Bili su najbolji prijatelji

Bandić je obožavao svog Rudija: ‘Pitanje je hoću li ja biti živ, no uvijek ću imati pesa‘

Gradonačelnik Zagreba nije skrivao koliko voli svog psa. Predivni retriver Rudi, najpoznatiji zagrebački ljubimac, od svog je gazde primao puno ljubavi i pažnje. I svu ljubav nesebično mu je vraćao.

"Najprije smo imali macu deset godina, a posljednjih deset godina pse. Znači dvadeset godina. Moj Bill je napravio sebi sina koji se zove Rudi. Tako će i ovaj, kad mu nađemo curu, pa kad ode, da imamo opet pesa, ako ja budem živ. Budući da će to trajati deset godina, pitanje je hoću li ja biti živ, no uvijek ću imati pesa, i to uvijek retrivera, jer on je kao ja, jer ima najbolju ćud na svijetu, karakterno je dobar, njega se ne možete riješiti, on je tako pametan i mudar, topal, uvuče vam se pod kožu", pričao je Milan Bandić u velikom intervjuu koji je 2009. godine dao za Jutarnji list.

image
Bandić je svaki dan počinjao sa svojim Rudijem.
Mario Kučera/CROPIX

Čitajte i: Životni put Milana Bandića: Samozatajne i jake žene obilježile su mu život i uvijek mu bile na prvom mjestu

Čitajte i: Sjećanja samozatajne supruge Vesne Bandić: ‘Za mene je on savršen muškarac‘

Rudijevog sina Bandić je zbrinuo u Poganoj Vlaki, gdje živi s njegovom obitelji

I zaista, njegov voljeni Rudi dobio je nasljednika - koji živi u selu Pogane Vlake. U dvorištu Bandićeve rodne kuće, Rudi mlađi tužno sjedi i ne laje, kao da predosjeća da je ostao bez gazde. Njegov otac, Bandićev ljubljeni Rudi o kojem je pričao 2009. godine Jutarnjem listu - jutros je prošetao sa suradnicima preminulog gradonačelnika Zagreba.

image
Bandićevog Rudija jutros su prošetali gradonačelnikovi suradnici.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX
image
Rudijev sin živio je u Poganoj Vlaki, uz Bandićevu obitelj.
Saša Burić/CROPIX

Čitajte i: Vesna Bandić u rijetkom istupu govorila nam je o ljubavi s Milanom: ‘Prišao mi je, pitao plešem li - i tako je sve počelo‘

Čitajte i: Ona će naslijediti gradonačelnika: Jelena Pavičić Vukičević slovila je uvijek za glas razuma

Čitajte i: Reakcije na odlazak Milana Bandića: ‘Platio je cijenu jer nije znao stati na loptu, predahnuti i odmoriti se‘

Bandićevog Rudija danas su prošetali njegovi suradnici

Predivni zlatni retriver snuždeno je hodao - jer za njega više ništa nije isto. Ostao je bez gospodara koji ga je obožavao. Milan Bandić duboko je volio svog psa, svakog jutra rano se ustajao i s Rudijem u šetnji počinjao dan. Zajedno su trčali, trenirali, vraćali se kući. Vjernost i odanost koju mu je Rudi pružao svakog dana, Bandić je velikodušno vraćao. Toliko ga je volio da je Rudi uz njega stajao čak i onda kada je najavljivao predsjedničku kandidaturu. Bio je sve ove godine Rudi neodvojiv dio Bandićevog privatnog, obiteljskog života.

Milan i Rudi bili su najbolji prijatelji.

image
Ljubav gradonačenika i njegovog ljubimca bila je neprikosovena.
Instagram
Linker
03. travanj 2024 18:48