Sudska saga se nastavlja

Amber Heard: ‘Kad vas muž ili partner udare, crvene masnice prekrivaju se zelenkastim tonovima‘

Na svjedočenju u sudskom procesu zbog klevete, holivudska glumica pokazala je zašto se tragovi udaraca Johnnyja Deppa nisu vidjeli u javnosti i priznala da je lagala o doniraju bračne otpremnine na prethodnom suđenju

Dugo iščekivano svjedočenje Amber Heard na sudu u Virginiji trebalo je razjasniti dubioze u priči o njenoj otrovnoj vezi i braku s holivudskim glumcem Johnnyjem Deppom. Međutim, iskaz zvijezde filmske franšize "Aquaman“ u sudnici virginijskog grada Fairfaxa još ih je više produbio. Odjevena u bezličan, sivi sako pričala je o neospornim nasilnim ispadima bivšeg supruga kad je bio pijan, a vjerojatno i drogiran. I zaprepastila javnost priznanjem koje bi moglo preokrenuti taj sudski postupak. Pokazalo se, naime, da je lagala. I to pod zakletvom, u sudnici u Londonu, dok je svjedočila u korist britanskog tabloida The Sun i njegovog izdavača kad ih je Depp 2020. tužio zbog klevete. Tek je sada priznala da nije ispoštovala svoje obećanje, donaciju od 3.5 milijuna dolara u korist ACLU-u (Američke udruge za civilne slobode) premda je na Visokom sudu u Londonu tvrdila suprotno. To je trebala biti polovica iznosa od 7 milijuna dolara uplaćenog 2016. u sklopu brakorazvodne nagodbe s bivšim. Naime, polovicu novca obećala je Dječjoj bolnici u Los Angelesu (njima je do sada, navodno, darovala tek 92.000 dolara) dok je drugu polovicu namijenila ACLU. Sada je utvrđeno da je na račun te nevladine udruge

Amber Heard izravno uplatila 350.000 dolara. Prema bankarskim izvodima koji su tek na ovom suđenju postali dostupni javnosti, Johnny Depp uplatio je toj udruzi 100.000 dolara, 350.000 dolara sjelo im je s računa investicijske tvrtke Fidelity, a najveća isplata, 500.000 dolara, stigla je s računa investicijske tvrtke Vanguard za koju je se vjeruje da ju je osnovao Elon Musk, piše Daily Mail.

image

Amber svjedočila u suzama.

AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Johnny Depp i Amber Heard: Počinje borba do posljednjeg svjedoka

Činjenica da su umjesto 3,5 uplaćena tek 1,3 milijuna dolara ne idu u prilog glumici. Laganje na sudu u Londonu te u jednom televizijskom showu 2018., kad je rezolutno tvrdila da je donirala kompletnu bračnu otpremninu, nanosi štetu ugledu ženskih inicijativa čiju je pomoć potražila nakon razvoda.

"Johnnyjev novac nikada me nije zanimao. Samo sam htjela svoju sigurnost i svoju budućnost, a on je to kompromitirao. Htjela sam da me ostavi na miru. To govorim od 2016.", pojasnila je ciljajući na visoke pravne troškove koje mora plaćati otkako ju je Depp (čiji su bankovni računi unatoč otpuštanju iz dvije unosnih filmskih franšiza, mnogo deblji) počeo povlačiti po sudu.

Dok su pregovarali o uvjetima razvoda svog nesretnog i nasilnog braka, Amber Heard je rekla da ga molila prestati ocrnjivati je u medijima. Pristao je na to ako prihvati određene uvjete. "Htio je da odbacim optužbe o zlostavljanju, pomirimo se i odem s njim na turneju u turističkom autobusu. Ucijenio me je. To mi je bilo neprihvatljivo. Išlo je protiv svega za što sam se zalagala kako bih protiv njega isposlovala zabranu prilaska. Osjećala sam se kao da ne mogu živjeti svoj život, ljudi su se okretali protiv mene, svaki svjedok koji me neizravno podržavao je bio je medijski bombardiran".

image
AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ipak ga neće cancelirati? Izgleda da bi Johnny Depp mogao glumiti u novom nastavku Pirata s Kariba

Kako sakriti masnice

Ranije tijekom suđenja, Deppov računovođa i poslovni menadžer Edward White svjedočio je da je Amber Heard tijekom pregovora o otpremnini u svibnju 2016. isprva tražila 4 milijuna dolara. Potom se zahtjev povećao na 5 milijuna dolara, pa na 5,5 milijuna rekao je White, sve dok se nisu složili da će joj isplatiti čistih 7 milijuna dolara (porez na taj iznos navodno je platio Depp). Povrh toga glumac je platio i 500.000 dolara pravnih troškova i dugova bivše supruge koji su se nagomilali tijekom njihovog braka. Konačan nagodbeni ceh, prema računovođi, iznosi 14,25 milijuna dolara. Među zahtjevima Amber Heard bilo je i korištenje njegovog crnog Range Rovera: njen bivši je i nakon što su se rastali, navodno nastavio plaćati troškove za taj automobil. Amber je, tvrdi Edward White, htjela nastaviti besplatno živjeti u tri njegova penthousea u Los Angelesu. Tražila je da Depp pokrije dodatnih 125.000 dolara pravnih i računovodstvenih naknada koji su se u međuvremenu pojavili. Jesu li tvrdnje Deppovog svjedoka istinite, zaključit će porota. Kako god ispalo, poziciju Amber Heard otežalo je i pitanje masnica na njenom licu, posljedica Deppovih udaraca: zamjera joj se da se ne vide na fotografijama s javnih događanja kamo su išli poslije incidentnih situacija.

image

Tumačila je i kako prekriti masnice.

AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Johnny Depp na sudu odbacio sve optužbe Amber Heard: ‘Nikada nisam udario nijednu ženu!‘

Premda joj je ljepota "u opisu radnog mjesta" i gotovo da nema žene koja bi se na javnom mjestu pojavila s masnicama, glumica od koje bivši traži 50 milijuna dolara odštete zbog klevete dok je ona u protutužbi zatražila 100 milijuna dolara, prisutnima u sudnici pojasnila je kako se prekrivaju tragovi udaraca. Donijela je šminku i detaljno opisala što treba činiti. Ukratko, kad vas muž ili partner zveknu po licu, najprije se pojave crvene masnice. Njih je najbolje prekriti zelenkastim tonovima, kaže.

"Nakon nekoliko dana crvenilo postaje ljubičasto pa se tragovi prekrivaju crvenim ili narančastim tonovima. Usne su najzahtjevnije jer pucaju i krvare", rekla je glumica. Bilo je riječi i o otprije poznatim, mučnim incidentima, njenom priznanju da ju je prvi put udario 2012. umjesto 2013. kako je otpočetka tvrdila. To nije dosad priznala jer ju je, kaže, bilo sram. Kad ju je nastavio fizički napadati, ti udarci jednostavno su se stopili s kakofonijom ostalih. Na svjedočenju je bila koncentrirana, trudila se uvjerljivo pokriti rupe u svojoj priči kao što je i on tijekom ranijeg svjedočenja pokušao zakamuflirati svoje. Tko je u toj mučnoj priči ostavio bolji dojam na porotu i čiji su odvjetnici vještije iskoristili "streljivo" protiv protivnika, odlučit će sud.

Linker
16. travanj 2024 13:51