Tamna strana slave

Naš najpoznatiji glumac u obračunu s internetskim prevarantima: ‘Čuvajte se ove šupe!‘

Goran Višnjić nedavno se na vlastitom primjeru uvjerio da društvene mreže nisu nimalo bezazlene. Profil nepoznate žene, koja se predstavlja kao njegova asistentica i u to ime traži financijska sredstva, objavio je na svom Instagramu uz poruku pratiteljima da takve osobe prijave i blokiraju.

Otkako su društvene mreže i slične internetske platforme postale jedan od glavnih kanala komunikacije među ljudima, malo tko je ostao pošteđen virtualnih prljavih igrica. Tome su posebno izložene slavne osobe pa se tako na udaru ove nove vrste "lopova" našao i Goran Višnjić. Poznati Šibenčanin s holivudskom karijerom, koji se proslavio ulogom doktora Luke u jednom od najgledanijih američkih serijala devedesetih godina "Hitna služba", otkrio je da se njegovo ime već dulje zlorabi na Instagramu. Naime, osoba koja se krije iza fotografije mlade žene s novorođenčetom u ruci, predstavlja se kao Goranova osobna asistentica, a od njegovih pratitelja traži financijska sredstva.

"Čuvajte se ove šupe. Ova osoba (tako nježna prema bebi na fotografiji) pokušava prevariti vas (moje sljedbenike) slanjem izravnih poruka, tražeći stvari od vas i pretvarajući se da je moj pomoćnik", stoji u Goranovom upozorenju njegovim prijateljima na Instagramu. Glumac je u istom postu poručio i da spornu osobu blokiraju i prijave, u slučaju da im se ponovno obrati. Kao i sve druge, koji na ovaj način varaju ljude.

"Ignorirajte ovu osobu ili bilo koga drugoga tko vam govori da je povezan sa mnom na bilo koji način. PRIJAVI ILI BLOKIRAJ... Oprostite što moram ovo objaviti, ali mnogi od vas su mi pisali u DM-u o ovom bijednom parazitu spletkarenja", napisao je Višnjić, s čijom se porukom o službenom obračunu s trolovima složio i njegov nekadašnji kolega iz "Hitne službe" Noah Wyle. A poruku podrške mu je ostavila i njegova supruga Eva Višnjić.

Hrvatski glumac inače nije previše aktivan na društvenim mrežama na kojem ga prati malo manje od 100 tisuća ljudi. Većina njegovih objava vezana je uz glumačku karijeru, a što se tiče privatnog života, dosta je škrt. Kad se lani, nakon 20-tak godina provedenih u Los Angelesu preselio na jugozapad Engleske, uglavnom je dijelio tek pejzažne fotografije prirode. No, njegovim obožavateljima i te su male crtice iz života više nego dovoljne pa svaki njegov post prate oduševljeni komentari.

Čitajte i: Goran Višnjić je zbog kćeri morao promijeniti neke navike: ‘Sad će to ovdje u Dubrovniku biti izazov‘

Linker
18. travanj 2024 21:28