku reviju kao manekena uzeo i Tonča Huljića, ali i Danijelu Trbović. Za splitskog glazbenika već je kreirao neka odijela, a Danijelu iznimno cijeni kao kolegicu. I uz to mu je, šali se, svojedobno bila "tiha patnja".

image

Jedna od najtraženijih ženskih kreacija HRT-ovog novinara.

"Dok je Danijela vodila Dobro jutro nas dvoje smo imali neku posebnu zezanciju tako da su mnoge naše kolege mislile da između nas ima nešto više. Prvu kreaciju za Tonča sam napravio za njegov božićni spot s Markom Toljom iz 2020. Dizajnirao sam mu crveno odijelo na kockice koje je kasnije postalo pravi hit. S njim mi je super raditi jer kao i ja voli otkačene komade", ponosan je Šime.

Ovaj svestrani Splićanin otkrio nam je i kako se kao novinar našao u modnom svijetu.

"Već u srednjoj školi sam oslikavao majice i jakne. Nikada nisam volio uniformiranost tako da sam uvijek nešto izmišljao. Možda bi se modi posvetio i ranije da me život nije odveo na drugu stranu. Zapravo, moja prva ljubav je bilo slikarstvo, no od toga me odgovorila pokojna majka, s čije sam strane pokupio umjetnički gen. Majka je bila balerina, a njezina obitelj je porijeklom iz Venecije. Često se šalim da uz majku i pet sestara nisam ni mogao pobjeći od mode", priznaje Šime, koji se može pohvaliti s dvije diplome. Magistar je menadžmenta te novinarstva, a upravo je ove godine upisao online studij psihologije.

Već s prvom kolekcijom, koju je predstavio na 2018. na tadašnjem najvećem splitskom modnom događanju Monturi, Šime je pokazao da ga ponajprije zanima moda za muškarce te da se voli poigravati materijalima.

image

Muški blejzeri iz Šimine prve kolekcije.

privatni album

" Nakon te prve revije dobio sam brojne pozive za suradnjom, čak i od inozemnih kreatora. Riječ je bila o odijelima s militantnim elementima. Muška moda mi je izazov jer mislim da toga na našoj sceni nedostaje. Od materijala koristim samo prirodne tkanine koje nerijetko dorađujem. Primjerice, za moju drugu kolekciju materijale sam izradio prema skicama splitskog arhitekte Dražena Pejkovića”, objašnjava poznati novinar, čiji se atelijer nalazi u Sinju, a nas je ugostio u svom splitskom domu. Šimin momački stan prava je riznica njegovih rukotvorina: veliki dio slika na zidovima sam je naslikao, a osobno je i dizajnirao dio namještaja. Oslikao je i obojao komode u spavaćoj i dnevnoj sobi, lavabo u kupatilu je napravio od starog obiteljskog stolića, a njegov dizajn je i stol od zrcala u boravku.

Čitajte i: Zagrebački pisac, novinar i urednik ugostio nas je u svom stanu punom cool detalja

"Slikanje i uređenje interijera su mi dugogodišnji hobiji. Nakon što sam dovršio ovaj moj stan, puno me prijatelja zamolilo da i njima pomognem tako da sam zaslužan i za novi izgled jednog splitskog salona ljepote. U stvari, volim se baviti svim što ovaj svijet čini ljepšim. A ako k tome još nekoga mogu i usrećiti, moj je cilj ispunjen. Prije par godina kreirao sam posebnu kolekciju za osobe s Downovim sindromom na koju sam najponosniji jer znam koliko sam im radosti priuštio", povjerio nam je Šime.

Pogledajte galeriju splitskog doma Šime Kovačevića.

image



SASA BURIC
image



: SASA BURIC
image
SASA BURIC
image



SASA BURIC
image



SASA BURIC
image



SASA BURIC
Linker
23. travanj 2024 04:13