ispričala sve

Cure sočni detalji strastvene afere Borisa Johnsona i mlađahne studentice: ‘Nije mogao skinuti ruke s mene‘

Poduzetnica Jennifer Arcuri upoznala je britanskog premijera dok je bio gradonačelnik Londona. Ubrzo su započeli strasnu aferu koja je trajala godinama. Boris Johnson s njom je varao tadašnju suprugu, pogodovao je razvoju njezinog posla i ‘uvalio‘ se u probleme koje će uskoro morati objasniti.

- Voljela sam ga, obožavala - tvrdi američka poduzetnica Jennifer Arcuri (35), jedna od bivših ljubavnica Borisa Johnsona, koja je iz samo njoj poznatih razloga tek sada prvi put javno progovorila o svojoj četverogodišnjoj vezi s aktualnim britanskim premijerom. Upoznali su se u Londonu, gdje je Jennifer došla studirati poslovanje, a Boris je tada bio gradonačelnik britanske prijestolnice i još je bio u braku s drugom suprugom, odvjetnicom Marinom Wheeler. Arcuri je budućeg ljubavnika prvi put susrela 2011. na jednom skupu gdje je Boris Johnson zvani BoJo držao govor. - Ušao je u dvoranu raščupane kose i tada sam prvi put vidjela na djelu čaroliju Borisa Johnsona. Sve su djevojke vrištale, a ja sam se probila u prvi red i rekla: ‘Zdravo, zovem se Jennifer, ako me nisi poznavao, sada me znaš’.

Nekoliko mjeseci kasnije počela je volontirati u kampanji za Johnsonov reizbor za gradonačelnika Londona. Veli da je tada između njih proplamsala uzajamna tjelesna i intelektualna privlačnost. U mobitel je njegov privatni broj ukucala pod kodnim imenom Aleksandar Veliki. - Volio je i moje tijelo i moj um, već na prvom spoju nije mogao odvojiti ruke od mene - prisjeća se Jennifer Arcuri.

image
Boris Johnson i Jennifer Arcuri upoznali su se 2011. godine, dok je on još bio u braku s odvjetnicom Marinom Wheeler.
VICKI COUCHMAN/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Istupila još jedna ljubavnica Borisa Johnsona! Mlada poduzetnica viđala se s njim dok je studirala

Boris je na Jennifer očito ostavio dubok dojam jer popamtila je mnoštvo detalja njihovog odnosa.

Pamti, primjerice, da je na prvi spoj u baru Tavistock hotela došao s motociklističkom kacigom na glavi, a osim što je kasnio, posudio je od nje tri funte i 10 penija kako bi mogao platiti piće. Kasnije se nije ustručavao ljubiti je na ulici i izvoditi na večere u skupe restorane. Uopće nije mario hoće li ih netko vidjeti. - Baš me briga, ovo je moj grad - govorio je. - Želim izlaziti s tobom, ti si jedina Amerikanka koju sam ikad volio.

Prvi seks između mlade Amerikanke i gradonačelnika pao je 29. kolovoza 2012. u njezinom stanu u londonskoj rezidencijalnoj četvrti Shoreditch, nakon čega je on još dugo tražio čarapu zaturenu tijekom naleta žudnje. Jennifer ga je jedva izgurala iz stana jer znala je da ga tog dana čekaju i druge važne obveze. Par sati kasnije razbarušeni Boris blaženo je sjedio između supruge Marine i princeze Anne na otvaranju Paraolimpijskih igara.

