Kanye West i njegova kolekcija za nedjeljnu misu
 Profimedia, Mega Agency
PREDVODI IH KANYE

Dobra zarada na odjeći za misu: Holivudske zvijezde kroje neku novu liturgijsku modu

Nakon raskalašenih životnih faza mnogi slavni Amerikanci postali su izrazito religiozni, a neki od njih, poput repera Kanyea Westa, i doslovce kroje liturgijsku modu, odnosno odjeću za odlazak na nedjeljnu misu, i na tome dobro zarađuju.

Vječitu napetost između modnih i religijskih kanona američki reper Kanye West (41) pokušao je razriješiti kreiravši posebnu liniju vrećaste odjeće za nedjeljnu misu. Kolekciju je predstavio na svojem uskrsnom koncertu tijekom kalifornijskog glazbenog festivala Coachella, no kad su prisutni pažljivije pogledali cijene izložene robe s krupno otisnutim vjerskim sloganima, križali su se i lijevom i desnom.

Kanye West Performed his popular and much anticipated 'Church Sunday Services' at the Coachella Music and Arts Festival on Easter Sunday Morning in Indio, CA. The Rapper performed some of his greatest hits 'Church Style'. All the Kardashians & Jenners were in full attendance including Kim, Khloe, Kourtney, Kendall, Kylie, and Kris. Also there was Travis Scott who was seen snuggling up to Kylie, Hailey Baldwin, 2 Chains, DMX & Teyana Taylor, who also performed, Donald Glover aka Childish Gambino, Willow Smith, Jaden Smith, and Fai Khadra, who was seen getting close and cozy with Kendall Jenner. After the show, Kanye West and all the Kardashians headed backstage and mingled for a few minutes with a few celebs before heading to a brunch with family and friends.
21 Apr 2019
 The Rapper performed some of his greatest hits 'Church Style'. All the Kardashians & Jenners were in full attendance including Kim, Khloe, Kourtney, Kendall, Kylie, and Kris. Also there was Travis Scott who was seen snuggling up to Kylie, Hailey Baldwin, 2 Chains, DMX & Teyana Taylor, who also performed, Donald Glover aka Childish Gambino, Willow Smith, Jaden Smith, and Fai Khadra, who was seen getting close and cozy with Kendall Jenner. After the show, Kanye West and all the Kardashians headed backstage and mingled for a few minutes with a few celebs before heading to a brunch with family and friends., Image: 427378369, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Kanye West i njegova kolekcija za nedjeljnu misu

Najobičnijim sportskim čarapama s natpisom “Jesus Walks” dizajner West nabio je cijenu od 50 dolara, kao da se u njima može hodati po vodi, što su mu mnogi zamjerili i posprdno ga proglasili prorokom profita. U međuvremenu je bogobojazni Kanye svoju misnu kolekciju bez obrazloženja povukao iz online dućana. Vjerojatno je shvatio da je to dobro za spas njegove duše, s obzirom na to da je nepošteno zarađivanje na vjerskim osjećajima poprilično krupan grijeh.

Sada nepošteno zarađuju oni koji su na vrijeme kupovali: na eBayu je cijena majicama i trenirkama iz sporne kolekcije “Kanye West Sunday Service” preskočila 300 dolara. Bogougodno je na bogoslužje doći u najboljem izdanju, no u Bibliji nema puno modnih preporuka i prilično su restriktivne. Sveto pismo, primjerice, ne odobrava da se žene gologlave Bogu mole, ali danas se u nekim crkvama mogu moliti i skoro pa gologuze jer liturgijske modne trendove ne kroji Duh Sveti nego naglašeno religiozni “celebriteti” poput Kanyea Westa, njegove žene Kim Kardashian ili Justina Biebera.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN FRANCE, GERMANY, POLAND ** New York, NY  - *EXCLUSIVE*  - Justin Bieber sports a picture of young Angelina Jolie on his laptop while out with his wife Hailey Baldwin. The duo were seen leaving church before heading to Nobu downtown for lunch with the pastor.

Pictured: Justin Bieber

BACKGRID USA 5 MAY 2019, Image: 431031011, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
Justin Bieber bira odjeću s vjerskim porukama

Što je ultramoderno na ulici, u Americi je postalo poželjno i na misnim slavljima, pogotovo u sve popularnijim pentekostalnim crkvama, kao što su Hillsong, C3 (Christian City Church), Forefront ili A21, gdje su vjerski obredi dizajnirani po mjeri i ukusu milenijaca. Pastori u tim crkvama za propovjedaonicu dolaze odjeveni kao i njihova pastva: u razderanim trapericama, dizajnerskim majicama, trenirkama s kapuljačom, skupim tenisicama… Na njihova je bogoslužja dobrodošao svatko tko modu voli i Bogu se moli.

