OBITELJSKI DUET

Gina Victoria Damjanović: Popularna glazbenica s Brača u pjesmi za mamu otkrila - zgodnoga brata

Od svih poklona koje priželjkujemo za božićne blagdane najljepše je zajedničko vrijeme koje možemo provesti s najmilijima. Opušteno druženje u društvu onih kojima bez straha možete otkriti sve tajne, koji znaju vaše vrline i mane, nešto je što nikakvim novcem ne možete platiti. Svjesna je toga bila i mlada glazbenica kada je za svoju novu pjesmu napisala jednostavan, ali stih prepun emocija ‘Mama, vraćam ti se doma‘.

- Čim smo Marko Bratoš i ja čuli glazbu koju je napisao moj Bračanin Josip Radić, dobili smo neki topli, božićni ‘feeling‘. Nostalgija za obiteljskim domom je u vrijeme Božića kod svih nekako izraženija, pa smo htjeli opisati emocije koje uvijek nosim sa sobom, s obzirom na to da sam se rano odselila od svojih i već godinama živim u Zagrebu. Osim nostalgije, tu je i odrasli život koji nosi odgovornost i obaveze od kojih se ponekad želimo odmaknuti kako bi na trenutak opet bili djeca. A to je najljepše uz mamu - ona s nama oduvijek, ona je ljubav, utočište, i najveća potpora - govori Gina Victoria Damjanović (28) o svojem novom singlu, koji se već vrti na domaćim radiopostajama.

Uz zaraznu melodiju i tople stihove, "Mama" privlači i idiličnim spotom u kojem se Gina pojavljuje uz tajanstvenog muškarca. Tko je taj zgodni dečko, ugodnoga glasa, koji skladno repa, pitali su se obožavatelji kad su prvi put vidjeli spot. A glazbenica s ponosom odgovara - moj mlađi brat Vice.


- Poslala mi je mail s pjesmom. Odmah me nazvala da poslušam i čim prije javim dojmove. Nazvao sam je nazad i pitao je li ona ovo napisala pjesmu kako bi obznanila majci da se vraća kući?! Nakon ture smijeha mi je odvratila: "Ma ne budalo, tila san te pitat da odrepaš ovaj dio sa mnom!" Trebalo mi je nekoliko sati da razmislim, apsorbiram da ovaj put nije zafrkancija i pjevanje po kući, nego nešto malo ozbiljnije. Ipak, sve je teklo prirodno s obzirom s kim pjevam odnosno repam i o kome se pjeva - otkrio je Vice (24) kako se našao u pjesmi svoje starije sestre.

ČITAJTE I: Gina Victoria Damjanović otkriva kako održava liniju i priznaje po čemu je tipična Bračanka

Iako je kao i Gina u djetinjstvu završio glazbenu školu, život ga je odnio u druge vode. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, već godinama radi u struci, a trenutno je barmen u splitskom restoranu Bokamorra. Tako su sviranje gitare, klavira i pjevanje ostali samo hobiji, baš kao i uživanje u sportu, gastronomiji, raznoraznim edukativnim sadržajima, umjetnosti bilo koje vrste, vožnji ili popravljanju svog oldtimera.

image

Sestra i brat snimili su pjesmu za - mamu.

SAŠA BURIĆ/CROPIX

- Kao dijete sam maštao da budem gitarist i da punim arene s Dire Straitsima, Maidenima, B.B. Kingom i sličnim velikanima - priznaje Vice. Sestra mu je ipak omogućila da osjeti kako to izgleda ispred mikrofona, no s njihovom odlukom ipak je najsretnija - mama Jasna.

- Kao i svaka mama, pjesmu je komentirala bez puno riječi, samo emocijom i ponosom - kazao je mladi Bračanin koji živi u Splitu.

Njihovo odrastanje u Supetru na Braču bilo je idilično. Uz majku Jasnu, ravnateljicu Centra za kulturu Brač, i oca Srećka, voditelja dalmatinskih klapa i zborova, zajedno su upoznavali svijet.

image

Nakon odlaska iz grupe Detour, Gina uspješno plovi samostalnim vodama

SAŠA BURIĆ/CROPIX

- Najljepši i najvažniji trenutak u mom djetinjstvu je bilo Vicino rođenje. Jako sam htjela mlađeg brata, sjećam se kako sam bila fascinirana njime dok je bio beba, voljela sam ga čuvati i tada sam po prvi put počela shvaćati što je briga i odgovornost za ljudsko biće – govori Gina, nadodajući da se njezin odnos prema mlađem bratu mijenjao s godinama: - Do sredine osnovne škole sam ga pazila i obožavala. Nakon toga sam ja postala velika curica kojoj je mlađi brat bio glavno smetalo. Tijekom srednje škole se veći dio vremena nismo viđali, a kada bi proveli tri dana zajedno, nakon dva bi se posvađali jer je on za dubokoumnu srednjoškolku bio naporni pubertetlija. Sve do fakulteta - tada sam shvatila da mi je mama rodila najboljeg prijatelja.

Vice priznaje da je njihov odnos sve jači što su udaljeniji, pa ni stotine kilometara udaljenosti ne smanjuje njihovu povezanost. Ali ni ponos koji osjeća svaki put kada čuje neku sestrinu pjesmu.

image

Glazbenica Gina Victoria Damjanović s četiri godine mlađim bratom Vicom.

SAŠA BURIĆ/CROPIX

- Na njoj se oduvijek vidjelo da će se baviti umjetnošću, a posebno glazbom. Prvi trenutak kad sam je vidio na televiziji i u novinama je bilo onaj trenutak: “Znao sam!” - kaže Vice, koji je u svakom trenutku spreman pomoći svojoj sestri, a ona to jako dobro zna.

ČITAJTE I: Gina Victoria Damjanović: Sviđa mi se pin up stil, napokon sam in

- Imamo predivan odnos, poštujemo se, podupiremo i međusobno inspiriramo. Razgovaramo o svemu, dajemo si savjete i motivaciju. On je taj koji me smiruje kad se nerviram oko sitnica, a ja njemu pomažem kada ima neke životne dileme. Bez obzira na to što se ne vidimo često, uvijek se možemo osloniti jedno na drugo - on je osoba za koju znam, da ga nazovem u tri ujutro i kažem da mi treba, sjeo bi u auto i odvozio 400 kilometara do Zagreba samo da bude uz mene - opisuje Gina svoj odnos s mlađim bratom.

Zato je i bila sigurna kada mu je poslala pjesmu "Mama" i upitala želi li na njoj repati da će odgovor biti jedan veliki, bratski - da.

Linker
19. travanj 2024 12:07