postala hit

Djevojka koja je zasjenila i Jennifer i Gagu! Svi pričaju o 22-godišnjoj Amandi

Studentica sociologije i perspektivna pjesnikinja, 22-godišnja Amanda Gorman trudila se poštivati govore i poruke predaka - Martina Luthera Kinga i Abrahama Lincolna.

Djevojka iz Los Angelesa ušla je u povijest kao najmlađa pjesnikinja koja se popela na pozornicu predsjedničke inauguracije i izrecitirala svoju pjesmu "The He Will Climb". 22-godišnja Amanda Gorman svojim je zapaženim istupom postala zvijezda društvenih mreža pa je u kratkom roku prikupila veliku skupinu obožavatelja. Zapažena je ostala i zbog svoje zanimljive modne kombinacije.

image
Amanda je nekoliko tjedana pripremala pjesmu za inauguraciju.
PATRICK SEMANSKY/UPI/SHUTTERSTOCK

Monokromatske kreacije i odabir boja dama na inauguraciji šalju snažne političke poruke

Pozvala je u svom nastupu tijekom inauguracije na jedinstveno i zajedništvo.

"Kad dan dođe, pitat ćemo se gdje možemo naći svjetlo u ovoj beskrajnoj sjeni. Vidjeli smo silu koja će našu naciju radije razoriti nego dijeliti zajedništvo, koja će našu zemlju uništiti ako to znači odgađanje demokracije. Gotovo su uspjeli u tome, ali iako se demokracija može povremeno odgoditi, nikad je se ne može trajno poraziti", govorila je Amanda tijekom svog nastupa.

Inauguracijski nastupi: Lady Gaga oduševila svijet, a Jennifer Lopez iznenadila i odala počast svojim korijenima

Prije same inauguracije Joea Bidena, Amanda je medijima ispričala da je nevjerojatno što ima priliku nastupati na tako povijesnom događaju, pogotovo u njezinim godinama. Ova djevojka inače je studentica sociologije na Harvardu, obožava poeziju otkako je bila djevojčica, a u pisanju inauguracijske pjesme - inspirirala se govorima Abrahama Lincolna i Martina Luthera Kinga, ali i događajima koji su se 6. siječnja dogodili na Kapitolu i zgrozili pritom cijeli svijet.

Linker
14. travanj 2024 20:30