- Kad bi Isus danas hodao zemljom, mislim da bi se odijevao slično kao mi i imao bi profil na Instagramu - kaže Sam Picken, jedan od pastora religijskog pokreta C3 s više od 450 crkava u 64 države. Na Instagramu anonimni profil ”PreachersNSneakers” pomno prati kakve tenisice nose svećenici poput Sama Pickena i tu se mogu vidjeti zaista lijepi primjerci, među ostalim i svijetlocrvene, 5000 dolara vrijedne tenisice Nike Air Yeezy 2, što ih je dizajnirao neizbježni Kanye West. Nikeove tenisice Air Fear of God po cijeni od 500 dolara omiljena su obuća Carla Lentza, vodećeg pastora megacrkve Hillsong, poznatog i po tome što je Justina Biebera privatno krstio u prostranoj kadi NBA košarkaša Tysona Chandlera.

Katy Perry and Orlando Bloom attend Kanye and Kim Kardashian's church for Sunday Services. The celeb filled event was also attended by Kim's sisters Kendall and Kourtney who brought her Kids Penelope, reign and Masson Disick. Kourtney was seen walking out with Harry Hudson as they swung her son Reign around. Courtney Love and Tyler the creator were also seen attending the services.
24 Mar 2019, Image: 421905515, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Orlando Bloom fura hipsterski stil

Los Angeles, CA  - Newly engaged couple Katy Perry and Orlando Bloom attend Sunday services at Kanye West's church. Katy looked pretty in pink, showing off her large engagement ring, while Orlando kept things low key in a navy blue jacket and jeans.

Pictured: Katy Perry

BACKGRID USA 24 MARCH 2019, Image: 421903244, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
Katy Perry

Kako izgleda novovalno bogoslužje u Americi, iz prve ruke zna modni bloger Josip Majer (33), bivši novinar Vinkovačke televizije, koji gotovo pet godina živi u New Yorku, radi kao koordinator u prijevozničkoj kompaniji Juno, direktnom konkurentu Ubera, surađuje s modnim online magazinom In The AIR i na svojem blogu www.coutureliferoads.com prati tamošnju modnu scenu. Jedne je nedjelje popratio i misno slavlje C3 crkve u Brooklynu.

- Njihov obred nema neku čvrstu strukturu, ja bih to nazvao velikim koncertom uz propovijed - pripovijeda Josip Majer.

- Obično se u crkvi očekuje uzvišena atmosfera, ali kod njih je sve jako prizemno, jednostavno i opušteno. Ljudi u crkvu ulaze noseći kavu u papirnatim čašama. Tajice, traperice i majice kratkih rukava, to je sve što se tamo moglo vidjeti, rijetko tko me zadivio nekakvom modnom kombinacijom. Imao sam osjećaj kao da su se na obred dokotrljali sa sata joge, tako je otprilike to izgledalo. Ja sam u svojim chunky tenisicama, kariranim hlačama, košulji, jeans jakni i laganoj prozirnoj vjetrovki definitivno bio preodjeven za tu prigodu. Nakon tri uvodne pjesme benda koji je Josipu zvučao kao Coldplay na scenu je izišao pastor, momak od nekih 25 godina, i počeo propovijed.

- Nosio je traperice, Adidas tenisice i majicu koja je imala vjerojatno stotinjak rupa na sebi, znači vrlo trendi, ali skromno odjeven; nije bio u rangu s našim biskupima - nastavlja Josip Majer. - U citate iz Evanđelja ubacivao je zanimljive šale i dosjetke, tako da je njegova propovijed bila otprilike kao stand-up komedija. Postigao je ono što je i cilj takvih okupljanja, da se svi lijepo osjećaju, upoznaju i raziđu u miru i ljubavi. Na kraju, se naravno, očekuje i milodar; neki za crkvu ostavljaju i do 10 posto svojih mjesečnih primanja. Religija je ovdje vrlo unosan biznis. Bi li se pobožna bakica iz, primjerice, Vinkovaca sablaznila da vidi takvo misno slavlje? - Bakica bi prije svega bila razočarana što tamo ne bi imala svoje klecalo - kaže Josip Majer - i mislim da se ne bi pronašla u cijeloj toj priči. To zaista nije priča za svakoga. Meni je to bilo zanimljivo iskustvo, društveni i kulturni fenomen koji jednostavno vrijedi vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 03:58