GLORIA TALKS

Maja Vučić savjetuje kako preživjeti ove blagdane ako vam nije do slavlja i lažne sreće

U posljednjem izdanju ovogodišnjeg Gloria Talksa, Daniel Delale ugostio je našu poznatu psihologinju koja se i u svojoj praksi posljednjih dana suočava s pitanjima koja su tema našeg panela...

Blagdansko izdanje našeg ''Gloria Talks'' video panela donosi veliki vodič na temu ''Kako preživjeti blagdane''? Psihologinja Maja Vučić u našem je studiju odgovorila na pitanja koja vas definitivno zanimaju kada su u pitanju blagdanska depresija, loše vijesti i nametnute norme da se svi za blagdane trebamo osjećati savršeno. No što ako se ne osjećamo tako?

Prosinac je najradosniji mjesec u godini, u njemu ima najviše blagdana i atmosfera se dovodi do usijanja kada su u pitanju potrošnja, prejedanje, posjete i druženja. Svi se pripremaju za blagdane, sve je užurbano, trgovi i ulice su okićeni, trgovine i trgovački centri mame prigodnom glazbom i poklonima. Ove godine neki elementi nabrojanog će izostati, no baš smo zato napravili smo vodič ''Kako preživjeti blagdane'' s našom gošćom, psihologinjom Majom Vučić.


Tijekom dogovora Majinog gostovanja otkrila nam je da su termini za terapije ovog prosinca "prekrcani" pa smo ju upitali na što se ljudi naviše žale. Osim toga, komentirali smo i brojne loše vijesti koje svakodnevno gutamo, kako se obraniti od toga i na vrijeme prestati čitati vijesti i panično gledati informativne emisije.

‘’Ma budi pozitivna/an’’, koliko puta ste to čuli od svojih prijatelja i okolina, no što ako ne ide i ako misli nikako ne možete odvratiti od problema. Imamo odgovore.

image
Posljednja gošća ovogodišnjeg izdanja Gloria Talksa bila je naša poznata psihologinja Maja Vučić.
IVANA NOBILO/CROPIX

Blagdani kao i sve ima rok trajanja, nakon njih obično dođe siječanj, lampice su se pogasile, borovi raskitili, na naplatu nam dolaze troškovi, a mi ne znamo kako bismo u našim glavama sve to procesuirali - Vučić nam je pomogla i oko tog pitanja.

Dotakli smo se i zavaravanja s novogodišnjim odlukama, ali i kada je vrijeme za potražiti stručnu pomoć.

Maja je otkrila kako ona gleda na blagdane i uhvatili i nju nekad blagdanska euforija te što joj pomaže da se na pravi način nosi sa svime što današnji ubrzani ritam života nosi sa sobom i traži od nas.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da ove blagdane provedete manje tjeskobni i barem malo sretniji!


Pogledajte i ove Gloria Talks emisije:

Ivana Kindl o važnoj odluci: 'Bilo je situacija kad sam željela djecu, ali sad se jednostavno zabetoniralo - NE'

Naš vrhunski onkolog otkriva kako je obolio od karcinoma i sam se izliječio

O raku dojke govore Ivana Kalogjera, Ljiljana Pranjić i Mija Dropuljić

Što o hejtanju influencera misle Lana Jurčević, Maša Zibar i Lana Rosandić

Sandra Bagarić iskreno: 'Da mi sin od 23 godine dovede ženu od 45, rekla bih mužu da ju zavede'

Tia Mamić potpuno iskreno o Ljubi Jurčiću, novcu i sinu

Linker
14. travanj 2024 01:31