Promo Bliss
Pogled u ogledalo

Antonija Blaće: Sve više volim sebe

I prije nego što smo se upoznale, nekako sam znala da se poznajemo. Možda vam to neobično zvuči, ali sigurno imate barem jednu svoju sličnu priču sa svojim prijateljicama. Bez obzira jesam li ju vidjela na malom ekranu, u nekom od časopisa ili na Instagramu, uvijek mi je mamila osmijeh na lice. Ima neku specifičnu dragost, neposrednost i njena pojava potiče dobro raspoloženje čak i na najtmurniji dan. Nakon nekoliko druženja shvatila sam u čemu je stvar. Ona je svoja. Ništa u vezi Antonije nije umjetno, nema glume. Njena osobnost je čista i iskrena, odana, vesela i topla, na trenutke čak i dječja. U sebi nosi posebnu notu elegancije, bez obzira na okruženje u kojem se nalazi. I upravo to karakteristike su koje treba javna osoba da bi bila toliko prepoznata, ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji. Kad smo dogovarale snimanje ove kolumne nisam ni trenutka dvojila gdje da ju odvedem. Uputile smo se na Lošinj, otok vitalnosti i moju omiljenu ljetnu destinaciju hotel Bellevue. Bio je to vikend koji nikada nećemo zaboraviti.

S obzirom na izazovan tempo s kojim se nosiš svaki dan, koliko vremena izdvajaš za sebe i njegu lica i tijela?

Nedovoljno. Nekako to čovjek uvijek stavi na zadnje mjesto, ali planiram se posvetiti tretmanima tijela. Cijelo ljeto provesti ću u Zagrebu zbog snimanja druge sezone «Života na vagi», pa kad već gubim ljeto, mogu gubiti i centimetre! Ljeti je ipak i manje događanja i ostalih poslovnih obaveza, pa se mogu posvetiti sebi.

Koji je najveći beauty mit u koji si vjerovala?

Nije ih baš bilo puno, ali onaj poznati «kako krema zna da je noć?» mi je imao smisla i vjerovala sam da je noćna njega prodajni trik. Onda si mi lijepo objasnila da noćne kreme sadrže fototoksične sastojke i da dnevnu smijem koristiti navečer, ali obrnuto nikako. I onda je nastupio poznati «A-haaa» efekt. Osim toga, nisam znala da nepravilnom njegom mogu ulijeniti kožu i da koža uopće može biti lijena. Ali, realno, ako može vlasnica kože, što ne bi mogla i koža, hahaha.

Postoje li estetski zahvati kojima bi se podvrgnula i kako gledaš na trendove u estetskoj kirurgiji?

Jako se plašim noža i injekcija u estetske svrhe, kao da ulaziš u rizik iz obične obijesti, ali ne mogu reći da mi nije palo na pamet riješiti se nekih boljki zauvijek. Ne bih se odlučila za neke velike korekcije koje bi mi promijenile fizionomiju, ali neke suptilne kao što to vani rade zvijezde poput Jennifer Lopez ili Heidi Klum mi se sviđaju. No, ipak ja sam po tom pitanju kukavica i zasad se ništa od toga neće dogoditi. Otkad dolazim redovito kod tebe vidim da i s njegom možeš jako puno napraviti. Za tretmane sam nekoć bila kampanjac, no sad sam spremna na malo obaveze oko toga.

Imaš osjetljivu i reaktivnu kožu lica. Kako izgleda tvoja dnevna beauty rutina?

Moje lice je baš izbirljivo, trenutno koristim Carita Cotton softness dnevnu kremu i ona me spasila. Nakon snimanja i teškog make upa koji često znam nositi cijeli dan, koža mi je stvarno znala biti iritirana i zategnuta i baš sam sretna što se s tim više ne moram boriti. Za noć koristim Neomorphose noćni balzam, a za ozbiljniju njegu se prepuštam tebi s nadom da možeš popraviti sve što ja zeznem.

Promo Bliss

Što osjećaš kada se pogledaš u ogledalo?

Osjećam mir, sve više volim sebe. Dobar je taj osjećaj prihvaćanja koji dolazi s godinama.

Da putuješ na pusti otok i možeš ponijeti samo tri kozmetička proizvoda koja bi to bila?

Neka bogata krema za lice, dezodorans i maskara.

Promo Bliss

Kojeg se tretmana nikada ne bi odrekla?

Mezoterapije i Neomorphose tretmana sa Cinetic Lift Expert aparatom. Tijelo uvijek mogu držati u formi treningom, ali mišiće lica malo teže, pa mi je super kombinacija galvanske i mikrostruje.

Misliš li da žena ikada može biti zadovoljna svojim izgledom?

Hahaha, ne. Prebrojavamo si bore i mjerimo celulit od mladih dana i uvijek nedostaje još nešto. Uvijek vidimo prostor na napredak i nadogradnju. Ima jedan izvrstan citat : «Da sam barem debela kao onda kada sam prvi put pomislila da sam debela». Super mi je ta fora jer je stvarno istinita. Takve smo. Ipak, s godinama, sve je manje nezadovoljstva, a sve više sigurnosti.

Promo Bliss

Linker
19. travanj 2024 11:20