Anatomija seksualnog skandala

Iako je zbog njegove izdaje dugo patila, Sienna Miller zauvijek je zahvalna Judu Lawu: ‘Spasio me od silovatelja!‘

Plavokosa glumica na početku karijere surađivala je s osuđenim holivudskim predatorom Harveyom Weinsteinom, a samo zahvaljujući vezi s plavookim Judom nije postala jedna od njegovih seksualnih žrtava.

Kad je počela snimati mini seriju "Anatomy of a Scandal", Sienna Miller ispričala je da joj je uloga prevarene supruge probudila gruba sjećanja na njezinu traumu s Jude Lawom koji je tijekom njihove veze imao aferu s drugom ženom. No, to nije jedini razlog zbog koje je rad na Netflixovoj seriji bio prilično traumatičan za britansko-američku glumicu. Naime, tema serije, koja se naslanja na pokret #Me Too#, Sienni je vrlo bliska jer je kao mlada glumica umalo bila žrtva najvećeg holivudskog zlostavljača, producenta Harveya Weinsteina.

image

Harvey Weinstein producirao je film u kojem je Sienna glumila na početku karijere.

SCOTT MYERS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U intervjuu za The Guardian, danas 41-godišnja Sienna otkrila je da ju je od sigurnog Weinsteinovog napastovanja spasila samo veza s Judom Lawom.

Naime, u vrijeme kad je snimala film čiji je producent bio osuđeni producent, hodala je s Judeom, a kako je on tada bio Weinsteinov miljenik i velika glumačka nada, na njezinu je sreću procijenio da je ne smije pokušati odvesti u krevet.

'Doduše, jednom me pozvao u hotelsku sobu uz opravdanje da moramo razgovarati o poslu. Ja sam to shvatila ozbiljno i povela sam još nekoliko ljudi iz mog tima tako da se ništa nije dogodilo.', svjedočila je Sienna za Guardian.

No, istaknula je da ju je verbalno zlostavljao.

'Jednog sam dana uvježbavala scenu sa Steveom Buscemijem kad me Harvey nazvao i zamolio me da dođem u njegov ured. Bio je jako ljut i morala sam prekinuti probu. Kad sam došla kod njega, počeo je vikati kako više ne smijem izlaziti i tulumariti. Dok je tako stajao nada mnom i derao se, ja sam se sva tresla i briznula sam u plač.', prisjetila se Sienna.

Glumica je i kazala kako tada nije znala za Weinsteinove prljave rabote i mislila je da joj on zapravo čini uslugu.

image

Sienna je s Judeom u vezi bila ukupno šest godina.

PAOLO PIREZ/NEWSCOM/PROFIMEDIA

' Na taj sam incident gledala kao na neki obred. Na početku moje karijere neke su mi kolege rekle da ću znati da sam uspjela kad me Weinstein rasplače jer je to znak da vjeruje u mene. Uz to sam i zamišljala da su takvi svi holivudski producenti i bila sam mu čak i zahvalna na verbalnom maltretiranju', ustvrdila je Sienna u intervjuu.

Za seksualne žrtve zloglasnog Weinsteina, koji je zbog svoje prošlosti osuđen na kaznu od 23 godine, doznala je prije par godina, kad su ga počele prijavljivati brojne žene.

Čitajte i: SIJED, BRADAT I NABORAN: ŠTO SE DOGODILO JEDNOM OD NAJVEĆIH HOLIVUDSKIH LJEPOTANA

Linker
16. travanj 2024 06:29