Ivana Kindl
 Marko Horvat
#ostajemdoma

Ivanu Kindl u izolaciji tješe ljubimci: 'Smiruje me njihovo predenje'

Ostanak u kući sigurno je lakši onima koji imaju kućne ljubimce, među njima je i zagrebačka pjevačica koja nam je pokazala svoja dva krznena prijatelja i ispričala kako im danas izgleda svakodnevica.

Vlasnici kućnih ljubimaca jako dobro znaju koliko im je lakše podnositi karantenu i kućnu izolaciju u društvu svojih krznenih prijatelja, jedna od njih je i naša pjevačica Ivana Kindl. Uz nju i dečka Alana njihovo kućanstvo dijele i dvije mačke. Kao ponosna vlasnica dva ljubimca ispričala nam je kako izgleda njihova rutina ovih dana.

Slavko Sobin ima pitanje, mi imamo odgovor: Kako dezinficirati šape kućnim ljubimcima?

"Imam dvije kućne mace, obje spašene s ceste. Muki je bijelo žuti, ima osam godina, Cica je kmica, crna maca, četiri godine ima. Imam još i nekoliko uličara vani koje godinama hranim i pazim", kazala je Ivana za Gloria.hr. Ova talentirana pjevačica snimila je i video u kojem je ponosno pokazala svoje mace i kako im, a što drugo nego - pjeva.

Kako je po prirodi samozatajna kućni tip, boravak u kući nije joj teško pao. "Ja sam u biti često doma i inače tako da im to nije ništa novo. Volim biti puno s macama, uvijek im se brzo vraćam iz vana jer me smiruju, naprosto obožavam sve vezano za mačke", odgovorila je Ivana na pitanje olakšavaju li joj mace boravak u kući posljednjih tjedana.

Smiruju je i opuštaju

"Apsolutno pomažu, toliko su ljupke, drage, pune ljubavi i pažnje, kao da imamo djecu koja zauvijek ostaju djeca. Smiruje njihovo predenje, vibra, miriši im dlaka predivno i najviše volim kad se daju beskonačno maziti", kazala je.

Usred krize izgubili ste ljubimca ili ga želite udomiti? Od sada sve možete napraviti na jednom mjestu

Nabavka hrane za sada je ostala nepromijenjena, kaže Ivana dečko Alen zadužen je za nabavku pijeska i suhe hrane, a ona na tjednoj bazi kupuje mokru hranu i za svoje mace i za one na ulici koje hrani. Svoje navike, za sada, nisu morali mijenjati.

Potres ostavio traga

Kao i sve ljude i životinje u Zagrebu i okolici, dosta je poremetio potres. "Cica je loše podnijela potres, jako se uplašila i cijeli dan je bila iza kreveta, kad bih ju uzela drhtala bi od straha. Još tjedan dana nakon toga niskopodno je hodala, trzala se na svaki zvuk. Dosta je plaha. Muki sve dobro podnosi, nije se uplašio niti malo", prepričala je pjevačica.

Ovih dana, na sreću, nisu morali posjetiti veterinara, jer je sa životinjama sve u redu, ali za slučaj nužde ima, kaže Ivana, odličnog veterinara u Velikoj Gorici na kojeg može u svim situacijama računati.

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 15:56