Ulazi u politiku

Nova karijera televizijske ikone: Dr. Oz najavio kandidaturu za američki senat u Pennsylvaniji

Dr. Mehmet Cengiz Öz (61), poznato televizijsko lice koji je, usput rečeno, kirurg po struci, najavio je svoju kandidaturu za američki Senat u Pennsylvaniji kao republikanac, objavio je Washington Examiner, a prenosi CNN.

"Tijekom pandemije sam naučio da kada miješate politiku i medicinu, dobivate politiku umjesto rješenja. Zbog toga ću se kandidirati za američki Senat, kako bih nam pomogao riješiti probleme i da ozdravimo", rekao je Oz.

Svojom kandidaturom, 61-godišnji Oz ulazi u stranačku bitku s drugim potencijalnim republikanskim kandidatom - Davidom McCormickom, inače bivšim dužnosnikom u Ministarstvu financija za vrijeme predsjednika Georgea W. Busha.

image

Dr. Mehmet Oz zastupat će konzervativnu politiku

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Pennsylvania treba konzervativca koji će staviti Ameriku na prvo mjesto", rekao je Oz u jednominutnom videu objavljenom na web stranici podignutoj u svrhu njegove kandidature.

Podsjetimo, Oz je rodom iz Ohia te je pohađao medicinski fakultet na Sveučilištu Pennsylvania. Proslavio se kao čest gost legendarne Oprah Winfrey, na konto čega je stekao slavu i pokrenuo vlastiti dnevni TV talk show 2009. godine.

Ne treba zanemariti ni kako Oz ima veze s bivšim američkim predsjednikom, kontroverznim Donaldom Trumpom. Trump je, naime, 2018. imenovao Oza u Predsjedničko vijeće za sport, fitnes i prehranu, te ga je ponovno imenovao na tu poziciju 2020. godine. U svom predizbornom videu, Oz je kritizirao savezni odgovor na situaciju vezanu za Covid-19, rekavši da je "Washington sve krivo shvatio".

image

Sa suprugom Lisom u braku je od 1985. godine

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Oduzeli su nam slobodu, a da nas nisu učinili sigurnijima", rekao je.

Vezano za vijest za kandidaturu koja je se brzo proširila stranim medijima, dr. Oz se oglasio na svom Twitter profilu riječima: "Kandidirat ću se za američki senat u Pennsylvaniji da izliječim ono što nije u redu s Washingtonom. Kirurg sam svjetske klase, borac i zagovornik zdravstvene skrbi koji istupa kako bi izliječio bolesti naše zemlje".

Hoće li u tom naumu i uspjeti, tek ćemo vidjeti.

Privatno, dr. Oz u sretnom je braku sa suprugom Lisom od 1985. godine. U njemu su dobili četvero djece, tri kćeri i sina. Kardiotorakalni kirurg, osim televizijskog, a sad i političkog angažmana, profesor je i na Sveučilištu Columbia i autor više naslova knjiga popularne tematike o životu i zdravlju. Njegovi roditelji su turski emigranti Suna i Mustafa Öz koji su se u Ameriku doselili 1950. Osim njih, dr. Oz ima i dvije sestre.

Linker
17. travanj 2024 14:08