EKSPLOZIVNO ŠTIVO

Istina o Lady Di iz prve i druge ruke! Nakon knjige Tine Brown stižu memoari princa Harryja

Legendarna urednica, britanska spisateljica Tina Brown (68), autorica ‘Dijaninih kronika‘, čija nova knjiga o britanskom dvoru izlazi 26. travnja, otkriva da bi sjećanja princa Harryja trebala biti objavljena još ove godine.

Ako netko poznaje odnose na britanskom kraljevskom dvoru onda je to britanska publicistica Tina Brown (68), bivša glavna urednica časopisa Tatler, Vanity Fair, The New Yorker i Talk, koja je svojim utjecajem, izborom tema i britkim stilom krojila hijerarhiju društvenih odnosa u svjetskom jet-setu.

image

Naslovnica knjige Tine Brown

FOTOGRAFIJE: PENGUIN BOOKS

Ipak, u njezinu dosadašnjem radu izdvaja se publicističko remek-djelo 'Diana: The Chronicles', objavljeno povodom desete godišnjice tragične smrti neprežaljene narodne princeze od srca koje je odmah po izlasku zasjelo na prva mjesta najprodavanijih naslova u Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom kraljevstvu.

Čitajte i: EVO I NJIH! MALO KASNE, ALI JEDVA ČEKAMO DA MEGHAN I HARRY KRENU SA SVOJIM PODCASTOM

Zato se sada s velikim nestrpljenjem iščekuje njezina nova knjiga "The Palace Papers: Inside the House of Windsor - the Truth and the Turmoil" u kojoj će kao što i sam naslov govori opisati istinu i metež unutar kuće Windsor, vladara Buckinghamske palače.

image

Princ Harry i Meghan Markle novi dom su pronašli u Sjedinjenim Državama

EARL GIBSON III/SHUTTERSTOCK

Na naslovnici knjige, čije se objavljivanje očekuje 26. travnja, portreti su četiri snažne žene kraljice Elizabete II., koja ove godine obilježava 75 godina na tronu, vojvotkinje od Cornwalla, druge supruge princa Charlesa, vojvotkinje od Cambridgea, supruge princa Williama, te Meghan Markle, nesuđene vojvotkinje od Sussexa, koja je pravo na titulu izgubila zbog bijega s dvora zajedno sa svojim suprugom, princom Harryjem.

image

Obitelj na okupu: prince Charles i princeza Diana sa sinovima Harryjem i Williamom 1989.

FOTOGRAFIJE: SOUTH WEST NEWS SERVICE/SHUTTERSTOCK SOUTH WEST NEWS SERVICE/SHUTTERSTOCK

Kakve je sve tajne doznala i u svojoj knjizi opisala Tina Brown saznat ćemo uskoro, no posve je sigurno da je posebno poglavlje u njoj posvećeno turbulentnom odnosu ključnih protagonista princa Harryja i vojvotkinje od Cornwalla.

U razgovoru za britanski Telegraph Magazine autorica je izjavila da se vojvoda od Sussexa nikad nije pomorio sa svojim ocem i maćehom koju je njegov otac oženio nakon smrti Harryjeve majke, te najavila da ćemo pravu istinu o njihovom odnosu doznati iz knjige njegovih sjećanja čije se objavljivanje očekuje potkraj godine.

image

Prvo zajedničko fotografiranje princa Harryja s mamom, princezom Dianom, te bratom, princom Williamom

LORD SNOWDON/SHUTTERSTOCK

"William je bio zgrožen Meghaninim napadom na njegovu suprugu Kate, jer njoj pozicija na dvoru brani da joj otvoreno odgovori. No, to nije ništa prema nevoljama koje se spremaju, kad se Harryjeva sjećanja nađu na policama knjižara", izjavila je Brown.

Dodala je i da Harry nikad nije izgradio odnos s vojvotkinjom od Cornwalla, te da su njihovi susreti oduvijek bili obilježeni mučnom šutnjom i bijesnim pogledima s njegove strane.

image

Princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla u irskom pubu su proslavili dan sv. Patrika

ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

To je prema njezinom mišljenju bio jedan od glavnih razloga za rascjep na dvoru, a Meghan Markle, njezine želje i planovi, bili su samo neposredan povod za ono što se dugo kuhalo u Harryjevoj glavi.

"Svi misle da je nakon razlaza s obitelji Harry izgubio podršku starijeg brata, ali je isto tako važno, ako ne i više, da je William izgubio podršku mlađeg brata koja mu je itekako mnogo značila. Harry je bio jedan od rijetkih ljudi koji je Williama mogao na pravi način spustiti na zemlju", nastavila je.

Čitajte i: NI NJEMU NIJE LAKO: PRINC HARRY O BURNOUTU, MENTALNOM FITNESSU I RADU NA SEBI

Prema njezinim informacijama Harry će baku u svojim sjećanjima opisati laskavim riječima, a koliko mu je knjiga koju priprema važna pokazuje i podatak da je kao pisca iz sjene u tajnosti angažirao JR Moehringera, dobitnika Pulitzerove nagrade.

Linker
19. travanj 2024 17:11