IZMEĐU ESKTREMA

Blato, znoj i suze! Njegov je život san svakog muškarca, a sad je dobio i prvog Emmyja

Život britanskog avanturista Beara Gryllsa umalo je obilježila tragedija nakon kobnog skoka s padobranom, od čega se dugo oporavljao, a povratak u top formu obilježio je usponom na Mt. Everest.

Avanturističke emisije britanskog pustolova Beara Gryllsa (48) među najgledanijima su na svijetu, a sad je svoju iznimno uspješnu televizijsku karijeru okrunio i prvom važnom nagradom Emmy Daytime. Dodijeljuje se za iznimna postignuća u dnevnom programu, a bila je to jedna od rijetkih prilika da Beara Gryllsa vidimo u elegantnom izdanju - sako, košulji, kravati, trapericama i tenisicama.

image

Bear Grylls sa svojim prvim Emmyjem

SCOTT KIRKLAND/SHUTTERSTOCK

Svojim ekstremnim ekspedicijama nije samo obarao rekorde gledanosti, nego i prikupljao novčana sredstva za različite humanitarne organizacije i projekte koji pomažu djeci kojima je dosad donirao više 1,5 milijuna funti.

Edward Michael Grylls rođen je 7. lipnja u Bernbridgeu na otoku Whightu, a nadimak Bear (Medvjed) mu je kao dječaku prišila sestra Lara. Sin je pokojnog političara Sir Michaela Gryllsa i Lady Sarah Grylls, a od malih nogu najviše je uživao u planinarenju i jedrenju s roditeljima te treninzima borilačkih vještina poput karatea i aikida.

image

Princ Charles ugostio ga je kao šefa britanskih izviđača

SHUTTERSTOCK

Prije upisa na Sveučilište u Etonu proveo je mjesec dana na Himalaji, a specijalnu vojnu obuku stekao je u elitnoj britanskoj postrojbi SAS 21.

Čitajte i: NAJOTKAČENIJI HRVATSKI MLADENCI: TV NOVINARKU I GLUMCA NA IZLASKU IZ CRKVE DOČEKAO ŠPALIR MAČEVA

Obuka je podrazumijevala iznimno naporne vježbe pod punom ratnom spremom, a polaznike je psihički i fizički iscrpljivala pripremajući ih da se uspiju snaći u naizgled nemogućim uvjetima i najekstremnijim okolnostima.

image

Ovako je ušao na snimanje jutarnjeg televizijskog showa u Londonu 2015.

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

O tome kakva je ta obuka, govori i činjenica kako je na kraju završi tek jedan od desetorice prijavljenih. Zar sumnjate, Grylls je bio jedan od tih i tako je postao komandos SAS-a 21.

U jednoj od SAS-ovih ekspedicija u Africi doživio je nesreću pri skoku s padobranom. Na visini od 4500 metara pukla mu je jedna od uzica, pa je uspio tvrdo prizemljiti s djelomično otvorenim padobranom, ali su mu pritom stradala tri kralješka.

image

U svojoj emisiji prikazao je umijeće preživljavanja u ekstremnim uvjetima

AIR NEW ZEALAND/SHUTTERSTOCK

Liječničke prognoze bile su katastrofalne, ali Grylls ostatak života nije želio provesti u invalidskim kolicima. Njegov inat je proradio, a nakon dugog oporavka povratak normalnom životu proslavio je 1998. godine popevši se na najviši svjetski vrh Mount Everest.

Čitajte i: POGLEDAJTE VRATOLOMIJE MLADOG VARAŽDINCA! SPREMA SE ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Nakon ovog nevjerojatnog pothvata, počeo je držati motivacijska predavanja te je započeo sa svojim televizijskim showom "Rođen da preživi: Bear Grylls", u kojem je gledateljima otkrivao načine kako preživjeti i najekstremnije uvjete.

image

Silazak s londonskog nebodera BT Tower

SHUTTERSTOCK

Objavljivao je i knjige i priručnike na tu temu, te postao jedan od najprodavanijih autora. Uz to je i počasni pukovnik komandosa Kraljevske mornarice, a posebno se ponosi činjenicom da je bio najmlađi šef britanskih izviđača u njihovoj dugoj povijesti.

Svoja iskustva opisao je u autobiografiji ‘Blato, znoj i suze‘ u kojoj je opisao kako je preživljavao jedući crve, zmije, kukce i ostatke medvjeđeg ulova.

image

Mandatory Credit: Photo by Stewart Cook/Shutterstock (763423a)
Bear Grylls‘ book
Bear Grylls Signing Copies of his New Book ‘Man vs Wild‘, Valencia, California, America - 06 May 2008

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

To je dakako samo djelić onoga što je sve proživio, a uzbuđenja mu ne nedostaje niti u privatnom životu. Bear Grylls sa suprugom Sharom i trojicom sinova, Jesseom, Mermadukeom i Huckleberryjem živi na između svoijih domova na brodu-teglenici u Londonu i malenog otok na velškoj obali.

Linker
23. travanj 2024 13:38