Instagram
FORBESOVA PRVA LISTA

10 influencera koji zarađuju i do 300 tisuća dolara na društvenim mrežama

Magazin Forbes je objavio svoju prvu listu "Top Influencera" izdvajajući one koji su najviše zaradili pomoću svojih profila na društvenim mrežama.

Magazin Forbes je objavio svoju prvu listu "Top Influencera" izdvajajući one koji su najviše zaradili pomoću svojih profila na društvenim mrežama.

U prvoj listi ikad, Forbes je obuhvatio one koji su najutjecajniji u beauty i fitness svijetu te uređenju interijera, ali nove ljestvice će objavljivati tijekom godine: moda stiže u rujnu, putovanja u lipnju, a hrana u prosincu...

Iz svake od kategorije odabrali su po 10 influencera, a njih 30 imaju ukupno 250 milijuna pratitelja. Prema izvješću kreiranom s tvrtkama Captiv8 i Traackr, koje pomno prate zbivanja na društvenim mrežama, oni koji imaju sedam milijuna pratitelja ili više na YouTubeu mogu zaraditi do 300 tisuća dolara po objavi. Najbolji influenceri mogu "okrenuti" 187 tisuća dolara za objavu na Facebooku, odnosno 150 tisuća na Instagramu. Čak i oni koji su na dnu ljestvice, s otprilike 100 tisuća pratitelja, mogu zaraditi do 5 tisuća dolara po jednoj objavi.

U sve to nisu uračunate knjige koje pišu, modne linije, aplikacije i brojni drugi brendovi koje pokreću zahvaljujući popularnosti koju su stekli. Primjerice, Kayla Itsines je sa svojom aplikacijom "Sweat with Kayla" zaradila 17 milijuna dolara samo u 2016. godini, a Michelle Phan je suvlasnica kozmetičkog brenda Ipsy čija je vrijednost procijenjena na 500 milijuna dolara u 2015. godini.

Pogledajte neke od najvećih imena iz beauty i fitness područja koja vladaju društvenim mrežama.

Beauty influenceri:

Zoe "Zoella" Sugg

Michelle Phan

winning love by daylight

Objavu dijeli ˗ˏˋ Φ ˎˊ˗ (@michellephan)

Huda Kattan

Our #hudabeauty3dhighlight launching soon on shophudabeauty.com Who is excited?

Objavu dijeli Huda Kattan (@hudabeauty)

huda

Nikkie de Jager

Shannon Harris

Fitness influenceri

Kayla Itsines

Jennifer Selter

LA tomorrow

Objavu dijeli Jen Selter (@jenselter)

Emily Skye

Michelle Lewin

Blue my mind

Objavu dijeli Michelle Lewin (@michelle_lewin)

Joe Wicks

Doing a photo shoot today for a cover of a magazine. I can't wait Any guesses what magazine it might be?

Objavu dijeli Joe Wicks #Leanin15 (@thebodycoach)

Linker
26. travanj 2024 02:16