Specijal: Vaš novac, vaš život

Čist račun, dug brak Sandre Bagarić: ‘Zajedno planiramo sva veća ulaganja, a u brak smo ušli s odvojenim računima’

Je li zajednička blagajna preduvjet za povjerenje među supružnicima ili baš odvojene financije donose mir u kući - o toj temi za magazin Gloria govore poznate osobe, među njima i operetna pjevačica Sandra Bagarić.

Otkako su se prije 24 godine vjenčali, glazbenici Sandra Bagarić (47) i Darko Domitrović (57) imaju zasebne račune. No, u njihovom domu to nikada nije bio izvor nesuglasica - operetna pjevačica, članica zagrebačkog kazališta Komedija opunomoćena je na suprugove, a pijanist i skladatelj koji predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na račune svoje supruge pa nemaju tajnih prihoda niti rashoda.

- Planiramo sva veća ulaganja, uredno podmirujemo svoje životne troškove, pokrivamo se koliko smo “dugački”, pogotovo u današnje vrijeme neizvjesnosti. Umjetnička profesija je oscilacijska u prihodima, ovisi o projektima, mogućnostima tržišta, a trenutačno i o epidemiološkoj situaciji pa postoje “plodnija i sušnija” razdoblja u financijskom smislu - kaže Sandra Bagarić, dodajući da su u brak ušli sa zasebnim računima.

image

Sandra se za pijanista i skladatelja Darka Domitrovića udala 1997.

GORAN MEHKEK/CROPIX

Samostalni od mladih dana

Od rane mladosti Sandru je tata Božo naučio da ima svoj “crveni” novčanik i da računa samo na novac koji ona ima. Od osamnaeste ima svoj račun u banci, prve honorare počela je zarađivati s 19 te se u dvadesetima već osamostalila i naučila raspolagati novcem. Darko se također, otišavši na studij i usavršavanje u Moskvu i Beč, sam brinuo o svojim financijama i imao vlastite račune.

- Nagledala sam se i naslušala raznih bračnih financijskih scenarija, interesnih i manipulativnih manevara. Mi smo odlučili graditi sve svoje odnose na beskrajnom povjerenju, nemamo megalomanske apetite, živimo u skladu s našim primanjima. Smatram se jako bogatom jer bogat je onaj kome malo treba - kaže Sandra Bagarić, dodajući da oboje stalno rade izvan svojih matičnih kuća.

image

Sandra je prve honorare počela zarađivati već s 19 godina.

FOTOGRAFIJE: BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Ona je ovih dana izdala CD “Happy End” sa Zagrebačkom filharmonijom na kojem su najbolji operetni brojevi, uz kolege Đanija Stipaničeva, Dražena Bratulića, Vlatku Burić-Dujmović i dirigenta Krešimira Batinića. A Darko Domitrović je skladao i snimio “Dante Songs” sa sopranisticom Martinom Zadro u povodu 700. obljetnice smrti talijanskog pjesnika Dantea Alighierija.

Mudrost života je, slažu se supružnici, uspostaviti balans između srca i razuma, a posebno kad je riječ o bračnim financijama - i onda nema problema.

Linker
23. ožujak 2024 07:16