potvrdio Martin Österdahl

Albina putuje! Eurosong će se ove godine održati uživo: ‘Konzultiramo se s organizatorima Formule 1‘

Martin Österdahl potvrdio je za BBC da će se Eurosong ove godine u Nizozemskoj održati uživo. Organizacijski naporan i zahtjevan projekt za vrijeme pandemije iznimno je zahtjevno organizirati. Izvršni voditelj manifestacije to nije skrivao.

Izvršni voditelj Eurosonga potvrdio je da će se ovogodišnje natjecanje održati uživo. Martin Österdahl razveselio je mnoge obožavatelje ovom odlukom, pogotovo nakon što su se mnogi već pomirili s činjenicom da će se Eurosong 2021. prenositi online. Österdahl kaže da će se natjecatelji sresti u Nizozemskoj, pod strogim mjerama opreza i punom pandemijskom logistikom. U razgovoru za BBC istaknuo je da su se organizatori konzultirali s kolegama koji imaju iskustva u pripremi Formule 1, organizatora teniskih i golf turnira.

image
Martin Österdahl otkrio je da je rad na Eurosongu iznimno naporan, no uspjet će se realizirati uživo. O publici još uvijek nije želio govoriti.
IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Eurosong 2021. ipak nije otkazan: Sudjelovanje je već potvrdila 41 država, a moguća su čak 4 scenarija

Prošle godine Eurosong je zbog pandemije bio otkazan, no dosad su se već organizatori velikih događanja uspjeli prilagoditi novim okolnostima.

"Ovo nije nekakvo praznično putovanje, već ozbiljan posao kojeg treba odraditi. U kontaktu smo s organizatorima iz Formule 1, organizatorima teniskih i golf turnira, učimo iz njihovih iskustava", rekao je Österdahl i dodao da uspoređuju svoje planove s onima Međunarodnog olimpijskog odbora. Ipak, nije komentirao hoće li se ovogodišnji Eurosong u Nizozemskoj odviti pred publikom ili nje neće biti.

image
Duncan Laurence 2019. pobijedio je na natjecanju te tako doveo Eurosong u Nizozemsku.
ANTTI AIMO-KOIVISTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Doris Dragović imala je pravi instinkt! Albina Grčić pobjedila na Dori, predstavljat će nas na Eurosongu

Publika je još uvijek upitna

"Želimo natjecanje koliko je moguće bliže normalnom. Nadam se da ćemo imati barem nešto publike, velika je to razlika u atmosferi i samom televizijskom prijenosu", zaključio je prvi čovjek Eurosonga.

Čitajte i: Prve fotografije sa snimanja! Albina Grčić osvaja YouTube i priprema atraktivan spot za pobjedničku pjesmu

Natjecat će se 41 zemlja, neke šalju nove predstavnike, a neke će poslati one koji su već trebali nastupati 2020. godine. Natjecanje je u Nizozemsku doveo Duncan Laurence, koji je s pjesmom "Arcade" 2019. godine pobijedio na Eurosongu.

Hrvatsku će na natjecanju predstavljati splitska pjevačica Albina Grčić, koja će se predstaviti pjesmom "Tick-Tock". Oduševila je stručni žiri, ali i publiku Dore pa je većina Hrvatske suglasna i sretna što će nas na tako velikom natjecanju predstavljati mlada nada domaće glazbe. Urbana, talentirana pjevačica i suvremeno electro-pop zvuk mogli bi biti kombinacija koja će Hrvatskoj nakon dugo vremena osigurati visok plasman.

Linker
24. travanj 2024 05:18