U ZDRAVOM TIJELU...

Konstrakta u top 5! Ulazi u povijest Eurosonga!

Srpska predstavnica Ana Đurić, poznatija po umjetničkom imenu Konstrakta, završila je peta, ali je već ispisala važnu stranicu povijesti Eurosonga, jer takav nastup i pojavu dosad nismo imali priliku vidjeti.

Kakav god rezulatat Konstrakta ostvarila u večerašnjem finalu, već je zaslužila svoje mjesto u povijesti Eurosonga, izjavio je PR stručnjak Vedran Strukar. Ana Đurić Konstrakta na kraju je završila peta, ali to je sad najmanje važno. Strukar podsjeća da su neki izvođači koji nisu pobijedili na najvažnijem europskom glazbenom natjecanju obilježili njegovu povijest. To su primjerice Domenico Modugno s pjesmom Volare, koja je izvedena i večeras. Svi je znaju, ali se rijetko tko sjeća da je uopće bila kandidat za pjesmu Eurovizije.

image

Konsrakta u TOrinu

NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

"Tu su i Izraelka Dana International, ukrajinski drag queen Verka Serduchka, grčki pjevači Helena Paparizou i Sakis Rouvas, bjeloruska pjevačica Angelica Agurbash, da spomenem samo najvažnije. Ako ne pobijedi njima će se pridružiti i Konstrakta", kaže Strukar.

Njegovo mišljenje ne dijeli Matija Vuica: "Sad kad sam vidjela njezin nastup nakon nekoliko izvrsnih nastupa koji su bili prije nje, moram priznati da mi je ta euforija oko nje odjednom malo splasnula. I nastup koji je isti i koji smo već vidjeli! Da je bar malo krvi pustila! Ona je performerica i sad se vidi ta razlika u odnosu na druge izvođače koji su bili odlični popuit Azerbajdžana, Švedske i Belgije. Nisam sigurna da je dobro što je nastupila nakon njih."

image

Njezin performans podsjeća na konceptualne izvedbe Marine Abramović

JUSSI NUKARI/SHUTTERSTOCK

U protekla dva mjeseca beogradska pjevačica Ana Đurić, poznatija po umjetničkom imenu Konstrakta, iz regionalnog čuda prometnula se u glazbeni fenomen kojem svi prognoziraju odličan rezultat, pa čak i pobjedu na finalnoj večeri torinskog Eurosonga. Na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, naime, u protekla dva desetljeća nagledali smo se raznih osobnosti, čudaka i fenomena, ali ono što trenutačno radi Konstrakta, još nismo imali priliku vidjeti.

image
ROLF KLATT/SHUTTERSTOCK

Latinski naslov pjesme, provokativni stihovi o zdravlju kose Meghan Markle i neuređenom zdravstvenom sustavu njezine zemlje zbog čega umjetnica mora biti i ostati zdrava, nastup u stilu konceptualnog umjetničkog performansa Marine Abramović, pranje ruku s borosanama na nogama i sve drugo što uz to ide, draškaju znatiželju javnosti. I više od toga.

Linker
16. travanj 2024 18:54