Čitajte i: Sve žene Borisa Johnsona: Tata ga nije volio pa je preuzeo njegov obrazac ponašanja prema ženama

U svom stanu u Shoreditchu Jennifer je imala i šipku na kojoj je gradonačelnika uveseljavala svojim plesačkim umijećem. Na vrhuncu veze viđali su se jednom tjedno; ostalih bi se dana Johnson naslađivao vrućim fotografijama svoje 21 godinu mlađe ljubavnice. Seksom nabijene poruke razmjenjivali su i dok je on obavljao gradonačelničke dužnosti. U trenucima kad bi utažili strasti, zajedno bi recitirali Shakespeareove sonete.

image
Tijekom strastvene afere, Boris je svoju mlađahnu ljubavnicu vodio sa sobom i na trgovinske misije. Držao je govore na skupovima koje je organizirala te tako uvelike pomogao gradnji njezinog privatnog posla.
VICKI COUCHMAN/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Životna bitka! Boris je bio 'zlatni' klinac s Oxforda kojem ni preljubi ni laži nisu naštetili

- Ti si najljepša žena, ne mogu prestati misliti na tebe, ali volim čuti što imaš za reći - govorio je Boris svojoj ljubavnici. - Naravno da volim tvoje tijelo i tvoje lice i tvoje grudi, ali ti si vrlo pametna žena i osjećam se tako počašćenim što si me primila u svoj život.

Jennifer se u međuvremenu iz studentice premetnula u poduzetnicu. Organizirala je niz konferencija o novim tehnologijama, na kojima je govorio i njezin uvaženi ljubavnik. Procjenjuje se da je na taj način ubrala barem 126 tisuća funta državnih potpora i poticaja, a sumnja se da taj novac poreznih obveznika nikad ne bi dobila bez pomoći utjecajnog političara Borisa Johnsona. Osim toga, otkrilo se da je zaljubljeni BoJo triput vodio Jennifer na službena putovanja u inozemstvo, također plaćena novcem poreznih obveznika. Bile su to trgovinske misije u New York i Tel Aviv, u kojima Jennifer Arcuri prema važećim kriterijima nije mogla, smjela ni trebala sudjelovati.

Kad su se kontroverze tek počele razvlačiti po medijima, Boris nije stao u zaštitu svoje ljubavnice i ona mu sada to javno zamjera.

- Sramota, ponio se kao najgora kukavica. Veliki vođa je karizmatičan, junačan i hrabar. Nijednu od ovih riječi ne bih koristila da opišem Borisa Johnsona. On je najobičniji razvodnjeni rezanac i krajnje je vrijeme da to prepoznamo. Bili smo u intimnoj vezi četiri godine, voljela sam ga, i to s dobrim razlogom, ali čovjek za kojeg sam mislila da ga poznajem više ne postoji.

image
Jennifer se, nakon prekida njihove romanse, vratila u SAD, udala i rodila.
VICKI COUCHMAN/SHUTTERSTOCK

Jennifer je vezu s Borisom raskinula 2016., vratila se u Ameriku, udala se i dobila dijete, ali je bivši ljubavnik nije posve zaboravio.

Dvije godine nakon raskida poslao joj je SMS: “Nedostaješ mi i trebam te”. Odgovor nije dobio. Sada se očekuje njegova reakcija na priču koju je Jennifer Arcuri ispričala britanskom tabloidu Sunday Mirror, ali on o tome još šuti kao riba. Njegova je glasnogovornica tek poručila da nema što odgovarati na takve optužbe jer je svoje gradonačelničke mandate odradio pošteno i s integritetom. Račune će ipak morati položiti posebnom tijelu koje se zove Greater London Authority (GLA) i nadzire rad londonskih gradonačelnika. Zbog činjenice da nije prijavio prirodu svog odnosa s Jennifer Arcuri u trenutku kad ju je vodio na službena putovanja BoJo sigurno neće završiti u zatvoru, a istraga koju je pokrenuo GLA pokazat će je li zaista teško prekršio gradonačelnički kodeks i moral.

- Razmotrit ćemo je li se Boris Johnson ponašao na način koji se očekuje od bilo koga na toj poziciji. Važno je da dobijemo te odgovore, jer Londonci zaslužuju da njihovi političari odgovaraju za svoje postupke - poručio je Len Duvall, predsjednik komisije koja će narednih tjedana dodatno uzburkati ionako buran život razbarušenog britanskog premijera.

Linker
20. travanj 2024 06:15