Poruke podrške

Ida Prester potresena tragičnom sudbinom ukrajinske obitelji kojoj je pružila dom

Glazbenica i televizijska voditeljica svakodnevno se osvrće na trenutna događanja te je i sama ponudila dom jednoj obitelji izbjegloj iz Ukrajine.

Glazbenica Ida Prester na svome je Facebook profilu podijelila status koji je dirnuo njezine brojne pratitelje, a tiče se žrtvi rata u Ukrajini. "Sinoć je poginuo otac ukrajinske djevojke koju smo smjestili kod nas", potreseno je započela Ida te zadobila brojne riječi podrške u komentarima, a zatim je nastavila:

"Ukrajinski gradovi su sravnjeni sa zemljom, škole, dječje bolnice, skloništa civila. Rusi su prekinuli humanitarnu opskrbu hranom gradova koji su pod njihovom opsadom. Gori sve, ne stignu se pokopati mrtvi. Svi pokušavamo normalno živjeti pored ovog pokolja vrlo blizu nas. Što ćemo drugo? Ionako ništa ne možemo, tko nas pita. Ali užas je tu. I apsolutno je etički nemoguće šutjeti i praviti se glup, 'svi su krivi' i 'ne razumijem se'", napisala je Ida.

Čitajte i: Ida Prester pružila dom obitelji s djetetom iz Ukrajine: ‘Istraumatizirani su i potreseni‘

Naime, glazbenica se putem društvenih mreža redovito osvrće na aktualna stanja u Ukrajini i potiče na pomaganje svim žrtvama. Nedavno se učlanila i u S.O.S. grupu za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine te je i sama udomila jednu obitelj s malim djetetom.

Podsjećamo, Gloria.hr je izvijestila o Idinoj gesti kada je udomila cijelu obitelj, a ona je već tada putem društvenih mreža pozvala na razumijevanje.

"Sinoć nam je iz Kharkiva/Odese stigla obitelj s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, perilica za rublje, igračaka...", napisala je Ida tada. "Svi smo napeti i mislim da je najbolje u ovom trenutku što možemo osjećati se korisno, i da pružimo što imamo. To je najbolji način borbe protiv ovog stresa", zaključila je glazbenica koja svakodnevno poziva javnost na pomoć i empatiju.

Linker
22. travanj 2024 15:18