Uopće nije smješno

Ispadaju novi kosturi iz ormara: Donald Trump prijetio je otkazima onima koji slušaju glazbu ove hitmejkerice

Američka kantautorica svojim je kritičnim objavama na društvenim mrežama do te mjere pogodila u živac bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, da je zaprijetio otkazom onima koji u Bijeloj kući slušaju njezinu glazbu.

Poznato je da je američka kantautorica Taylor Swift nezgodan protivnik kad se naljuti, jer ne oprašta olako. Pokazala je to i ovog vikenda, tijekom nastupa u showu "Saturday Night Live” kad je, promovorajući autorsku verziju albuma "Red (Taylor's Version)", izvela pjesmu/kratki film o legendarnom raskidu s Jakeom Gyllenhaalom “All Too Well” - premda je od tog prekida prošlo cijelo desetljeće. No, dosad se nije znalo da je zbog svog temperementa, sklonosti da dugo pamti i otvoreno izražava političke stavove - svojedobno uzbunila kompletnu Bijelu kuću tijekom administracije Donalda Trumpa.

Tako se upravo doznalo da je 31-godišnja kantautorica svojim objavama na društvenim mrežama do te mjere pogodila bivšeg predsjednika u živac da se zbog slušanja njezine glazbe u Bijeloj kući mogao dobiti otkaz. Potvrđuje to Olivia Troye, bivša viša savjetnica potpredsjednika Mikea Pencea te članica Trumpove radne skipine za krizu izazvanu koronavirusom.

- Rečeno mi je da pripazim leđa ako netko blizak predsjedniku dozna da slušam Taylor Swift - izjavila je za kanal MSNBC, a njezine riječi prenosi i britanski Independent.

Bivša savjetnica ispričala je da je nakon zahtjevnog sastanka jedne večeri ostala do kasno na poslu. Htjela si je dati malo oduška pa je u svom uredu glasno puštala pjesme Taylor Swift. Na vrata joj je pokucao kolega i rekao: “Pokušavaš li dobiti otkaz?” Zbunjeno ga je pogledala. Pojasnio je da Taylor nije Trumpova obožavateljica: "Ako te netko čuje, stvarno bi trebala pripaziti leđa. Moraš biti opreznija.”

I ne samo to. Olivia Troye nadovezala se na svoju raniju izjavu o “tretmanu” koji je Taylor imala u Bijeloj kući tijekom Trumpove administracije.

Prema njezinim riječima, bivši predstojnik kabineta Bijele kuće Mark Meadows navodno je zahtijevao razgovor s najvišim državnim vrhom o njoj jer se nekom niže rangiranom uposleniku u predsjednikovoj administraciji svidjela njezina objava na Instagramu kojom otvoreno podržava Joea Bidena.

Pravdoljubiva kantautorica

Isprva se mislilo da je to njezin najveći “krimen” u očima bivšeg predsjednika, uz podršku kandidatu demokrata za Senat 2018. te “protu-trumpovski” stav objavljen u Netflixovom dokumentarcu “Miss Americana” redateljice Lane Wilson koji ju je pratio tijekom nekoliko godina karijere, a prikazan je 31. siječnja 2020. Tada je u kameru izjavila da žali što nije ranije progovorila protiv Donalda Trumpa. Međutim, bivši predsednik sve bi to nekako podnio da Taylor u svibnju 2020. nije podržala prosvjednike u Minneapolisu poslije ubojstva Georgea Floyda, u sklopu pokreta “Black lives matter”. Pravdoljubiva kantautorica nije mogla ostati po strani. Jako ju je naljutila izjava Donalda Trumpa da bi se demonstracije mogle nasilno ugušiti: "Riječ je o razbojnicima koji kaljaju sjećanje na Georgea Floyda, a ja to neću dopustiti”. Tada je rekao kako je razgovarao s guvernerom Minnesote Timom Walzom i poručio mu da je vojska u pripravi

- Dogode li se bilo kakve poteškoće, mi ćemo preuzeti kontrolu. Kada započne pljačka, počet će pucnjava - zlokobno je poručio bivši predsjednik, a prenio Independent.

Na odgovor ogorčene Taylor Swift nije trebalo dugo čekati.

- Glasat ćemo protiv vas. Nakon što ste rasplamsali vatru rasizma i bijele nadmoći tijekom vašeg predsjedništva, imate hrabrosti glumiti moralnu superiornost?” - objavila je na društvenim mrežama aludirajući na skore američke predsjedničke izbore u jesen 2020.

Bivši predsjednik pokušao je “zaustaviti Taylor Swift” u Bijeloj kući, međutim, nije uspio. Naprotiv, nehotice joj je podigao rejting, na što aludira osvrt bivše savjetnice.

Pjevačica mu vjerojatno ni danas ne bi pružila ruku da ga sretne. Sudeći po tome koliko dugo pamti (primjer je Jake Gyllenhaal) zacijelo će ga ignorirati sljedećih deset godina.

Linker
19. travanj 2024 23:19