omiljena profesorica

Blaženka Divjak pokazala kako je izgledala u mladosti, a onda dobila poziv koji se ne odbija

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nakon ministarske fotelje opet se vratila raditi s mladima. Trenutno radi kao profesorica na Fakultetu informatike i organizacije u Varaždinu, a svojim zadnjim potezom oduševila je svoje bivše učenike.

Prije nego je postala sveučilišna profesorica, Blaženka Divjak predavala je matematiku u Gimnaziji Varaždin, gdje je radila od 1990. do 1994. godine, a sama se podsjetila na lijepe dane u gimnaziji nakon što je vidjela svoju fotografiju na početku karijere.

"Dijelim fotografiju od prije 30 godina kada sam bila na početku svoje profesorske karijere i predavala matematiku u Gimnaziji u Varaždinu. Dobila sam ovu fotografiju iz godišnjaka bivšeg učenika i ona me podsjetila na to vrijeme početkom 90-tih... Pozdravljam sve svoje bivše učenice i učenike :) ma gdje bili", napisala je profesorica.

"Sjećam se vaših matematičkih kvizova - cijeli razred podijeljen u grupe, pa tko će bolje, brže, više", komentirala je bivša učenica. Mnogi učenici hvalili su bivšu profesoricu. Javila se i bivša učenica iz SAD-a, a profesorica koja je bila, čini se, omiljena u kolektivu od bivših učenika je dobila i poziv na gemišt.

"Dvoumila sam se cijelu srednju školu hoću li ću upisati matematiku ili književnost. Na kraju, upisala sam matematiku i fiziku, a književnost je ostala moja velika ljubav.", otkrila je u dopisivanju s učenicima bivša ministrica.

Linker
20. travanj 2024 05:18