WireImage
I pošteno im naplatila

Fatalna za holivudske mogule: Nemilosrdno ih zavodila, ucjenjivala i na kraju uništila karijere

Seksualnim vezama s moćnim i vremešnim muškarcima iz svijeta filma malo poznata britanska glumica Charlotte Kirk pokušavala je osigurati veće uloge, ali kad joj ni to nije uspjelo, ucjenama je uništila njihove karijere.

Fatalne žene katkad djeluju iz sjene pa je stoga malo tko znao za britansku glumicu Charlotte Kirk (28) prije nego što se otkrilo kako je u mrežu svojih čari uplela i upropastila dva holivudska mogula. Njezina posljednja žrtva je Ron Meyer (75), donedavni potpredsjednik američkog konglomerata za masovne medije i zabavu NBCUniversal.

Punih je 25 godina proveo u toj kompaniji i bio omiljen među holivudskim zvijezdama jer mnogima je pomagao u karijeri, no nedavno je ekspresno dobio otkaz zato što su njegovi privatni problemi ugrozili reputaciju NBCUniversala.

Fatalna zavodnica

Pokazalo se da je Meyerov najveći privatni problem njegova bivša ljubavnica Charlotte Kirk. Ta ambiciozna djevojka, koju ni skromno podrijetlo niti Aspergerov sindrom nisu spriječili da slijedi svoje snove o holivudskoj karijeri, bila je s notornim ženskarom Meyerom u vrlo kratkoj vezi, jedva mjesec dana, i to prije osam godina, dok je još bio u braku s drugom suprugom Kelly Chapman.

Charlotte ga je ucijenila da će obznaniti njihovu vezu ako joj ne sredi neku veću ulogu, što on nije učinio, ali joj je obećao dva milijuna dolara kako bi ga pustila na miru.

LOS ANGELES, CA - JANUARY 05:  Kevin Tsujihara, Chairman of Warner Bros. Entertainment (L) and Ron Meyer, Vice Chairman of NBCUniversal attend the 18th Annual AFI Awards at Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on January 5, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images for AFI)
Getty Images for AFI
Kevin Tsujihara, šef filmskog studija Warner Bros., lani je zbog Charlotte morao dati ostavku, a sada je ista sudbina zadesila Rona Meyera, potpredsjednika NBCUniversala.

Meyer je platio svoj porez na budale, no ove godine javili su mu se novi ucjenjivači prijeteći da će objaviti njegovu nemoralnu nagodbu s gospođicom Kirk ako ne kupi njihovu šutnju. Kad se napokon odvažio da o tome izvijesti svog poslodavca, rekli su mu da kompanija ne želi biti upetljana u taj skandal koji implicira da se do uloga u produkcijama NBCUniversala može doći preko kreveta i da su vodeći menadžeri podložni iznudama. Zamoljen je da istog dana podnese ostavku i priopćenjem objasni zašto je to učinio.

- Pod prijetnjom sam sklopio nagodbu sa ženom s kojom sam prije mnogo godina imao vrlo kratku i sporazumnu vezu, a koja me je lažno optužila - naveo je Meyer u priopćenju. - Odlučio sam to otkriti jer su druge osobe saznale za tu nagodbu i neprestano pokušavale iznuditi novac. Namjeravali su objaviti lažne navode o meni i lažno uplesti NBCUniversal, koji s tim nije imao nikakve veze. Ispričavam se svima koje sam iznevjerio, osobito svojoj obitelji.

Tako je Ron Meyer, bivši tast glumca Tobeyja Maguirea, zbog avanture s 47 godina mlađom starletom prokockao zavidnu karijeru i godišnju plaću od 25 milijuna dolara. U međuvremenu se otkrilo da je i inače bio veliki kockar. U kasinima od Las Vegasa do Atlantic Cityja spiskao je više od 100 milijuna dolara i zbog tog je poroka stalno upadao u dugove. Znao je u jednoj noći izgubiti i do sedam milijuna dolara, tako da mu nagodba sa Charlotte vjerojatno nije izgledala pretjerana cijena za mir u kući.

Nakon njega našla drugu žrtvu

Nedugo nakon nagodbe s Meyerom, Kirk je u jesen 2013. po istom obrascu počela obrađivati Kevina Tsujiharu, tadašnjeg šefa filmskog studija Warner Bros.. Kasnije se Tsujihara, koji ima suprugu i dvoje djece, pravdao da je njihova trogodišnja veza bila isključivo seksualne naravi. Ako je makar na trenutak živio u iluziji da je 27 godina mlađu Britanku osvojio ljubavničkim vještinama, brzo ga je razuvjerila.

