ZVJEZDANI TROJAC

Jaka konkurencija! Navojec, Šerbedžija i Bogdan u utrci za Zlatni Studio

Pobjednika ćemo saznati na svečanoj dodjeli Zlatnog Studija Jutarnjeg lista u dvorani Anton Marti HTV-a 20. veljače.

Konkurencija za medijsku nagradu Zlatni Studio jaka je u svih 19 kategorija, no najžešće je u onoj za najboljeg filmskog glumca. Dio tog zvjezdanog trojca je i Goran Navojec (50), nominiran za ulogu u filmu ‘Mare’ Andree Štake.

Čitajte i: Ivana, Mojmira i Doris: Ženski voditeljski trojac u lovu na Zlatni Studio

- Zavela me redateljica. Audicija se odvijala u četiri ili pet krugova i proces improvizacije, koji mi je inače dosta odbojan, odjednom mi je postao inspirativan jer sam shvatio da se sve to pretvara u jedno veliko istraživanje o samome sebi - objasnio je Navojec, kojeg nakon više od osamdeset uloga mnogi smatraju jednim od pet najjačih glumaca srednje dobi. Glumačkog veterana Radu Šerbedžiju (74) je pak u finale dovela uloga u ‘Ribanju i ribarskom prigovaranju’, za koju je dobio i Zlatnu arenu.

image
Radi Šerbedžiji vrlo je važno mišljenje publike
MATEJ DOKIĆ/ CROPIX


- Glas publike mi je uvijek važan. I onda kad radimo najavangardniju predstavu ili film koji je hermetičan - rekao je Šerbedžija i dodao kako mu je uloga u filmu Milana Trenca bila jako zahtjevna zbog starohrvatskog narječja.

Treći konkurent je Goran Bogdan (40), koji već ima kipić Zlatnog Studija, a ove je godine bio nominiran za ulogu u filmu ‘Otac’ Srđana Golubovića, što mu je donijelo i nominaciju za europskog Oscara.

- Zlatni Studio je uvijek veselje, a veselje je i što je to domaća publika - kaže glumac koji je i u pandemijskoj 2020. neprekidno radio, uglavnom na relaciji Zagreb - Beograd.

image
Goran Bogdan planira se malo odmoriti u Zagrebu i rodnoj Hercegovini
VEDRAN PETEH/ CROPIX
Linker
16. travanj 2024 15:53