EKSKLUZIVNO

Andrija Jarak o televizijskom transferu godine: ‘Razilazimo se gospodski, a bivše kolege još moram lijepo počastiti‘

Premijernom nastupu pred kamerama s novim žutim mikrofonom poznati TV reporter nada se, otkrio je za Gloriju - u prosincu.

- Transfer je dogovoren brzo i u potpunoj tajnosti, pa je mnogima ta vijest zazvučala šokantno. No, razišli smo se gospodski i prijateljski, bez ikakve zle krvi. Veselim se novim izazovima u novoj redakciji, ali prije toga moram lijepo počastiti svoje dojučerašnje kolege s kojima sam odradio brojne terene i novinarske zadatke, te zaradio prve - sijede - kaže nagrađivani televizijski reporter Andrija Jarak, jedno od najprepoznatljivijih lica s naših malih ekrana.

Nakon sedamnaest dugih godina u redakciji Informativnog programa Nove TV, Andrija Jarak karijeru nastavlja na RTL televiziji, na kojoj poznaje sve svoje buduće kolege, a posebno se veseli suradnji s timom RTL direkta Zoranom Šprajcom i Mojmirom Pastorčić.

Čitajte i: Još jedan medijski transfer: Andrija Jarak odlazi s Nove TV, a oglasili su se i s njegovog novog radnog mjesta

- Nakon 17 godina završilo je moje putovanje s Novom TV. Prošli smo puno toga na putu prema vrhu i to će iskustvo zauvijek ostati dio mene. Teško je napisati što smo sve zajedno prošli, lijepe i manje lijepe trenutke, ali uvijek smo bili tu jedni za druge. Hvala svim mojim kolegama na divnoj dugogodišnjoj suradnji - izjavio je Andrija Jarak u službenom priopćenju povodom svog transfera.

image

Ksenija Kardum

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Na njegove riječi nadovezala se direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum koja je izjavila da je Andrija Jarak obilježio jednu eru njihovog informativnog programa i bio dragocjeni dio ekipe koja ga je stvarala.

- Andrija Jarak bio je naš dragi kolega koji je sedamnaest godina kao reporter proveo na terenskim zadacima, a od njega su učile generacije. Svi zajednički projekti i svaki dan koji smo odradili zajedno na ponos su našem timu i ostaju nam vrijedna uspomena. Danas kad nam se profesionalni putevi razilaze, ostajemo kolege i prijatelji, te Andriji želimo mnogo sreće u nastavku karijere, napisala je.

Čitajte i: Reporterka Matea Dominiković o prelasku na Una TV: ‘Želim da mi bude bolje, ali i da budem bolja‘

Na RTL televiziji, pak, presretni su što je reporter čije je ime postalo sinonim za najgoru kletvu - "dabog da ti Andrija Jarak izvještava ispred kuće" (s varijacijama na temu DORH-a, USKOK-a i zatvora u Remetincu) - postaje dio njihova tima, a o konkretnim planovima i projektima na kojima će njihovo novo lice raditi još je, ističu, prerano govoriti.

I sam Andrija Jarak trenutačno nije siguran kad će na terenu pred kamerama uživo debitirati sa žutim mikrofonom u ruci. A njegova je želja da to bude čim prije - već u prosincu.

Linker
15. travanj 2024 09:07