ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Dodjela Emmyja

'Klinka' sjajnom ulogom potukla Jennifer Aniston, a povijest dodjele ispisala i neočekivana serija

Prestižna dodjela 'Emmyja' održala se ove godine u kućnoj atmosferi. Zbog koronavirusa Zendaya i Jeremy Strong primili su, između ostalih, svoje nagrade u vlastitim dnevnim boravcima.

Serije "Nasljeđe", "Schitt's Creek" i "Čuvari" dominirale su ovogodišnjom dodjelom nagrada Emmy koja se zbog koronavirusa preselila u virtualni svijet i odisala kućnom atmosferom, ponudivši zvijezdama priliku da iz glamuroznih toaleta i smokinga uskoče u pidžame i trenirke.

HBO-ovo "Nasljeđe", sočna priča o podjelama u obitelji medijskog mogula, osvojilo je nagradu za najbolju dramsku seriju, a Jeremy Strong za najboljeg glumca, za ulogu sina. Serija je nagrađena i za scenarij te režiju.

Najbolji kućni lookovi s Emmyja: Zendaya briljirala, njezina kolegica pred kamere došla u pidžami

Najveće iznenađenje večeri bila je dodjela nagrade za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji 24-godišnjoj Zendayi, koja je u HBO-ovoj "Euforiji" glumila tinejdžerku ovisnicu. Favoritkinje su bile Laura Linney ("Ozark") i Jennifer Aniston ("Jutarnji šou"). Prihvaćajući nagradu, Zendaya je iskazala duboko poštovanje sutkinji američkog Vrhovnog suda Ruth Rader Ginsburg, koja je umrla prošlog tjedna, i potaknula gledatelje da se registriraju kako bi mogli glasati na predsjedničkim izborima.

Los Angeles, CA  - Friends stars Courteney Cox and Lisa Kudrow join Jennifer Aniston at home during the Emmys as they joke:
ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Jennifer Aniston na dodjeli Emmyja imala je sjajno društvo - u njezinom dnevnom boravku pridružile su joj se Courteney Cox i Lisa Kudrow.

24-godišnja Zendaya potukla favoritkinju Jennifer Aniston

"Schitt's Creek", neočekivani hit male televizijske mreže Pop TV o bogatoj obitelji koja je prisiljena živjeti u derutnom motelu, osvojio je najviše nagrada, devet, uključujući nagradu za najbolju komičnu seriju i one za glumu, dodijeljene kanadskim zvijezdama Catherine O'Hara, Eugeneu Levyju, Danielu Levy i Annie Murphy.

Prvi je puta u povijesti Emmyja komična serija u istoj godini ovjenčana nagradama u svih sedam kategorija, kazali su organizatori.

HBO-ova distopijska drama "Čuvari", prožeta rasnim temama, dobila je nagradu za najbolju mini seriju i najbolji scenarij. Nagrađene su i Regina King, za glavnu žensku ulogu, onu policijske detektivke, i Yahya Abdul-Mateen II, za najbolju sporednu žensku ulogu. Autor serije Damon Lindelof posvetio je Emmyja žrtvama i onima koji su preživjeli masakr crnačke zajednice u Tulsi 1921. godine.

LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - SEPTEMBER 22: Regina King arrives at the 71st Annual Primetime Emmy Awards held at Microsoft Theater L.A. Live on September 22, 2019 in Los Angeles, California, United States.,Image: 472709779, License: Rights-managed, Restrictions: *** Australia Out ***, Model Release: no, Credit line: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia
Izvanredna Regina King nagrađena je za ulogu u distopijskoj drami "Čuvari". Prošle godine na dodjelu nagrada stigla je u elegantnoj plavoj haljini, dok je 2020. dodjelu dočekala u svom boravku.

Zbog pandemije ove godine nije bilo crvenog tepiha ni publike, a dodjela se emitirala uživo na ABC-ju. Producenti su poslali setove s kamerama i mikrofonima svim nominiranima, rasutima širom svijeta, a oni su sami birali kada će ih i gdje publika vidjeti. "Čini se frivolno i nepotrebno raditi ovakve stvari u vrijeme pandemije", kazao je voditelj dodjele Jimmy Kimmel.

"Ovo večeras nije važno, neće zaustaviti Covid, ni ugasiti požare, ali je zabavno, a zabava nam sada treba", poručio je Kimmel. (Hina)

Čitajte i:

Objavljene nominacije za Emmy! Jennifer Aniston na korak je da potvrdi svoju dominaciju na malim ekranima

Modno je porazila sve holivudske dive: Anne Hathaway oduzimala je dah u zlatnoj kreaciji

Model koji laska figuri neće odabrati svatko: Problematičnu suknju mlada glumica nosila je bez problema

Linker
19. travanj 2024 17:44