Izlazak iz ormara

Ide i knjiga: Anđa Marić odlučila ukoričiti fascinantnu godinu koja joj je promijenila život

Prije godinu dana odlučila je otvoreno i bez uljepšavanja prikazati kako izgleda njen život s multiplom sklerozom, od tada do danas Anđi su se u životu dogodila čuda, kako sama kaže. Sada svoje spoznaje i razmišljanja želi objaviti u knjizi.

Anđa Marić ne miruje, osim što neumorno radi na som fizičkom oporavku putem fizioterapije, što neumorno dijeli sa svojim brojnim pratiteljima, priprema novu glazbu s Flareom, sada ova multitalentirana umjetnica priprema i objavu knjige. Najavila je to na svom Instagramu uz grafička rješenja budućeg izdanja. "Ovo je prva verzija, ali u pripremi je knjiga moja osobna rEvolucija u 365 dana!", napisala je Anđa i dodala da je za idejno rješenje knjige zaslužan Siniša Radić.

Knjigu je zamislila kao svoje putovanje od godinu dana, i u kojoj nudi 365 misli na različite teme. U njoj je sažela svoje video kolumne koje je na društvenim mrežama bez iznimke objavljivala protekli period. Kako nam je objasnila, u finalnim je dogovorima s izdavačem, a realizacija i objava bit će vrlo skoro - već ovog ljeta.

image

Anđa Marić uskoro planira objaviti knjigu.

SINISA RADIC
image

‘Osobna rEvolucija u 365 dana‘.

SINISA RADIC

"To je sažetak mojih videa, naime prošlog Uskrsa sam odlučila izaći iz svog autoimunog ormara, gdje sam se skrivala, srameći se što sam bolesna", objašnjava Anđa kako je krenula u projekt svaki dan - jedan video. Činjenica da je u naumu uspjela, bez obzira je li neki dan možda bila loše i neraspoložena, nju je dovelo do osobne evolucije.

"Meni se u posljednjih godinu dana promijenio posao, cijeli život. Sad kad sam uređivala knjigu, vraćala sam se na neke stare objave i gledala sam videe, tamo ja čak drugačije govorim, mumljam, frfljam... Moje tjelesno i psihičko stanje su se promijenili, toliko sam naučila o sebi. Sada vjerujem sebi, ja sam dosljedna", opisuje Anđa Marić utjecaj tog projekta na njezin život.

Čitajte i: Anđa Marić nakon najveće pobjede za zdravlje: ‘Uživam biti ja, rastala sam se od očekivanja i - volim svoj život‘

image

Knjiga je sažetak njenih objava kroz posljendju godinu.

SINISA RADIC

Osim vlastite revolucije, osjeća da je izazvala isto to kod mnogih ljudi. "Jako puno ljudi mi piše, kažu: ‘Hvala Anđa, zbog ovih tvojih ranjivijih objava, kužim da sam i ja ok sa svim svojim manama, izazovima i da je totalno cool živjeti život punim plućima, odmah sad...‘ I to je bila poanta tog mog izlaska iz ormara, otkrivanja. Sad kad imam takav feedback od ljudi, cijeli moj život ima puno više smisla...", iskrena je. To je i glavni motiv da objavi ovu knjigu.

Uspješna terapija

Pripremanje knjige Anđa provodi nakon intenzivne fizioterapije koju je prolazila u Thalassotherapiji u Opatiji. Za veliki pomak je zaslužan njen terapeut Robert Đukić, koji joj je objasnio da bi trebala ‘zaboraviti‘ sve što zna o hodanju te da ponovo uči hodati kao beba.

"Sada puno lakše hodam, njišem se na bokovima, jako mi se prirodno diže noga. Zaboravila sam sve stare kompenzacije koje sam radila i naučila sam pravilno hodati, kao beba. Da spora sam, ali mi super ide, osjećam se kao da stojim na svojim nogama. Konačno sigurno, nakon što sam se osam godina osjećala kao da sam tek rođena žirafa, to je ogromna stvar. Najveća promjena je u meni", objašnjava i dodaje da sada mirno šeće po gradu i da nema strah od pada.

Čitajte i: Povratak nakon dva desetljeća: Anđa Marić i Flare objavili pjesmu kojom je nadvladala strah od mikrofona

"Ne dođe mi više zlo kad moram prošetati par stotina metara. Sad znam da je to lagano. Ovo je tek početak, ali ogroman rad je bio iza toga da ja preskočim tu stepenicu", kaže Anđa i dodaje da će se sigurno vratiti u opatijsku bolnicu Thalassotherapia.

Linker
19. travanj 2024 04:35