Kasno se sjetila

Melania Trump navukla gnjev javnosti jer joj je važnije bilo fotografiranje od izgubljenih života u Kapitolu

Pokušaj pomirbe s onima koji je nisu simpatizirali i oproštaj od pristaša dočekan je mlako, gotovo bez interesa jer su pogledi njezinih sunarodnjaka uprti u zgradu Kongresa, koju zbog novog pokušaja opoziva njezinog supruga čuvaju naoružani pripadnici Nacionalne garde, a Melania polako tone u zaborav.

U emotivnom obraćanju sunarodnjacima, Melania Trump (50) izrazila je žaljenje zbog izgubljenih života tijekom upada pristaša njezinog supruga u zgradu Kapitola i gotovo tjedan poslije nemilog događaja, osudila je izgrednike i nasilje bez presedana u američkoj povijesti.

Iako su prigode u kojima je u svoje ime istupala u javnost vrlo rijetke, a pismo objavljeno na njezinoj službenoj stranici ujedno je i oproštaj od dužnosti koju je obnašala, njezine riječi nisu imale željeni učinak.

Čini se da je demokratskom dijelu američke javnosti dosta obitelji Trump i najradije bi da se više nikad ne oglase pa je njezin pokušaj oproštaja s pristašama i pomirbe s onima koji je nisu simpatizirali, prošao bez željenog odjeka. Sad su pogledi ponovno uprti u zdanje na Capitol Hillu gdje je opet pokrenut postupak opoziva Donalda Trumpa, a zgradu Kongresa čuvaju naoružani pripadnici Nacionalne garde, što je još dvostruki presedan u američkoj povijesti, a prva dama na odlasku već tone u zaborav.

image
Izbori ni za nju nisu prošli kako je priželjkivala.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: "To će ti biti najveća pogreška": Donald i Ivanka navodno su u svađi, evo čime ga je naljutila

- Molim ljude da zaustave nasilje, nikada ne pretpostavljaju na temelju boje kože neke osobe ili koriste različite političke ideologije kao osnovu za agresiju i zlobu. Moramo slušati jedni druge, usredotočiti se na ono što nas spaja i izdići se iznad onoga što nas dijeli - napisala je navodeći imena smrtno stradalih prošlog tjedna tijekom i nakon divljanja svjetine.

Snimanje tijekom nereda

Osvrnula se i one koji su je ”uz ove tragične događaje ogovarali nepristojnim tračevima, neopravdanim osobnim napadima i lažnim obmanjujućim optužbama - i to ljudi koji žele biti relevantni i imati agendu. Ovo je vrijeme samo za ozdravljenje naše zemlje i građana. Ne bi se smjelo koristiti za osobnu korist". Pretpostavlja se da je riječ o diplomatskom odgovoru na informaciju koju je objavio CNN, a odnosi se na fotografiranje koje je organizirala u Bijeloj kući tijekom izgreda u Kongresu. Naime, dok su ondje ginuli ljudi, CNN-ov izvor ispričao je kako su se u predsjedničkoj rezidenciji i u istočnom krilu snimali sagovi i druge stvari jer Melania Trump navodno pokazuje zanimanje za objavljivanje publikacije o predmetima koje je obnovila tijekom suprugovog mandata.

image
Ova naslovnica zadala joj je posebno težak udarac.
TYLER MITCHELL AFP

Čitajte i: Nova potpredsjednica SAD-a na naslovnici Voguea

Zatvorena vrata Voguea

Nedugo nakon što je biranim riječima istupila u javnost, stigao je odgovor s adrese koja joj je u protekle četiri godine zadala mnogo jada - američkog izdanja Voguea. Na naslovnici za veljaču osvanula je izabrana potpredsjednica Kamala Harris, što joj je zadalo osobito bolan udarac. Njezin suprug svojedobno se žalio kako Melania tijekom njegova mandata nije bila na naslovnici modne Biblije (premda joj je odjevni stil bez mane i slovi za jednu od najljepših supruga američkih predsjednika) dok je Michelle Obama triput krasila naslovnicu Voguea.

Kad je jesenas bivša Melanijina pouzdanica Stephanie Winston Wolkoff objavila njihov telefonski razgovor o rujanskoj naslovnici modnog časopisa s Beyoncé (snimljeno je sveukupno šest telefonskih razgovora s Melanijom između veljače i srpnja 2018.) nimalo damski prokomentirala je činjenicu kako joj je naslovnica Voguea nedostižna. I nehotice otkrila koliko je čeznula za odobravanjem i priznavanjem modnih zasluga u tom časopisu.

Stvar je u tome da se neke povlastice ne mogu iskamčiti novcem i moći.

Kad napokon završi primopredaja vlasti i sa suprugom napusti Bijelu kuću, vrata kroz koja je toliko žudjela kročiti, bit će joj zauvijek zatvorena.


Čitajte i:

‘Optimizam je gorivo koje me pokreće‘: Izjave Kamale Harris koje će vas inspirirati

Teorija koja sve objašnjava: Evo zašto se Melania možda nikada neće rastati od Trumpa

Rivalstvo Melanije i Ivanke: Bivša suradnica dala je sve sočne detalje svađa iz Bijele kuće

Linker
24. travanj 2024 01:03