Stipe Milanović
 Marko Todorov / CROPIX
u 82. godini

Nakon duge bolesti preminuo otac bivšeg premijera Zorana Milanovića

Nakon duže bolesti u 82. godini života preminuo je otac bivšeg premijera i sadašnjeg kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, Stipe Milanović. Zoran Milanović do daljnjeg je prekinuo svoju političku kampanju.

Stipe Milanović preminuo je u četvrtak u Zagrebu. Poput sina, iza sebe je imao političku karijeru - bio je predsjednik ureda Mike Tripala, nekadašnjeg lidera Hrvatskog proljeća. Nakon pada Hrvatskog proljeća povukao se iz politike.

Bio je na položaju direktora Računskog centra u Zagrebu, a zatim i predsjednik Odbora za izgradnju Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu. U 1990-im godinama postaje zamjenik Vlatka Pavletića, tadašnjeg ministra kulture i obrazovanja. Njegov sin, Zoran Milanović sadašnji je kandidat za predsjednika Hrvatske, a kako su potvrdili za Jutarnji list, Milanović do daljnjeg zamrzava svoju predsjedničku kampanju.

Rodom iz Sinja, Milanobvić je nakon gimnazije upisao medicinu s koje se kasnije prebacio na Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje je studirao s Vladom Veselicom, a kasnije je otišao i u Francusku kako bi naučio jezik.

Zagreb, 151214.
Ulica Gualdo Tadino.
Stipe Milanovic, otac premijera Zorana Milanovica.
Na fotografiji: Stipe Milanovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Stipe Milanović

Linker
15. travanj 2024 03:42