Strašna tragedija

Mislio je da su u pištolju ćorci: Glumac Alec Baldwin na snimanju ubio snimateljicu i ranio redatelja

Šokirani glumac vjerovao je da puca ćorcima iz revolvera koji je dobio na setu kao rekvizit. Smrt snimateljice podjeća na nesreću na setu filma ‘ Vrana‘ 1993., kad je smrtno stradala njegova zvijezda, Brandon Lee

Tragedija koja se jučer poslijepodne dogodila Alecu Baldwinu (63) na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku, noćna je mora svih glumaca u akcijskim filmovima. Vjerujući da se u revolveru koji mu je predan kao rekvizit na setu, nalaze ćorci, propucao je direktoricu fotografije i snimateljicu Halynaju Hutchins (42) i redatelja filma, Joela Souza (48).

image
Ubijena snimateljica Halyna Hutchins
SONIA RECCHIA/AFP/PROFIMEDIA

Snimateljica je helikopterom prevezena u bolnicu no pokušaji tima hitne medicine bili su uzaludni. Preminula je putem.

Medicinskom osoblju bolnice Sveučilišta New Mexico nije preostalo drugo nego je proglasiti mrtvom, priopćio je ured šerifa okruga Santa Fe. Redatelj je, na sreću, prošao bolje: vozilom hitne pomoći prevezen je na liječenje u Regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Fe. Zasad nije poznato u kojem je stanju, no šokirani Alec Baldwin i ekipa sa seta nadaju se da nije kritično.

image
Ranjeni redatelj Joel Souza
KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na poprištu tragedije, na ranču Bonanza Creek, inače popularnoj lokaciji za snimanje, nalazi se policija: slučaj istražuju detektivi okruga Santa Fe. Ispitali su Aleca Baldwina, no protiv njega zasad nije podignuta optužnica.

Čitajte i: Alec Baldwin progovorio o traumi koju je prošao sa svojom suprugom: 'Ona je vrlo mudra žena'

Strašan događaj jako je pogodio njegovu obitelj, suprugu Hulariju (37) s kojom ima šestero djece. Ireland Baldwin (25), glumčeva kćer iz bivšeg braka s Kim Basinger, zgrožena je događajem koji jako podsjeća na nesreću iz 1993., na setu filma "Vrana". Tada je, na sličan način kao i Halyna Hutchins, smrtno stradao glumac Brandon Lee. Ubijen je mecima iz revolvera koji je, također, korišten kao rekvizit.

Linker
16. travanj 2024 12:27