Promo
Službeno je

Ljeto nije propalo! Dvadeseti EXIT Festival ipak će se održati

Svi ljubitelji glazbe ipak će moći uživati u jednom od najpoznatijih glazbenih festivala u regiji, ali, naravno, uz posebne mjere zaštite.

Nakon što je epidemija završila u većini balkanskih zemalja, srpska premijerka Ana Brnabić zamolila je da se EXIT Festival ne otkaže, već pomakne na kasniji ljetni termin. Ova vijest postala je jedna od vodećih vijesti svjetske glazbene industrije prošli tjedan i donijela tako potrebnu nadu za povratak live evenata i vraćanja života u normalu.

Sada, nakon dodatnih konzultacija, novi datumi 20. rođendanskog slavlja najvećeg festivala naše regije i jednog od vodećih festivala svijeta postavljeni su od 13. do 16. kolovoza ove godine!

Exit tim najavjuje i da će se cijeli događaj organizirati u bliskoj suradnji s Nacionalnim kriznim stožerom Republike Srbije, a kao jedna od mjera će biti smanjen kapacitet festivala na pola od uobičajnih 55 tisuća posjetitelja po danu. Također, bit će zatvoreni pojedini rovovi i opkopi u kojima je inače smješteno oko 40 pozornica i zona. Ipak, najimpresivnija mjesta Petrovaradinske tvrđave koja čine EXIT legendarnim, kao što su kolosalna Dance Arena, Main Stage i ikonska No Sleep pozornica, kao i još neke pozornice, sjajit će i ovog ljeta punim sjajem.

Ulaznice u prodaji od lipnja

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. lipnja, dok više detalja o festivalu, mogućnostima refundacije i programu stiže u nadolazećim danima.

Iz EXIT-a dodaju kako su dobili mnogo poruka i mailova podrške od umjetnika, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svjetske event industrije.

“Još važnije od oživljavanja muzičke industrije je signal nade i optimizma koji šaljemo cijelom društvu, a to je da je najgore iza nas. Između širenja panike, koje u prošlom razdoblju nije manjkalo i optimizma, mi uvijek biramo ovo drugo” - rekao je EXIT-ov osnivač Dušan Kovačević i dodao znimljivu referencu na festivalsku revolucionarnu povijest: “Prije točno 20 godina, nakon desetljeća izolacije i rata u 90-ima, našli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vrijeme da pronađemo globalni izlaz iz pandemijske krize.”

Čitajte i:

Zagrebačko kazalište mladih ponovno otvorilo svoja vrata: Program počinje predstavom za sve generacije

HNK otvorio svoja vrata. Prvi na predstavi najskladniji par na sceni za koje su bračne trzavice nepoznanica

Kazalište Trešnja krajem svibnja otvara svoja vrata publici

Povratak u zagrebački HNK uz gala večer Opere

Linker
17. travanj 2024 11:24