Božidar Vukičević / Cropix
ZDRAVO LJETO S OSMIJEHOM

Dirljiva akcija Brune Šimleše: Ove četiri 'fajterice' zaslužuju našu pomoć

Da je čovjek od dobrih djela, a ne samo riječi poznati sociolog i spisatelj Bruno Šimleša pokazuje svojom novom akcijom za korisnice udruge žena oboljelih od raka dojke SVE za NJU.

Ovog puta njegova je misija omogućiti ljetovanje za četiri žene koje su prošlo ljeto provele na kemoterapiji pa je pokrenuo akciju "Zdravo ljeto s osmijehom".

- Želimo osigurati zdrave i vesele uspomene za četiri izvanredne fajterice. Sve one, kao i njihove obitelji, zaslužuju našu pomoć. Cilj je skupiti dovoljno sredstava da one sa svojim najdražima mogu otići na odmor. Svima će ovo biti prvo ljetovanje nakon borbe s rakom, a nekima čak i prvo u životu – otkrio nam je Bruno Šimleša čija je želja da te četiri "fajterice" stvore nove, neopterećujuće uspomene.

Ovo je prvi put da se prikuplja novac za ljetovanje korisnica udruge SVE za NJU, ali nije prva akcija u kojoj je poznati sociolog sudjelovao kako bi doprinio afirmaciji borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj i senzibilizirao javnost. Prije godinu i pol se na Cvjetnom trgu ošišao na ćelavo, lani je plesao breakdance s braćom Navojec, a u ožujku ove godine je s Udrugom organizirao Utrku za fajterice.

- Trčali smo oko Zrinjevca: sudjelovale su žene s dijagnozom, ali i svi u njihovom sustavu podrške. Trčala je i jedna gospođa iz Šibenika koja se došla zahvaliti svima iz udruge zbog pomoći njezinoj mami kad joj je dijagnosticiran rak. Udruga SVE za NJU je pomogla tisućama žena i uvijek mogu računati na moju podršku. Zato rado organiziram razne humanitarne akcije, vodim neke njihove javno-zdravstvene akcije, a ove godine sam im odlučio proslijediti i svu zaradu od svojih javnih predavanja. Zasad smo skupili 75 tisuća kuna, ali vjerujem da će cifra biti još impresivnija – kazao nam je poznati sociolog koji je sada organizirao i akciju "Zdravo ljeto s osmijehom".

Za ljetovanje četiri žene i njihove obitelji pokrenuta je akciju na crowdfunding platformi Čini pravu stvar koju su odabrali jer prosljeđuju 100 posto uplaćenog iznosa. S obzirom na to da ta platforma uvijek ima i neki izazov za pokretače akcija, ako se skupi dovoljno, Bruno Šimleša će u srpnju skočiti bungee s najvišeg mosta za taj skok u Hrvatskoj. Skočit će s 56 metara visokog Masleničkog mosta i nije mu svejedno, ali, kako kaže: "Naše fajterice su morale pobijediti mnogo ozbiljnije strahove pa kako se onda ja ne bih odvažio na jedan običan skok".

Linker
16. travanj 2024 15:35