ZBOGOM, IVANE

Dirljiv oproštaj od redatelja: Zahvaljujući njemu Arnieja pamtimo i kao policajca iz vrtića

Pokojni redatelj Ivan Reitman jedini je u filmskom snagatoru prepoznao komičarski talent i dao mu glavne uloge u komedijama ‘Policajac iz vrtića‘, ‘Blizanci‘ i ‘Junior‘.

Smrt prijatelja, proslavljenog holivudskog redatelja Ivana Reitmana, autora filmova Istjerivači duhova (Ghostbusters) i Zvjerinjak (Animal House) koji je 12. veljače preminuo u 76. godini, shrvala je glumca Arnolda Schwarzeneggera, a od njega se oprostio dirljivim statusom na društvenim mrežama.

image

Redatelj Ivan Reitman spojio je Dannyja De Vita i Arnolda Schwarzeneggera u filmu 'Blizanci' 1988.

UNIVERSAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Reitman je legenda, veći od života. Za mene je on bio i ostaje kralj komedije u Hollywoodu", napisao je Schwarzenegger i dodao kako privatno nije upoznao divnijeg oca i supruga.

Upravo zahvaljujući Reitmanu bivši je austrijski bodybuilder poznat po počasnoj tituli Mr. Olympia koju nose svi svjetski prvaci u toj disciplini, te holivudska akcijska zvijezda koja se proslavila ulogama u filmovima Konan Barbarin, Terminator, Herkul u New Yorku... ostvario svoj puni glumački potencijal i kao komičar.

image

Arnold Schwarzenegger u svojoj najzahtjevnijoj ulozi - policajca iz vrtića

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Izobličena Linda Evangelista progovorila o noćnoj mori kroz koju prolazi: ‘Ne mogu više ovako živjeti‘

"Prišao mi je i rekao da bi sa mnom želio snimiti komediju. Naravno da sam odmah pristao jer su šefovi studija osamdesetih razmišljali jedino o tome kako da moji likovi pobiju što više negativaca, dignu što više automobila i zgrada u zrak i kako da se moji mišići što bolje vide u krupnom kadru", nastavio je Schwarzenegger koji je kod Reitmana glumio u filmovima Blizanci, Policajac iz vrtića i Junior, a redatelj je preminuo usred proprema za snimanje komedije "Triplets" (Trojke) svojevrsnom nastavku "Blizanaca" s Arnoldom Schwarzeneggerom, Dannyjem DeVitom i Eddiejem Murphyjem u glavnim ulogama.

image

Glumcki Danny De Vito, Arnold Schwarzenegger i Emma Thompson u filmu 'Junior' 1994.

BRUCE MCBROOM/UNIVERSAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Olimpijski trening za kritične točke braće Sinković: Učvrstite grudi, trbuh, stražnjicu i noge

"Zajedno smo umirali od smijeha, a još je važnije što smo skupa uspjeli nasmijati i publiku u kinima. Ivan je prvi i jedini prepoznao moj komičarski talent i pomogao da ga razvijem u punom opsegu. Na tome sam mu do groba beskrajno zahvalan", zaključio je Schwarzenegger.

Linker
19. travanj 2024 16:10