SJEĆANJE NA MAJKU

Glumačka dinastija iz Španjolske: Javier Bardem ponosno uz brata koji mu nevjerojatno nalikuje

Javieru Bardemu pripala je nagrada struke i publike na proslavi iberoameričke kinematografije za naslovnu ulogu u filmu ‘Veliki gazda‘.

Glavna zvijezda na dodjeli nagrada Platino u Madridu kojm se slavi iberoamerička kinematografija bio je 53-godišnji španjolski glumac Javier Bardem. Na dodjelu je stigao bez supruge Penelope Cruz, dobitnice nagrade publike za ulogu u filmu 'Paralelne majke' Pedro Almodovara, a Javier Bardem je trijumfirao u dvije kategorije. Njegova uloga Blanca, velikog gazde u filmu 'The Good Boss' radatelja Fernanda Leona de Aranoae proglašena je najboljom po ocjeni glasača iz filmske industrije, ali i po ocjeni publike.

image

Filmski redatelj Fernando Leon de Aranoa i glumac Javier Bardem

SHUTTERSTOCK

Među uzvanicima je bio i Javierov šest godina stariji brat, glumac Carlos Bardem (59), koji je na svečanost stigao u društvu svoje 15 godina mlađe partnerice Cecilije Gessa, španjolske glumice, producentice i event menadžerice s kojom je vezu započeo 2010.

Njihova veza ne prestaje intrigirati medije na španjolskom govornom području, jer je Cecilia Gessa, inače prapraunuka proslavljenog španjolskog slikara Sebastiana Gesse y Ariasa, pod drugim umjetničkim imenom svojedobno navodno snimala i filmove za odrasle.

image

Javier Bardem s obožavanom majkom Pilar Bardem u Madridu 2015.

OSCAR GONZALEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Kako god, ta je priča za nju odavno zatvoreno poglavlje njezina života, a publika na španjolskom govornom području poznaje ju i po ulozi u filmu 'Aj, što me snađe' koji je režirao njezin partner Carlos Bardem.

Čitajte i: Elvis se stvarno vraća! Priscilla Presley oduševljena filmskom pričom o kralju Rock‘n‘Rolla

Ljubavna priča njegova mlađeg brata Javiera Bardema i Penelope Cruz podjednako je zanimljiva. Slavni glumački par upoznao se 1992. na snimanju kultnog filma "Šunka, šunka", a premda su u njemu igrali strastvene ljubavnike u stvarnosti se među njima ništa romantično nije dogodilo. I to s dobrim razlogom, jer je Cruz tada bila maloljetna 16-godišnjakinja.

image

Braća Javier i Carlos Bardem na filmskom festivalu u San Sebastianu 2019.

SHUTTERSTOCK

Fatalni susret dogodio se na proslavi završetka snimanja filma 'Vicky Cristina Barcelona' redatelja Woodyja Allena 2007. Vjenčali su se na privatnoj ceremoniji na Bahamima 2010., a zajedno odgajaju sina Lea Encinasa Cruza (11), te kćer Lunu Encinas Cruz koja će u srpnju proslaviti deveti rođendan.

image

Carlos Bardem i Cecilia Gessa

SHUTTERSTOCK

Glumačku dinastiju Bardem predvodila je Maria del Pilar Bardem Munoz, koja je lanjskog ljeta preminula u 83. godini: obožavana La Bardem je kao samohrana majka podigla i odgojila troje djece - Carlosa, Monicu i Javiera koji su svi odreda glumci.

Linker
18. travanj 2024 14:04