- Znam da imaš jako puno posla, ali kad smo se seksali u motelu, rekao si da ćeš mi pomoći, a sad me ignoriraš i osjećam se iskorišteno. Hoćeš li mi pomoći kao što si obećao? - napisala mu je u jednoj poruci.

Pomoć koju je tražila bile su uloge u filmovima i serijama. Ljubavnik joj je osigurao epizodne uloge u filmovima “Kako biti solo” i “Oceanovih 8”, no Charlotte nije bila zadovoljna tim glumačkim mrvicama i zaprijetila je da će o svemu tome porazgovarati s Kevinovim šefovima i medijima.

Smirila se tek kad joj ponudio novčanu kompenzaciju: navodno se opet radilo o dva milijuna dolara. Njezina SMS prepiska s Tsujiharom naknadno je ipak dospjela u medije pa je osramoćeni šef Warner Bros. studija lani u ožujku podnio neopozivu ostavku.

Darovao je skupim poklonima

Posrednik pri upoznavanju Charlotte i Kevina bio je njezin bivši ljubavnik, mentalno nestabilni australski multimilijarder James Packer (52), poznat i po tome što je nakratko bio zaručen s Mariah Carey. Kako je bez valjanog razloga raskinuo zaruke, morao je američkoj pjevačici platiti pozamašnu otpremninu, a nije škrtario ni tijekom kratke ljetne avanture sa Charlotte. Stekao je njezinu naklonost kad joj je darovao dijamantima optočen Rolex vrijedan 66.000 dolara.

James Packer
Australian Open Tennis 2014, Day Thirteen, Melbourne Park, Australia - 25 Jan 2014
Seven months after threatening to quit tennis to be a humble housewife, Chinese trailblazer Li Na has become the oldest Australian Open women's champion in more than 40 years instead.
Fourth-seeded Li ended the giant-killing run of Slovakian Dominika Cibulkova with a steely 7-6 (7-3) 6-0 victory in tonight's final at Melbourne Park.
She was watched by her husband and by Australian millionaire James Packer in her victory on Rod Laver Arena.,Image: 231819713, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: James D. Morgan / Shutterstock Editorial / Profimedia
James D. Morgan / Shutterstock Editorial / Profimedia
James Packer

Ostali su i nakon raskida u dobrim odnosima zato što je Packer također imao ambicija u Hollywoodu. Bio je jedan od suvlasnika producentske kuće RatPac Entertainment, koja je u to vrijeme planirala velike poslove sa studijem Warner Bros., a očekivao je da će Charlotteina veza s Tsujiharom koristiti i njegovim interesima. Koliko je poznato, nije se prevario i dobro je honorirao njezine lobističke usluge temeljene na fatalnoj privlačnosti i sirovim strastima.

Nećudoredne uloge što ih je iza kulisa odigrala Charlotte Kirk nemaju nikakvu umjetničku vrijednost, no barem ih je pošteno naplatila. Hollywood će joj teško oprostiti što je mučki odstrijelila dva njihova kapitalca, tako da svoje snove o zvjezdanoj karijeri do daljnjeg može objesiti mačku o rep.

USA. Director - Neil Marshall on the set of the ©Summit Entertainment new movie: Hellboy (2019). 
Plot: Based on the graphic novels by Mike Mignola, Hellboy, caught between the worlds of the supernatural and human, battles an ancient sorceress bent on revenge.,Image: 430643476, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
Neil Marshall

Terminatorica filmskih mogula trenutačno je zaručena za redatelja Neila Marshalla, koji je režirao nekoliko epizoda serijala “Igre prijestolja” i prošlogodišnji remake filma “Hellboy”. Neki izvori tvrde da je režirao i ucjenu zbog koje je odletio Ron Meyer, i to uz pomoć Charlotteina bivšeg dečka Joshue Newtona, redatelja niskobudžetnih filmova. FBI već njuška po tim navodima. Čak i ako se fatalna Charlotte Kirk više nikad ne pojavi u nekom holivudskom filmu, Hollywood će sigurno jednog dana snimati filmove o njoj.

Čitajte i:

Žena koju je Menzel volio iznad svega... Ni godine ni bolest nisu ih obeshrabrili: 'Ništa ne završava smrću'

Najljepša kraljica na svijetu: Nisu joj uspjeli nametnuti hidžab, a izborila se i protiv 'ubojstva iz časti'

Životna priča omiljenog demokrata! Joe Biden u mladosti tragično izgubio suprugu i kćer, a kasnije i sina

Ni slutila nije kakav je život čeka! Supruga otrovanog ruskog oporbenjaka spašava ga, sama protiv svih

Linker
25. travanj 2024 07:28